Her şeye saygı duymak zorunda mıyız?

Olaya su yonden bakalim, sizin dininize saygi duyulmuyor. Siz naparsiniz? Ufak bir empati ile inanc ve fikirlere saygi duyulmasi gerektigini anlayabilirsiniz. Tum her şey size uymayabilir ama bu fikir baskasina uyar. Siz ona nefret ile yaklasirsaniz ozgurlugunu kisitlamis olursunuz.
Senin dinin bana inanmadığım için sonsuza dek sürecek bir işkence çekeceğimi söyleyecek, bana uygulayacağı sadistlikleri detaylıca anlatacak; ben de ona saygı duyacağım öyle mi? Var mı paşamın başka bir isteği?
 
Senin dinin bana inanmadığım için sonsuza dek sürecek bir işkence çekeceğimi söyleyecek, bana uygulayacağı sadistlikleri detaylıca anlatacak; ben de ona saygı duyacağım öyle mi? Var mı paşamın başka bir isteği?

Benim dinimin o oldugunu nereden cikardiniz?
 
BTS, koyunlar, animeciler ve LGBT dışında evet.
Yoo onlar dışında da hiçbir şeye saygı duymak zorunda değilim. Bir sürü uç ve radikal örnek veririm kimse de çıkıp "evet buna da saygı duymalıyız" demez, diyemez. Bu yorumu neden yazdığını az çok anlıyorum ama kendi belirlediğin bir grup insana saygı duymayıp diğer gruplara saygı duymak zorunda olduğumuzu söylemen alt seviye faşizmdir.

Ben dağdaki gerillalara saygı duymuyorum saygı duyanları da insan yerine koymuyorum.
Mükemmel bir örnek mesela. Gidip de terörist paçavralarına saygı duyulur mu?
 
Hani bir söz var ya "sevmesen bile saygı duymalısın". Sizce bu söz doğru mu? Bence kesinlikle yanlış, sevmediğim bir şeye saygı duymak zorunda değilim, tabii saygı duymadığım kişinin hakları kısıtlansın falan demiyorum, o benden uzak dursun, ben de ondan. Beğenmedim tuşuna abananlar olacaktır, siz de bana saygı duyun.
Evet sevmeksekte saygı duymak zorundayız. Toplum dediğimiz yapı, farklı kültür, köken ve eğitimlerden gelen insanların biraraya gelmesiyle oluşur. İllaki farklılıklar olacaktır. Bugün toplum içerisinde uygulanan kurallar, bu farklı kültürdeki insanların ortak noktada buluşmasıyla oluşur. Sen onun herhangi bir görüşüne saygı duymazsan o da senin görüşüne saygı duymaz. Bu toplumun kendini yok etmesi anlamını taşır.

Böyle durumlarda insanlar birbirleriyle konuşur ve bazı kararlar alırlar. İki taraf belli şeylerden fedakarlık ederek orta noktayı bulmaya çalışır. Bu da toplumun temelini güçlendirir.
 

Geri
Yukarı