Her dosyanın uzantısı "r2u" oldu

Zadan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar neden olduğunu tam anlamadım ama bilgisayara virüs girdi her dosyanın son uzantısı r2u oldu. Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    62,7 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır D diski zaten vardı ve orada önemli dosyalarım vardı o dosyaların hepsi şifreli oldu (yani r2u uzantılı) C diskide aynı şey oldu sonra bende C diskini sildim formatladım ama D diski kaldı çünkü D diskini antivirüs programlarıyla taradım bir şey çıkmadı ama sonu r2u uzantılı dosyalar kaldı r2u uzantılı dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?
Hocam biraz araştırdım ve bu Ransomware'nin işe yarar bir Decrypt yolu yokmuş sanırsam.

Yani C'yi sil dedikten sonra D diski duruyordu?

Sadece bir formata takıldığınız için biraz sinirlendim kusura bakmayın. Doğrudur C'nin dosyalarını sildim komple, sonra yeni deyip oluşturdum ve C'ye formatı attım.

Hocam biraz araştırdım ve bu Ransomware'nin bilinir bir dosya kurtarma çözümü yokmuş sanırsam.

Yapabileceğimiz pek bir şey yok anakarta depolama aygıtınızın sistemine bile girmiş olabilir değil mi hocam?

Atar yapmıyorum sadece bir formata takıldığınız için biraz sinirlendi kusura bakmayın doğrudur C'nin dosyalarını sildim komple sonra yeni deyip oluşturdum ve C ye formatı attım.

Heeehh tamam oldu işte.

Anakarta falan girmişse çok büyük sıkıntı galiba. Windows 7'yi crack şeklinde etkinleştirmiştim ondan oldu böyle galiba. USB belleğe biraz yedeklemiştim 1 yıl önce ama son zamanlardaki dosyalarım gitti. Neyse yapacak bir şey yok.

Anakarta falan girmişse çok büyük sıkıntı galiba Windows 7'yi crack şeklinde etkinleştirmiştim ondan oldu böyle galiba USB belleğe biraz yedeklemiştim 1 yıl önce ama son zamanlardaki dosyalarım gitti neyse yapacak bir şey yok
Hocam evet sanırım yapacak bir şey yok Windows 7 yerine Windows 10 veya 11 kullanmanızı öneririm ayrıca.

Hocam anlamadınız mı? 2 diskim var benim. Temiz kurulum yaptım zaten. Diğer diskte önemli dosyalarım var. C diskini formatladım D diski kaldı.

Ya önemli olan dosyaların durması değil mi? Ben sadece Windows'ta bir virüs kaldıysa formatta gitsin diye yaptım.

Bizim dediklerimizi yaptığınız zaman zaten virüs kalmayacaktı ama neyse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı