Her gün ülkemizde 7 doktor istifa ederek yurt dışına gidiyor

Doktorlar maaşlarını veya çalışma şartlarını beğenmeyip gidiyorlar. Peki doktorlardan katbekat daha düşük maaşla çalışan normal- sıradan vatandaşlar ne yapsın?
Hocam kusura bakmayın ama 8-12 yıl Üniversite okuyup sayfalarca, geceler boyu Tez hazırlayıp sınavlara girip Doktorluğu tutturuyorsun ve böyle bir ortamda çalışıyorsun. Çok koymaz mı? Niteliksiz Eleman (Asgari Ücret sınıfı genellikle Niteliksiz Eleman diye geçer.) ile Doktor bir tutulmaz. Adam yıllarca emek veriyor, elbette alması lazım.
 
@İBRAHİMM6333 evet, bir değiller. Biri yıllarca, gecesini gündüzüne katıp, e nihayetinde edindiği kutsal mesleğe sahip, (bir kardeşim de yıllarca geceli gündüzlü çalışıp anca psikoloji danışmanı (PDR) olabildi. Bu bağlamda çok zor elde edilebilen bir meslek olduğunu biliyorum. buna bir şey dediğim yok.) diğeri de yaradılışı gereği sıradan bir vatandaş.
Ancak bu, yine de ülkede bir yangın varsa, doktorların bırakıp kaçmasını gerektirmiyor.

Önceki yorumumda da belirttiğim gibi, varlıkta görünüp, sıradan vatandaşı arka plana atıp, yoklukta kaçıp sıradan vatandaşı öne sürmek ne kadar doğru, bunu da siz söyleyin?

@Bura. maalesef ki ülkede hiç kimse şuan emeğinin karşılığını alamıyor. O zman gelin hep beraber ülkeyi ter edelim.
Yabancı ülkelerde doktorların hak ettiği maaşlar varsa, sıradan vatandaşın hak ettiği de var. Mesela çevremden yurt dışına giden sıradan vadantaşların anlatımına göre, günlük en düşük 75, en yüksek 250 Dolar'a kadar yevmiye veriyorlarmış. TR'ye göre çok deli bi para, haydin gidelim o zaman. Biz niye bu ülke için ölüp bir de düşük maaşı çalışalım ki?
 
Son düzenleme:
Biz niye bu ülke için ölüp bir de düşük maaşı çalışalım ki?
Bu ülke için ölmek ayrı emeğinin karşılığını alamayıp Tüm emeğini heba ettirenler ile aynı ülkede yaşamak ayrı. Üstüne dalga geçiyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Doktorluğu Mucize Doktordan baktığınız gibi görmeyin. 12 yıl emek verip insan isteğinin, çalışmasının karşılığını ister. O işi zevk için yapmıyor. Bir yuva, hayatta kalma mücadelesi veriyor.
 
@377660 ölmekle kalıp emeğimizi heba ettirenlerle savaşmak (seçimde) aynı şey. Ölmekle bırakıp kaçmak da ayrı...

Doktorlar kültürlü, bilgili insanlar. Tam da böyle günlerde kalıp halka rehber olmaları gerektiği yerde, sebebi ne olursa olsun, bırakıp kaçmaları bana göre etik olmaz. Şahsen yakıştırmam o çok değer verdiğim insanlara.

Ve bu günlere sebep olanlar geçici, doktorlar ise kalıcı...
Gecici olanlar yarın sövülüp, hatta malum şahıs gibi, hoca efendilikten hainliğe terfi edileceklerdir ama yine de unutulacaklardır. Ancak doktorlar hep var olup, minnet duyulan kişiler olarak kalacaklardır. O yüzden, ne olursa olsun, kalmalılar diye düşünüyorum.
 
Bir eksiğimiz sağlık sektöründe sorun yaşamaktı, o da tamam oluyor yavaş yavaş. Kendi kendimizi yedik bitirdik resmen. Çok değil 5 sene öncesine bakın, ülke olarak çok farklıydık.

Durum çok kötü olmaya başladı hocam. Bu ülke doktorsuz ne hale gelir, onlar vatandaşları tedavi ediyor.
 
Her gün 154 yıllık emek bedavadan başka ülkelere gidiyor demek. Tabii ki bu ülkeler çok hoşnutlar bu durumdan. Çünkü bir kuruş bile harcamadan bedavadan yüksek eğitimli insan kaynağına sahip oluyorlar. Milyonlarca liralık vergi başkalarına bedavaya gidiyor.
 
İnsanların hayatını kurtaran, bir daha yaşayamayacak, ailesine bir daha dönemeyecek bir insanı kurtaran bir meslek.
Bu mesleğin görevi en önemli şey, hayat.
Bu kadar az bir maaş ile bu adam geçinebilir mi bu ekonomide rezilliği görüyor musun?
 
En büyük suç doktorlarda. Zamanında tepki vermediler geç tepki verdiler. Kendi aralarında bütünlük olmadığı için hangi sendika amacı ne belli değil. Toplanıp gündeme gelmiyorlarsa bir sorun var. Doktorun amacı görevi tanımı belli. En fazla 2 sendika olması gerekirken en az aynı amaca hizmet eden 3 farklı sendika olur mu? Kendi aralarında bölünmüşler. Kötü oldu tabii ki 14 yılda yetişen insan gücünü çöpe atıyoruz. Bakalım bu sorun nasıl çözülecek veya çözülebilecek mi? Destek veriyoruz ama doktorlar kendi aralarında bütünlük sağlamadığı için çöpe gitti.
 
Ülkede herkes ucu kendine dokununca tepki göstermeye başlıyor ve bu sebepten bir sonuca bağlanmıyor. Bunca yıldır asker, polis vb. güvenlik güçleri sürekli dağda bayırda göreve gidip şehit verirken kimse ses etmiyordu. Hatta azımsanmayacak derecede bir takım insanlar ''ölmek için para alıyorlar'' deyip geçiştiriyordu. Pandemi döneminde hakları ödenmez çok emek verdiler fakat bu verdikleri emeği yıllardır güvenlik güçleri gece gündüz veriyor. Askerinde polisinde maaşı yetmiyor onlarda gitsin mesela? Öğretmenlerinde yetmiyor maaşı onlarda gitsin? Memurlarında yetmiyor onlar neyi bekliyor? Ben pandemi döneminin son zamanlarına doğru hastalıktan ayakta duramazken gittiğim hastanede sırf ateşim yok diye azarlamaya kalkan doktor biliyorum. Kimse kusura bakmasın durum hoş değil fakat herkes ucu kendine dokunduğu zaman sesini çıkartmaya başlıyorsa bu işi desteklemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı