Hızlı uyumak için ne yapılır?

  • Konuyu başlatan 453953
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 514

453953

Decapat
Katılım
29 Nisan 2021
Mesajlar
76
Çözümler
1
Ben doğam gereği hafta sonu bile olsa çok geçe kalmayan saat 10'da kafayi koydum mu 5 dakikada uykuda olan birisiyim ışıkta bile rahatlikla uyuyabiliyorum kalitesizde olsa.

Fakat artık evde uyumak benim için lüks ben oldum olasi eğer uykusuz degilsem seste uyuyamadim. Saat 9'da güzel bir kitapla 1 saat kendimi uyku moduna soktum huzura erdim ve uyudum saat 10'da.

Saat 11'de geri kalktim çünkü babam eve geldi daha derin uykuyada geçmemisim cin gibi uyandım ve o saniye gecenin zehir olacağını anladım benim babam mesleği gereği eve gece 11-12 arasi gelir bende eve geldiğinde uyumasi gece 3-4'ü bulduğu için o gelmeden uykuya dalayımda rahat bir uyku çekeyim diye 10 da yatarim.

Fakat şu an gece 1 oldu ve sinirlerim gerildi uykum kaçtı birini boğmamak için zor tututuyorum kendimi uyuyamadiğim icin sinirleniyorum, sinirlendikçe uykum kaçıyor.

Evdeki herkes gece 2'den önce uyumuyor ve kendilerinden önce uyuyan birisi pek umurlarinda değil. Telefonlarda kulaklık kullanilmaz, televizyonun sesi sonuna kadar açılır, telefon kullanmalarina rağmen evdeki tüm ışıklar açılır, kardeşim alt yatagimda uyuyor oda sesi sonuna kadar aciyor.

Hepsiyle konuşmayi denedim, uyumadan once telefonlarin sesini kistim, boş boş elektrik yakan kimsenin izlemedigi televizyonu kapattim. Evde boşa yanan tüm lambalari söndürdüm ve yattim.

Ve 20 dakika sonra her şey eskisi gibi sesler köklenmiş, televizyon acik artik kafam zongluyor. Bir de benim basimin sol tarafinda yilda birkaçkere olan ve birkaç gün süren acı olur bakin ağri degil aci, hem de yerde kivrandiran ağlatan bir acı.

Bugün saat akşam 8 de başladi ve 1 saat kivrandim kafamda buz ile sonrasinda kitap okurken rahatladi dedim dirsat bu firsat hemen yatayim. Sonrasinda uyandiğimda agri oldugu gibi geri geldi ve şu an aklimi yitirmek uzereyim.

Yardim edin taktik falan verin yarin okulum var hocalarla aram zaten kötü hiçbirinde uyuyamam uyuyamazsam.
 
Papatça çayı içmeyi deneyebilirsin.

Denedim pek bir faydasi olmadi.

Git adamakıllı konuş evdekilerle ses gelmemesi için yastık falan kullanabilirsin. Papatya çayı bitki çayı falan uykunu getirebilir biraz.

Sorun uykumda değil uykum var ama ev bir diskodan daha sesli. Evdekilerlede konuştum 5 dakika kisiyorlar sesleri sonra tekrardan fulluyorlar zaten kavgada cikardim bu ses olayindan ama hiçbir faydasi yok.
 
Telefonu karşına alıyorsun yatay bir şekilde,sevdiğin yayıncıyı veya videoyu açıyorsun mışıl mışıl uyuyup sabah şarjın 3 kalmış olacak şekilde uyaniyorsun.
 
Otomatik kapatmayı aç, koy yastığa kafanı oynat.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Buyrun, reçeteniz.
uvex-2111202-whisper-yikanabilir-kulak-tikaci.jpg
 
Aga mükemmel çözüm biliyorum önce bacak kaslarını sık sonra gevşet sonra kollar + bacaklar sık gevset sonra tum vücudunu son kez sık gevset Max 10dakikaya uyursun( denendi onaylandı süper bir şey)
 

Geri
Yukarı