Hayattan zevk alıyor musunuz?

Yeni tatlar yeni şeyler denemek her zaman için iyidir tabi insan nankör bir varlıktır o yüzden yine sıkılabilir sin ama yeni şeyler denemen seni bu çaresiz bir düşünceden uzaklaştıracaktır tabi bu virüste nerde yapıcaksın yeni şeyleri evde bilgisayarın varsa bilgisayarında ufak çaplı oyun lar oynıyabilirsin kız arkadaş edinebilirsin yeni insanlarla tanışabilirsin yeni insanlarla tanışmak her zaman favorimdir denemeni kesinlikle tavsiye ederim hayatta başarılar hocam ama aklında kalsın sen değerli bir kişisin kendine de bunu ilet her zaman gül hayata olaylara takıyorsan çok olaylara akışına bırak biraz hayat gitsin tabi ölçülü olarak

Bilmiyorum neden ama hiçbir şeyden zevk alamıyorum hep stres içinde hissediyorum yaşam isteğim hiç yok ne yapacağımı şaşırdım hep mücadele ettim ama elde sıfır.
İyi insanlar bu dünya da neden hep kaybeder ki iyi niyetmizi hep suistimal ederler. Sizle biraz sohbet etmek istedim, biraz da olsa ferahladım bunları yazarak.
Hiçbir şey yaşamın ve var olmanın getirdiği sorular ve stres silsileleri kadar darlamaz insanı. İnsan bazen bıkar. Bazen hiç olmamak ister. Bazen kaybedecek şeyi yoktur insanın, bazen çok şeyi vardır da kaybetmemek için uğraşından boşa gider tüm hayat zevki.
İyi insan olmak her zaman en doğrusudur. Senin iyiliğini reddedenlerse sefil et çuvalından başka bir şey değildir.

Sabır en büyük erdemdir. Sabrın bir sınırı yoktur aslında. İnsan sınırı kendi koyar. Sabrın sonu mutlu eder insanı. O yolda beklediği süreye değdiği için.

Hayattan zevk almanın tek yolu beklentilerini sıfırlamaktan geçer bence. Biraz da kendinin farkında olmaktır bu yol. Diğer insanlara bakıp kendine şükretmeli bazen insan. Kimse bu dünyaya şanslı gelmez. Tabağındaki yemeğin, bardaktaki suyuna dahi şükretmelidir insan. Hiçbir beklentin kalmadığındaysa sonuçlar beklenmedik gelir. Mutlu olursun. Mesela bir sınava en iyi performansın ile çalışırsın. Ama 100 üzerinden 90 vs. beklememelisin. Her zaman en düşükte tut beklentilerini. 20 bekle, 50 bekle. Sonuçta sınava çalıştığın için yüksek alırsın ve mutlu olursun sonucunda. Ama beklenti ve hedefleri birbirine karıştırma sakın. Hedefini üstte tutarsan sıfırladığın beklentinin sonucunda hedefe ulaşmak ekstra zevk ve mutluluk verir.

Elinde bol maceralı bir hayat var. İstesen de, istemesen de bu hayatı tek güzel ve zevkli kılacak sensin. Uçan kuşa bile mutlu olmak da, başarılarına rağmen üzülmek de senin elinde. Dediğim gibi, seni ancak sen mutlu edebilirsin. Kimseyi dinleyip üzülme. Kendini sev ve mutlu ol. Senden mükemmel, muhteşem başka biri yok bunu da unutma.

Yarınlar yokmuşcasına çalış, para kazan, çabala, pis işvereni zengin et... Ne için? O hayalini kurduğun ışıklı bilgisayar, pahalı araba, geniş ev için... Bunlar çok önemli tabi.Yıllarca bu angaryayı çekersin... Ama o gün gelir kavuşursun onlara. Elini gezdirirsin o kasanın üzerinde, atarsın ellerini o yumuşak direksiyonun üzerine ya da kanepede uzanıp etrafına bakarsın o geniş evde... O anda içini bir düşünce kaplar, siz de onu beyninizin en derin köşelerine atarsınız, üzerine de en kalın duvarı örersiniz. Bu duvarın kalınlığı, almak istediğiniz şey için ne kadar çalıştığınız ile doğru orantıdadır. Ama asla yeterince kalın değildir. O düşünce kemirir de kemirir beyninizi, siz o işlemcinin gücünü test ederken, arabayla test sürüşü yaparken ya da evin koridorlarına tablolar asıp son rötüşü atarken... En sonunda o efsanevi cümle dudaklarınızdan dökülür gider: "Çok ta bir şey değilmiş yani."

Cevap: Almıyorum.

Sıradan bir insan gibi sızlanıp sürekli arkana bakmak mı, yoksa önüne bakıp geleceğe akılda kalıcı imzalar atmak mı önce bir düşün. Tabii ilk seçenek kolay, ikinci seçenek zor ama önemli olan hayatta başına gelen iyi veya kötü her şeyden bir kıssadan hisse çıkararak yoluna devam etmek. Seçim senin.

Bilmiyorum neden ama hiçbir şeyden zevk alamıyorum hep stres içinde hissediyorum yaşam isteğim hiç yok ne yapacağımı şaşırdım hep mücadele ettim ama elde sıfır.
İyi insanlar bu dünya da neden hep kaybeder ki iyi niyetmizi hep suistimal ederler. Sizle biraz sohbet etmek istedim, biraz da olsa ferahladım bunları yazarak.

Bu hemen herkeste olabiliyor. İnanç konusunda ibadet konusunda sizi rahatlatacağına inanıyorum. Şahsen en yakınlarım tarafından ardımdan işler çevrilmiş, malına el konulmuş, iş hayatında zarar etmiş biri olarak size diyebilirim ki; ümit var olmak durumundayız. Herkes kötü değildir ama herkes şeytana uyar. Paniğe gerek yok ama temkinli olmak gerekiyor.
Seni rahatlaması için istersen bir olay anlatırım.
Bu aralar zevk alabilen adamın aklından şüphe ederim. Kendini izole bile etsen akrabaların, eşin dostunun sağlığını düşünmek bir insanı yeterince olumsuz etkilemiyor mu arkadaşlar? Birtek ben mi böyleyim yoksa. Not: Karantina da 23. gün. :)
Karantina 38. Gün. 🤣

Son düzenleme:
Asıl sorulması gereken soru: Hayat bizden zevk alıyor mu? olmalıydı :)
İnsanın doğası gereği birçok duyguyu aynı anda yaşayabilmesidir, yani bu da onu kaçınılmaz bir sona götürür.
Mesela ben dışarıda takılınca genellikle para ve hayatın zorluklarını görüyorum. Hiçbir şekilde üstlenmek istemediğim için uzaklaşıyorum, eninde sonunda beni pençesine alacağını da biliyorum.
Ancak hayata kafa tutmak istiyorum. Kendi iradem ile kendi hayatım ve çevremi yaratmayı düşünüyorum. Ancak diğer kişilerinde bana katılması gerekiyor :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı