Açık olanlar var. Onlara yerleştirsinler. Kalanları da polis evlerine,lojmanlara yerleştirsinler.Şu an sezon kapalı oteller tadilatta nasıl yerleştirecekler?
Açık olanlar var. Onlara yerleştirsinler. Kalanları da polis evlerine,lojmanlara yerleştirsinler.Şu an sezon kapalı oteller tadilatta nasıl yerleştirecekler?
Ohal durumu var. Ülkenin bir yanı kan ağlarken bir yanı okula gidemez mutlu mutlu diye düşünüyorum. Ayrıca oradaki insanlar da öğrenci. Adil bir şey olması için onlarında bize yakın zamanda eğitime başlaması lazım. Lütfen kendinizi düşünmeyin sadece.
2. Dönem 10 ilde devam zorunluluğu yok hocam.Dediğinizi anlıyorum ama eğitim her an durdurulamaz. Online yaptılar dersler hala zorunlu bu ne demek depremde evini annesini kaybetmiş kişi gene derse girmek zorunda. Bu olayın sebebi devlet otellere para vermek istemiyor. Öğrencilerde mağdur ediliyor. KYK yurtlarında bilgisayarları olan değerli eşyaları olan binerce kişi var çöp poşetine koyup 1-2 gün sonra atıyorlar. Bizzat bir tanıdığım karsta köyünde iken bu olay çıktı ve yurt ona 2 güne eşyalarını alması için gelmesini söyledi 2 gün bu kişi karsta ne yapsın Hz. Hızır mı bu?
Korona'da olduğu gibi şimdi de eğitim büyük ölçüde etkilendi. İnsanlar canlarının derdinde sen hala eğitim mi diyorsun demeyin. 10 sene sonra ülkenin çok büyük bir kısmında şu anki üniversite ve lise çağındaki insanlar görev alacak. Eğitimin aksaması da doğal olarak ileride çoğu şeyi olumsuz etkileyecek. Ohal içerisindeyiz ve devletin isterse depremzedelere rahatlıkla yurtlar dışında kalabilecek yerler bulabileceğini düşünüyorum. Özetle eğitim bence devam etmeli. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
2. dönem 10 ilde devam zorunluluğu yok hocam.
Hayat devam ediyor. Insan psikolojisi icin her sey bir an once normallestirilmeli. Isi biten enkazlarin da bir an once temizlenmesi gerekli.Annesi bir gün önce vefat eden biri ertesi gün okula başlayıp sınava çalışabilecekse dediğin doğru. Sen yapar mıydın bunu?
Bunu anlamıyorlar işte. Bir bölgede deprem oldu diye bütün ülkede eğitimin durdurulması saçmalıktır. Zaten korona zamanında yıllarca evden çıkamadık, şimdi yine aynısı. Kafayı yedirtmeye çalışıyorlar gençlere.Hayat devam ediyor. Insan psikolojisi icin her sey bir an once normallestirilmeli. Isi biten enkazlarin da bir an once temizlenmesi gerekli.
Depremzedelere okulla alakali ayricaliklar taninip kalanlar normal okuluna devam edebilir. Bunda bir sakinca yok.
Ayrica oteller ile KYK'yi hic kiyaslamiyorum. Cogu KYK'nin, yikilan evlerden farki yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.