Herkes kötü bilgisayarcı anılarını anlatsın

Daha önce kuzenime gittiğimde dedi bunu bilgisayarcıya götürdüm 8 GB olan RAM'lar birisi 3200 birisi 2400 gözüküyor dedi dedim nasıl başardın dedim kasayı söküp o götürdüğü bilgisayarcıya gittik dedik RAM'ları niye çaldın? Oda dedi ne çalması kasayı gösterdik bune diye 2 dakika bize böyle baktı bilgisayarcı boncuk boncuk terliyordu artık ne olduysa RAM'ları 1 saniye deyip geri verdi çok garip bir gündü.

Bu ülkede gelişmeyen tek esnaf grubu bilgisayarcılardır. En kötü bakkal bile ürün çeşitlendiriyor dükkan genişletiyor bir şekilde. Bilgisayarcılar ver KMSPico'yu. Hwidgen bile yapmıyorlar.
6 Liraya Windows 10 Pro Retail aldım. Bilgisayarcı esnafı kendi kendini bitirdi maalesef. Sonra dert yanıyorlar müşteri yok diye. Kendi ellerinizle kendinizi batırdınız. Neyse.

Benim başıma gelen şu:

Daha ilkokuldayım. Kaçıncı sınıfım hatıralmıyorum fakat 7-8 tahmin ediyorum. Sınıftan bir güruh bilgisayar odasının anahtarını araklıyor ve odadaki bilgisayarlarının harddisklerini söküyorlar. Bir güzel gidiyorlar bilgisayarcıya. Adam değerinde alıyor her neyse, açıyor diskleri dock'a bağlayıp. Bu sırada bizim akıllılar gidip bir güzelce karınlarını doyuruyorlar gelen parayla. Ne görsün okula ait belgeler dökümanlar falan. Hemen arıyor okulu durumu açıklıyor. Hocayla aram iyi olduğu için odanın bir anahtarınıda bana vermişti. Müdür bunları çekmiş odaya sorguluyor. İtler suçu benim üzerime atmış. Müdür yardımcısıyla merdivenden karşılaşmıştık bana baktı dedi olum sen bittin bittin x dedi. Müdürün odasına sorguya çekildim bende. Uzun bir konuşmadan sonra müdür - allah razı olsun ondan mekanı cennet olsun, hepimizi polise teslim edip hayatımızı kaydırabilirdi ama yapmadı- gerçi benim olayda parmağım bile yok. Herkes sattığı diskleri parasıyla bilgisayarcıdan geri aldı. Banada verdirmeye zorladılar vermedim. Suçsuzum birde parasını mı ödeyeyim? Hepsi harddiskleri geri aldı da en azından konu kapandı.

Son düzenleme:
Bundan 3 yıl önce yaz aylarıydı sanırım bilgisayarım bozulmuştu bende bilgisayarcıya verdim vermez olaydım sonra bilgisayarcı yaptı eve getirdim kurdum falan bilgisayar bir yavaş gibiydi garipti sonradan ekran çizgi çizgi falan olmaya başladı o zamanlarda bilgisayar hakkında çok bilgim olmadığı için normal sandım sonra ufak bir araştırma sonucu ekran kartımın bozuk olduğunu anladım ve güç kaynağıda bilgisayara yetmiyordu bir de üstüne üstlük 1000 TL para istedi tamir ücreti için nasıl bir yüzsüzlüktür hala aklım almıyor bilgisayarcıya dava açtım sonra bilgisayarı o aldı tamir edip sattı sanarım o da bilgisayar parasını bana verdi yeni bilgisayar aldım.

1 yıl önce bir eski PC vardı HP'nin EliteBook diye götürdük çay dökülmüştü adam temizleyip 4 GB RAM'i 2'ye düşürmüş işlemciyi değiştirmişti ve işlemci BIOS'a uymuyordu götürdük adama 2'ye düşmüş diye adam yok dedi sonra bunun arkadaşına söyledik o kızınca ona adam geri verdi 4 GB RAM ile ama işlemci hala uyumsuzdu sonra bende yeni PC aldım.

Ben başlıyorum.
2017 yazında ilk Laptop'umun HDD'si bozulmuştu ve bilgisayarcıya götürmüştüm.
İçinde 500GB 5400RPM bir HDD vardı.
İlk bilgisayarcı sağlamdı 120GB SSD koyacaktı 120 TL falandı sanırım.
Biz bakalım başka yerlere dedik ve bir yer bulduk adam 120 TL ile SSD olmaz dedi ve 180 TL alıp, 320 GB 2. el 5400 RPM HDD takmış. Hatta bununla da kalmayıp 4 GB RAM ve Celeron 1.10 GHz işlemcisi olan laptopa Windows 10 Pro kurmuştu.
Bilgisayar,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

diyordu.
Hala aklıma gelir de içimden küfür ederim...

Konya'ya yeni gelmişiz 2020 Kasımında bilgisayarıma format atılacakti klavye alınacaktı adam 2 hafta sonra aradılar 700 TL olduğunu söylediler sonra başka bir yerde 200 TL'ye yaptırdık bir diğer olayda bu dönem 1 haftalık tatilde oldu sözde anakart işlemci RAM ekran kartı PSU her şey yanmış 7000 TL tutmuş sonuç olarak sadece bir CPU fanı bir termal macun la hallettim.

Lise 1'e gidiyorum o zamanlar. Orta okuldayken mağazadan ailem bana hazır bir Casper bilgisayar almıştı. E2180 işlemcisi 1GB DDR2 RAM ve 256MB HD2400 ekran kartı vardı. O zamanlar bilgisayar donanımlarının belleği ne kadar yüksekse o kadar iyi olur diye biliyorum tabii :)
1 sene sonra sadece ekran kartını değiştirmek istemiştim ve o zamanlar yaşadığımız yerde Gold bilgisayar vardı hala var mı mağazaları bilmiyorum ama umarım batmışlardır. Gold bilgisayarda 2 tane ekran kartı bütçeme uyuyordu. Biri GT9400 1GB modeli diğeri ise HD3850 512MB modeli ki o zaman ki oyunlar 512MB RAM istemiyorlardı bile. Bilgisayarcı bana her zaman ki gibi bak bunun belleği daha yüksek bu daha güçlü diyerek bana onu aldırmıştı. Tabii bende çok sonradan araştırarak öğrendim ki HD3850 daha güçlü bir ekran kartıymış. Çok pişman olmuştum. Ondan sonra hiç hazır sistem almadım. Hep kendim araştırıp topladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı