Hiç yazılım bilmeyen biri nereden başlamalı?

Zencikral

Picopat
Katılım
27 Haziran 2023
Mesajlar
474
Çözümler
2
Arkadaşlar evet ben 8.sınıfa giden biriyim, yazılım öğrenmek istiyorum. Çok fazla hevesim var, öğrenmek istiyorum ama yazılımla ile alakam %0, hiçbir şey bilmiyorum. Nereden başlamam lazım, ilk neleri bilmem lazım? Öğrendikten sonra artık ne yapabileceğim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım öğrenmek istiyorsan ilk olarak ne yapmak istediğine karar ver. Oyun mu yapmak istiyorsun, site mi yapmak istiyorsun, program mı yazmak istiyorsun ? Sonra ona uygun programları araştır. Meslek olarak bunu yapmak istiyorsan ise ilk hedefin düzgün bir öğrenci olmak ve yabancı dil öğrenmek olmalı.
 
Ben de profesyonel değilim ama bu forumdaki profesyonel ve bu işte deneyimli abi/ablalarımdan aldığım ve yavaş yavaş daha iyi anladığım tavsiye şu yanlışım varsa affola:
Önemli olan programlama dili öğrenmek değil, önemli olan mühendislik, İngilizce, matematik, problem çözebilme yeteneği (algoritma) öğrenmek. Sonra da istenilen alana göre bu bilgi ve tecrübelerle programlama dili ile bilgisayara istediğini yaptırmak. Örnek olarak kendi ilgilendiğim backend programlama alanından örnek vereyim istediğiniz çoğu dille(Java, C#,PHP, JavaScript, Ruby, Python, GO vb.) Bir backend uygulama geliştirebiliyoruz ama yine kendi gözlemime göre dil öğreneceğim diye yırtınmak değil de(yanlış anlamayın lafım size değil.) Mühendislik, farklı bakış aşıları öğrenmek olmalı ya da bir dil öğrendikten önce ya da sonra git, docker, postman gibi sektörde sıklıkla kullanılan teknolojileri öğrenmek, internet nasıl çalışır, RAM nasıl değişken tutar olmalı zaten bir dile öğrenince gerçekten başka bir dille uğraşmak daha kolay oluyor. Ayrıca programlama dilleri ile ilgili çoğu video bana ya da size dilin yapısından(döngüler, değişken tanımlama, veri türleri, scopeler vb.) Başka bir şey öğretmiyorlar. Umarım bu yazı yardımcı olmuştur:D.
 
Son düzenleme:
Herkes boş yapmış, dil öğrenmen lazım, öyle matematik ve yabancı dil aman aman seviyelere gerek de yok lise konuları yeterli oluyor, hevesini alman için Python'dan birkaç proje yap ama benim tavsiyem GitHub'dan proje indirip sadece edit yapmak yani projeyi düzenle yavaş yavaş hakim olmaya başlayacaksın daha sonrasında internet sitesi scriptlerine geç böyle böyle akar gidersin.
 
Yazılım öğrenmek istiyorsan ilk olarak ne yapmak istediğine karar ver. Oyun mu yapmak istiyorsun, site mi yapmak istiyorsun, program mı yazmak istiyorsun? Sonra ona uygun programları araştır. Meslek olarak bunu yapmak istiyorsan ise ilk hedefin düzgün bir öğrenci olmak ve yabancı dil öğrenmek olmalı.

Bu elemana katılıyorum.
 
Benim de daha önce açtığım ve pişman olduğum konu. Forumda gerçekten 82348932 tane bu başlıkta konu var hocam bende sonradan fark ettim. Herkes aynı önerileri veriyor o yüzden o başlıklara da bakabilirsiniz.



Her forumda farklı türde cevaplar var bende güncel bir konu açayım dedim.

Yazılım öğrenmek istiyorsan ilk olarak ne yapmak istediğine karar ver. Oyun mu yapmak istiyorsun, site mi yapmak istiyorsun, program mı yazmak istiyorsun? Sonra ona uygun programları araştır. Meslek olarak bunu yapmak istiyorsan ise ilk hedefin düzgün bir öğrenci olmak ve yabancı dil öğrenmek olmalı.

Ben Minecraft'ya da Craft Rise gibi oyunlarda fly hilesi (insanların oyununu bozmayacağım) yapmak istiyorum.
 
Python öğrenmen hiçbir işine yaramaz. Bu yaşlarda yapılacaksa illa unity vs öğrenilebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı