Hayatınızın dönüm noktası nedir?

Salih METİN

Kilopat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
6.130
Makaleler
13
Çözümler
20
Merhaba arkadaşlar. Hayatınızın dönüm noktası nedir? Bu dönüm noktasından kastım, üniversite sınavınız olabilir. Bir arkadaşınızın sizin üzerindeki etkisi veya onu kaybetmeniz de olabilir.Benim için şu anda ailesel olaylarım ve lise dönemim olabilir. Özellikle lise döneminde öğretmenlerin, öğrenciler üzerinde fikir olarak büyük bir etkisi vardır derler. Lise dönemimde halen öğretmenlerimiz tecrübelerini, anılarını paylaşırlar. Hayata bir de onların gözüyle bakmış olurum, oluruz. Neyse. Şimdiden sizlerin cevaplarınızı merak ediyorum. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Hayatınızın dönüm noktası nedir? Bu dönüm noktasından kastım, üniversite sınavınız olabilir. Bir arkadaşınızın sizin üzerindeki etkisi veya onu kaybetmeniz de olabilir.Benim için şu anda ailesel olaylarım ve lise dönemim olabilir. Özellikle lise döneminde öğretmenlerin, öğrenciler üzerinde fikir olarak büyük bir etkisi vardır derler. Lise dönemimde halen öğretmenlerimiz tecrübelerini, anılarını paylaşırlar. Hayata bir de onların gözüyle bakmış olurum, oluruz. Neyse. Şimdiden sizlerin cevaplarını merak ediyorum. Teşekkür ederim.
Kurs dönüşü gece karanlığında eve gidiyorduk, karşıdan hızla araç geliyordu ama farkedemedim ve önüne atladım. Arkadaşım son anda beni geri çekti.
 
Bir insanın peşinden aylarca koşturduktan sonra ne kadar çok peşinden koşarsam o kadar çok gözünde küçüldüğümün, kolay lokma olduğumu anladığım an. O andan sonra önceki halimden eser kalmadı. Geçmişte yaşamayı atlattım. Değişimden korkmayı kısmen de olsa bıraktım. İnsanlara karşı daha sabırlıyım. Cidden önceki halime göre daha iyi hissediyorum.
 
Benim 2 noktam var;
1.si ilk eşimi kaybettiğim 18 şubat 2015'te hayata bakışım değişti, bir nevi hidayet başlangıcı oldu.
2.si de 28 Ocak'ta ıstanbul'a 10 günlük tatil için geldim, ve gerçekten de hidayete erdim.
Annemle olan bir sınavdı ve bunu sabırla yendim o günden beridir. Hiç bir şeyden korkmuyorum ve hep dürüstüm herkeste ve her şeye yalan olduğunu bildiğim an bu bir kişi ise hemen suratına söyleyip yanından ayrılıyorum. Kalplerde olanı görüyorum ama gidip hüküm vermiyorum, ne kadar az inan var bilmek istemezsiniz.
 
Sanırım 10. sınıfta tanıştığım dostlarımın beni kurtarması ve eski sevgilim tarafından terk edilince gelen olgunluk. Çokça peşinden koşmuştum ama ne kadar çabalarsam çabalayayım bir şey olmayacağının biraz geçte olsa farkına vardım. Kısacası bundan sonra hiçbir insana kendimden çok değer vermem. Şuan belki biraz erken ama şuana kadar olan dönüm noktalarım bu şekilde. Bakalım gelecek neler gösterecek...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı