Her dosyanın uzantısı "r2u" oldu

Zadan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar neden olduğunu tam anlamadım ama bilgisayara virüs girdi her dosyanın son uzantısı r2u oldu. Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    62,7 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam anlamadınızmı 2 diskim var benim temiz kurulum yaptım zaten diğer diskte önemli dosyalarım var c diskini formatladım d diski kaldı
Hocam format atmanıza gerek yoktu attıysanız da 2 diske de format atmanız gerekiyordu önemli dosyalarınız varsa onları da OneDrive gibi bir servis ile yedekleyecektiniz sonra sıfırlanırken de Microsoft ve OneDrive şifrelerinizi değiştirecektiniz telefon üzerinden.

Hocam format atmanıza gerek yoktu attıysanız da 2 diske de format atmanız gerekiyordu önemli dosyalarınız varsa onları da OneDrive gibi bir servis ile yedekleyecektiniz sonra sıfırlanırken de Microsoft ve OneDrive şifrelerinizi değiştirecektiniz telefon üzerinden.

Virüs taraması yaptım zaten D diskini bir şey çıkmadı hatta 2 tane programdan yaptım yine bir şey çıkmadı. Dediğinizi ben de düşündüm ama baktım virüse dair tek şey şifrelenen dosyalar.

Hocam anlamadınız mı? 2 diskim var benim. Temiz kurulum yaptım zaten. Diğer diskte önemli dosyalarım var. C diskini formatladım D diski kaldı.

Ya önemli olan dosyaların durması değil mi? Ben sadece Windows'ta bir virüs kaldıysa formatta gitsin diye yaptım.
Hocam bana USB ile format attım dediniz yani temiz kurulum yaptım dediniz şimdi de sadece Windows'u ayarlar üzerinden sıfırladım diyorsunuz hiç format veya başka bir şey yapmanıza gerek yoktu sadece ESET veya Kaspersky indirip virüsü silecektiniz.

Fremawork 4.0 lazım bekleyin yüklüyorum

Bu arada korktum format attım pcye ya yine olurmu?
Format atmasaydınız dosyalarınızı kurtarma ihtimaliniz vardı. Niye hemen format attınız ki?

Hocam bana USB ile format attım dediniz yani temiz kurulum yaptım dediniz şimdi de sadece Windows'u ayarlar üzerinden sıfırladım diyorsunuz hiç format veya başka bir şey yapmanıza gerek yoktu sadece ESET veya Kaspersky indirip virüsü silecektiniz.

Ne zaman dedim ayarlardan sıfırladığı mı? Zaten virüsü sildim diyorum ama dosyalar şifreli kaldı. USB ile Windows 7 kurdum, C diskini silip ama D diski kaldı onu silmeme gerek yok çünkü virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı .sadece şifrelenen dosyalarım kaldı yani uzantısı r2u olan bu dosyaları nasıl kurtarırım size demek istediğim şey bu.

Format atmasaydınız dosyalarınızı kurtarma ihtimaliniz vardı. Niye hemen format attınız ki?

Format attım ama dosyaları yedekledim D diskinde. Kurtaramaz mıyım ?

Ne zaman dedim ayarlardan sıfırladığı mı? Zaten virüsü sildim diyorum ama dosyalar şifreli kaldı USB ilen Windows 7 kurdum C diskini silip ama D diski kaldı onu silmeme gerek yok çünkü virüs taraması yaptım bir şey çıkmadı sadece şifrelenen dosyalarım kaldı yani uzantısı r2u olan bu dosyaları nasıl kurtrarırım size demek istediğim şey bu.

Format attım ama dosyaları yedekledim D diskinde kurtaramaz mıyım ?

Anladığım kadarıyla direkt olarak diski sil deyip USB'den kurulum yapmışsınız. D diskinde bir şey yoksa sadece C diskini sıfırla yapmanız yeterdi. Siz direkt sil demişsiniz o da diski silmiş ve siz bu diske kurmuşsunuz. Ve sanırım bu disk neden gitti deyip tekrar bir D oluşturmuşsunuz? (biraz abarttım ama olabilir)

Anladığım kadarıyla direkt olarak diski sil deyip USB'den kurulum yapmışsınız. D diskinde bir şey yoksa sadece C diskini sıfırla yapmanız yeterdi. Siz direkt sil demişsiniz o da diski silmiş ve siz bu diske kurmuşsunuz. Ve sanırım bu disk neden gitti deyip tekrar bir D oluşturmuşsunuz? (biraz abarttım ama olabilir)

Hayır D diski zaten vardı ve orada önemli dosyalarım vardı. O dosyaların hepsi şifreli oldu (yani r2u uzantılı). C diskinde de aynı şey oldu sonra ben de C diskini sildim, formatladım ama D diski kaldı çünkü D diskini antivirüs programlarıyla taradım bir şey çıkmadı . Sonu r2u uzantılı dosyalar kaldı. R2u uzantılı dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

Hayır D diski zaten vardı ve orada önemli dosyalarım vardı o dosyaların hepsi şifreli oldu (yani r2u uzantılı) C diskide aynı şey oldu sonra bende C diskini sildim formatladım ama D diski kaldı çünkü D diskini antivirüs programlarıyla taradım bir şey çıkmadı ama sonu r2u uzantılı dosyalar kaldı r2u uzantılı dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

İste sadece C'yi formatlayıp tekrar C'ye kurmanız gerekliydi ama siz önce sil deyip sonra formatla demişsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı