Hayvanların iradesi yok mu?

467597

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
1.389
Çözümler
2
Selam dostlar, gece gece aklıma ilginç bir soru takıldı ve sizinle paylaşmak istedim açıkçası, maymunların, köpeklerin, ve daha birçok bu türde ki hayvanların sizce iradeleri yok mu gerçekten? Elbette bizim kadar iradeleri yok olsaydı şu an biz olmazdık muhtemelen ama, bence araştırıldığı gibi hiç iradeler yok değil bebek iradeliler ve düşünebiliyorlar, bunlar benim şahsi düşüncelerim ve sizin de kendi düşüncelerinizi merak ettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, gece gece aklıma ilginç bir soru takıldı ve sizinle paylaşmak istedim açıkçası, maymunların, köpeklerin, ve daha birçok bu türdeki hayvanların sizce iradeleri yok mu gerçekten? Elbette bizim kadar iradeleri yok olsaydı şu an biz olmazdık muhtemelen ama, bence araştırıldığı gibi hiç iradeler yok değil bebek iradeliler ve düşünebiliyorlar, bunlar benim şahsi düşüncelerim ve sizin de kendi düşüncelerinizi merak ettim.

2 hayvan birbirini yer üzülmez ama 2 insan birbirini yer üzülür.
Bana kalırsa ki bana kalacağını sanmıyorum iradeleri yok.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoda ki köpeğin iradesi olmadığına ya da düşünemediğine kendimi inandıramıyorum, elbette eğitimle mümkün olan şeyler fakat havlaması, anlaması bakması ve dinlemesi, daha bir çok örnekte var.
 
Hayvanlar duygularına göre hareket ediyor, mantıklarına göre değil. İnsanlarda mantık bulunuyor, hayvanlarda bulunmuyor; insanlar işte bu noktada ayrılıyor. İstersek duygularımıza karşı çıkabiliriz.
 
Hayvanlar içgüdüleriyle hareket eder. Yani bir şey onu mutlu ediyorsa, hep onu yapıp tercih edecektir. Bir hayvan istemediği bir ilacı kendiliğinden içmez, ya da yararlı olsa bile istemediği bir şeyi yapmaz. Çünkü içgüdüsü öyle söylemez. İnsanlarsa sevmese bile kendi iradesiyle o ilacı içer, çünkü içgüdüleri ona içmemesini söylese bile, yararlı olduğu için içmek zorunda olduğunu bilir.

Konu hakkında pek bir bilgim yok. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı