Hiç arkadaşım yok

İnsan olmanın temel yapı taşı olan iletişimi kurmaktan aciz olan varlıklarla kim arkadaş olmak ister ki? Anlayana cevap soruda yatıyor.

Hayatınızdan memnun değilseniz klavye ve mouse arkadaşlığını bırakıp gerçek hayata atılmanız gerekiyor.

Çok utanıyorum. Asosyalim. Konuşkan değilim. Konuşmayı ilk başlatan ben olmuyorum. Karşı dan tepki bekliyorum. Neden hiç arkadaşım yok? Bana tavsiye verir misiniz?
Birinin yanına tanışmaya gittiğinde kimse seni yargılamaz kankam. Git konuş insanlarla, kaybedeceğin hiç bir şey olmaz. Yalnızlık herkes için güzel değildir. Ben seviyorum yalnız olmayı, 1-2 tane arkadaşım var. 7 milyar insanın olduğu bir dünyada istesen de yalnız kalamazsın. İllaki anlaşabileceğin bir arkadaş, aşık olabileceğin bir kız bulabilirsin. Yinede ben kimseyle konuşmak istemiyorum diyorsan bekle hayat karşına birilerini çıkarsın. Hayat karşına birilerini çıkarsın diyorum ama o iş bilgisayar başında oturarak olmaz. Anlaşabileceğin birisiyle karşılaştığında onunla konuşmazsan böyle konular açmaya hep devam edersin.

Çok utanıyorum. Asosyalim. Konuşkan değilim. Konuşmayı ilk başlatan ben olmuyorum. Karşı dan tepki bekliyorum. Neden hiç arkadaşım yok? Bana tavsiye verir misiniz?
Aslında bakarsan cevabı içinde saklı. Kendini konuşmaya zorlamalısın.(Bunu basit bir şeymiş gibi söylüyorum sanırım.) Aynı şekilde bende oyunda senin gibi biriyle tanışmıştım. DC den konuşmak için iki gün dil döktüm. Şimdi ise en samimi arkadaşlarımdan biri. Ama ben ne kadar dil döksemde o arkadaşım o gün Dc de konuşmaya karar vermeseydi bugün bu kadar samimi olmazdık. Yani karşı taraf senle arkadaş olmak istese bile sende bir adım atmak zorundasın bence. Kendini zorla. Fazladan herkes arkadaş ister. Bunu düşünürek konuşmaya çalış.

Soruyu sonda sormuşsun ama cevabını başta kendin vermişsin zaten. Utangaçsın , konuşmayı sevmiyorsun , karşıdan tepki bekliyorsun... Böyle birisiyle arkadaş olmayı kimse istemez o yüzden bu özelliklerinden kurtulacaksın önce.

Şunu, bunu yap demek biraz zorlama olur. Herkesin yapısı farklıdır. Ben mesela senin tam zıttınım. Birisi bana asosyal olmak, utangaç olmamak, yalnız olmak vb. için tavsiye verse eminim etkisi sıfır olur.

Zamanla hayat görüşün, yapın ve davranışların değişebilir, zamana bırak ve şu anda olduğun şekilde hayattan keyif almaya çalış derim.

Merhaba. Çok utangaçsınız, çok çekingensiniz, ancak bir parkta, örneğin kendi köpeğinizi gezdirirken, köpeğiniz başka birisinin yürüyüşe çıkardığı köpekle bir kontak kurup o anlarda arkadaş olabilir, Köpeklerin bu samimi arkadaşlığı sahiplerini de ister istemez havadan veya sudan konularda konuşmaya ve sohbete (bunu bahane ederek) davet eder. Bu örnekteki gibi, bazı özel fırsatları değerlendirmeye, bu özel fırsatlarda insanlarla arkadaş olmaya çalışın.

İlk adımı karşıdan beklemeseniz ve bu olmasa bile köpeklerin sürpriz dostluğuyla bu köpek sahipleri de kolayca arkadaş olabilir. Kuyrukta 1.5-2 mt aralıkla pandemide beklerken, aralıkla banklarda dinlenip otururken bile insanlar konuşma ortamını bir şekilde sağlayabilir. Her şey sizin elinizdedir, önce kırılmaz sanılan içteki kalıpları kırıp kendi benliğinizle buradan çıkarak bunu içten istemeniz gerekir. Siz istedikten sonra tüm arkadaşlık ortamları kolayca oluşabilir, bu konuda sürekli tedirgin olup çok da merak etmeyin.

Burada yazı yazan herkes aslında sizi seven bir arkadaşınız (forumdaş) konumundadır, gerçek ve kalıcı arkadaşlıklar için ise biraz daha fazla gayreti sarfetmeniz, ilk adımı sizden bekleyenlere bu ilk adımı ilk önce mutlaka sizin atmanız da gerekiyor. Şarkıcı Hadise bir şarkısında "aşk emek ister" diyordu, tüm arkadaşlıklar da biraz öyledir. Biraz daha fazla emek harcamanız gerçek hayattaki arkadaşlıklar için yeterli olacaktır. Yeter ki bunu gönülden isteyin. Gerisi kendiliğinden gelecektir, emin olun.

Arkadaşlığın oluşması bazı fedakarlıklar veya karşılıklı beklentilerle oluşmuşsa, bu arkadaşlığın devamı için bu fedakarlık ve beklentilerin sürekli karşılanması, kesilmemesi, aksamaması gerekir. Çünkü salt arkadaşlık dışında hayatta çıkarlara dayalı olan sahte arkadaşlıklar, bu beklentiler karşılanmayıp tam olarak karşı taraf için olamadığında çabuk bitebilir, çabuk sonlanabilir. Çok çabuk sonlanmasını istemediğiniz bu türden olan arkadaşlıklarda buna çok dikkat etmeniz gerekir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
İnsanlardan ön adım beklememelisin onlar sana adım atmıyorsa sen adım atmalısın. Hangi insan biriyle arkadaş olmak istemezki! Ben tek olmaktan nefret ederim ve küçükken bende asosyaldim bir gün özgüven geldi en çok takılmak istediğim birine sormuştu arkadaş olalım mı diye oda olur demişti. O günden sonra asosyal olduğum günleri unutmak istediğim ve kendime kızdım neden daha önceden böyle değildim diye (olay birinci sınıfta geçmişti).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı