Hepsiburada Defolu iPhone X Satışı

Geçmiş olsun. Bölgenizdeki tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Bu kargo çalışanları maalesef böyle şeyler yapıyorlar. Ben en son bir tanesini yaka paça tuttum. Köpeğime aldığım bir ürün kargoda üzerine basıldığı için patlak gelmiş ve kurye kapıdan uzatıp kaçmış. Satıcıya fotoğraflı bilgilendirme yaptığımda sağ olsun yenisini gönderdi. Ancak bu sefer kurye yine bırakıp kaçmak isterken (o anda başka kutular da açıyordum elimde çakı vardı :D ) bir cinnet anıyla "hayır, geleceksin beraber açacağız" diye sesimi yükselttim. Kem küm etti ancak paşa paşa geldi.
Ankara'dan İstanbul'a taşınırken bazı eşyalarımı kargo ile gönderdim. Keşke fotoğrafını çekip paylaşsaydım. Adam koliye tekme atmış. Nasıl bir gazla da vurduysa tam ortadan koliyi delmiş. İçerisindeki tüm ürünler kıyafet olduğu için bir zarar görmedim ancak firmaya şikayet ettim. İspatlayamayacaklarını söylediler...
Geçen yaz bir başka büyük firmanın da (Üsküdar şubesinde) bir alışveriş sitesinin TV kargolarını araçlara fırlatarak yüklediğine tanık oldum.
En sonunda şöyle bir yola gireceğim:
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Kapıdan uzatmış kaçmış diyorsun imza ve tc kimlik almadan kargo tam teslim sayılmaz.

Hocam öncelikle herkes Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmanı söylemiş ama her ilde değişmesine rağmen şuan Türkiye genelinde Tüketici Hakem Heyetler'i 3480 TL'ye kadar olan uyuşmazlıklara bakıyor diye biliyorum yani senin Tüketici Mahkemesi'ne gitmen gerekiyor. Ayrıca Mesafeli Satış Sözleşmelerine göre de 14 gün içerisinde iade hakkın bulunuyor. Tabi ki bu iade hakkın ürünün başına bir şey gelmeden ve tüm aksesuarları ile birlikte göndermen şartıyla birlikte geçerli oluyor. Ürünü teslim alırken kontrol etmen ve başına bir sıkıntı gelmiş ise kargo firmasının yetkilisine tutanak tutturman ve ürünü teslim almaman gerekiyordu. Bu tarz durumlarda internetten satış yapan şirketler müşterilerin güvenini sarsmamak ve ismine leke gelmesin diye değişim yapıyorlar diye biliyorum. Tabi ki bu tamamiyle şirketin inisiyatifene kalmış. Sen burada kargoyu kontrol etmeden alarak hatayı yapmışsın bu yüzden haklı bile olsan kanunen haklı çıkabileceğini düşünmüyorum.
Bu arada Hepsiburada birçok ilde kendi kargo firmasını kullanıyor ve baya iyi çalışıyorlar diye biliyorum. Biraz şansızmışsın.

Bende Hepsiburada'dan telefon aldım ayıplı ürün değildi ama önlem olarak kutuyu açarken video çekmiştim keşke sizde öyle yapsaydınız kem küme ettiklerinde gosterirdiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı