Her problemde ilk eğitimin durdurulması

Ohal durumu var. Ülkenin bir yanı kan ağlarken bir yanı okula gidemez mutlu mutlu diye düşünüyorum. Ayrıca oradaki insanlar da öğrenci. Adil bir şey olması için onlarında bize yakın zamanda eğitime başlaması lazım. Lütfen kendinizi düşünmeyin sadece.

Dediğinizi anlıyorum ama eğitim her an durdurulamaz. Online yaptılar dersler hala zorunlu bu ne demek depremde evini annesini kaybetmiş kişi gene derse girmek zorunda. Bu olayın sebebi devlet otellere para vermek istemiyor. Öğrencilerde mağdur ediliyor. KYK yurtlarında bilgisayarları olan değerli eşyaları olan binerce kişi var çöp poşetine koyup 1-2 gün sonra atıyorlar. Bizzat bir tanıdığım karsta köyünde iken bu olay çıktı ve yurt ona 2 güne eşyalarını alması için gelmesini söyledi 2 gün bu kişi karsta ne yapsın Hz. Hızır mı bu?

Dediğinizi anlıyorum ama eğitim her an durdurulamaz. Online yaptılar dersler hala zorunlu bu ne demek depremde evini annesini kaybetmiş kişi gene derse girmek zorunda. Bu olayın sebebi devlet otellere para vermek istemiyor. Öğrencilerde mağdur ediliyor. KYK yurtlarında bilgisayarları olan değerli eşyaları olan binerce kişi var çöp poşetine koyup 1-2 gün sonra atıyorlar. Bizzat bir tanıdığım karsta köyünde iken bu olay çıktı ve yurt ona 2 güne eşyalarını alması için gelmesini söyledi 2 gün bu kişi karsta ne yapsın Hz. Hızır mı bu?
2. Dönem 10 ilde devam zorunluluğu yok hocam.

Online eğitim yerine tatil edilebilirdi. Deprem bölgesindeki öğrencinin onca derdi varken derse mi girecek. Ki online eğitim verimli değil. Onun yerine tatil edilmeliydi. Öğrenciler yarım dönem fazla okurlardı.

Korona'da olduğu gibi şimdi de eğitim büyük ölçüde etkilendi. İnsanlar canlarının derdinde sen hala eğitim mi diyorsun demeyin. 10 sene sonra ülkenin çok büyük bir kısmında şu anki üniversite ve lise çağındaki insanlar görev alacak. Eğitimin aksaması da doğal olarak ileride çoğu şeyi olumsuz etkileyecek. Ohal içerisindeyiz ve devletin isterse depremzedelere rahatlıkla yurtlar dışında kalabilecek yerler bulabileceğini düşünüyorum. Özetle eğitim bence devam etmeli. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çünkü ülkede eğitimin önemi en az insanlar için kalacak yer lazim eğitim aksaması derslerdeki konulara bakılırsa önemsiz bile ama TYT LGS gibi sınavlara bakılırsa olumsuz etkiler.

2. dönem 10 ilde devam zorunluluğu yok hocam.

Hocam ne ev kaldı ne hastane ne de okul.

Annesi bir gün önce vefat eden biri ertesi gün okula başlayıp sınava çalışabilecekse dediğin doğru. Sen yapar mıydın bunu?
Hayat devam ediyor. Insan psikolojisi icin her sey bir an once normallestirilmeli. Isi biten enkazlarin da bir an once temizlenmesi gerekli.

Depremzedelere okulla alakali ayricaliklar taninip kalanlar normal okuluna devam edebilir. Bunda bir sakinca yok.

Ayrica oteller ile KYK'yi hic kiyaslamiyorum. Cogu KYK'nin, yikilan evlerden farki yok.

Hayat devam ediyor. Insan psikolojisi icin her sey bir an once normallestirilmeli. Isi biten enkazlarin da bir an once temizlenmesi gerekli.

Depremzedelere okulla alakali ayricaliklar taninip kalanlar normal okuluna devam edebilir. Bunda bir sakinca yok.

Ayrica oteller ile KYK'yi hic kiyaslamiyorum. Cogu KYK'nin, yikilan evlerden farki yok.
Bunu anlamıyorlar işte. Bir bölgede deprem oldu diye bütün ülkede eğitimin durdurulması saçmalıktır. Zaten korona zamanında yıllarca evden çıkamadık, şimdi yine aynısı. Kafayı yedirtmeye çalışıyorlar gençlere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı