İnceleme HP Victus 16-S0047NT alınır mı? (Sıkça Sorulan Sorular)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürünü ilerleyen saatlerde satın aldım, normalde aldığınız fiyatta listemdeydi fakat karar verme aşamasında 4.5k zamlandı. Pazartesi günü elime ulaşacak. Ürünü incelemesi aşırı yararlı olmuş, takdir ediyorum. Umarım ürün dediğiniz gibi fiyatına yakışan bir performans verir. Oyun ve render işleri için kullanacağım, belli bir yazılım desteği var mı? İlk defa bir laptop kullanıcısı olacağım. Şu ana kadar sadece kasa bilgisayarlar kullandım ve belli başlı sürücüler dışında bir yazılım gerektirmeden kullandığımı söyleyebilirim. Markalı bir bilgisayar ilk defa alacağım, kendisine özel yazılımları hakkında bilgi verirseniz sevinirim, bu sırada ürünü internet üzerinde araştırmaya devam ediyor olacağım.

IPS panellerin neredeyse hepsinde var, Victus modellerde de mevcut.
IPS panellerde hepsinda var ama bazi modellerin panelleri gercekten cok fazla isik sizmasina sahip oluyor. Onemli olan kullanirken rahatsiz etmemesi. Kullanirken rahatsiz ediyorsa bu sorundur. Isin kotu tarafi ise teknik servisi bunlara normal diyor. Mesela asus tuf dash f15 modeli laptop var kardesimin gunduzleri bile gozukuyordu isik sizmalari. Benim alip iade ettigim Acer nitroda da vardi fakat oyun oynarken karanlik sahnelerde bile geceleri kendini gostermiyordu cok dikkatli bakmak gerekliydi veya ustu alti siyah cizgi seritli film izlerken o siyah yerlere bakinca gorebiliyordum ama filme odaklanirsam rahatsiz etmiyordu buna okeyim sorun yok. Umarim demek istedigimi anlamissinizdir.

İncelemenin yararlı olması beni mutlu etti. Ben üründen son derece memnunum ve sizi de memnun edeceğini düşünüyorum. Bende şuana kadar masaüstü toplama PC kullanıyordum ve masaüstü bilgisayarımda kullanmadığım Laptop ile kullanmaya başladığım tek uygulama Omen Gaming Hub oldu. Bu yazılım HP'nin bilgisayarın performans modunu, fanları, Klavye aydınlatmasını vs yönetmek için oluşturduğu bir uygulama. Bunlar dışında masaüstü bilgisayarda ki gibi gerekli yazılım güncellemelerini yapmanız yeterli olacaktır.

Laptop elime bu sabah saatlerinde ulaştı ve şu ana kadar aynı şekilde masaüstü toplama bilgisayar kullandığımdan dolayı biraz uzun sürdü yazılımları ayarlaması vs. fakat bütün her şeyi hallettim sayılır. Steam üzerinden bu yaz indirimleri sayesinde satın aldığım yüksek sistem gerektiren birçok oyunu deneyimleme fırsatı yaşayacağım diyebilirim. Sıcaklık değerleri oldukça tatmin ediciydi ilk deneyimlerde, gelişmeler olursa haberdar ederim.

Oyun oynamaya daha fırsatım olmadığından dolayı, sistem üzerinde multimedya ve türevi işlerimi hallederken; arkada birden fazla iletişim uygulaması, sekme olduğu halde sıcaklık değerlerim şu şekildedir.

CPU: 28-31 derece arası
GPU: 38-41 derece arası

Bu gayet tatmin edici bir seviye diyebilirim. Masaüstü bilgisayarımda Ryzen 5 5600X işlemci bulunuyor, 65-70 derece altı bir sıcaklık göremiyorum. Çoğu masaüstü bilgisayar stok soğutucu üzerinde bu sıcaklıkları düşüremez. Bu laptop üzerinde bu değerleri sağlaması iyi bir şey diye düşünüyorum.

Hayirli olsun. Panel kalitesi nasil?

Hayirli olsun. Panel kalitesi nasil?
Hocam bir ışık sızması ya da buna benzer bir sorun yaşamadım. Dürüst olayım, böyle bir sorun yaşasam ürünü iade etmeyi düşünürdüm. İlk aldığım vakit ürün uyku mod ayarına geçtiği zaman çelişkide kalıyordu ve sistemi tamamen kapatmak zorunda bırakılıyordum. Bu ilk saat deneyimimi aşırı derecede zedeledi, bunun sürücülerin yeteri kadar güncel olmamasına bağlıyorum. Gerekli sürücüleri ve yazılımları güncelleyip sisteme kurduğum vakit bu sorun ortadan kalktı.

Bu yazıma ek olarak bu ürünü almak isteyen kişiler için 1 haftalık kullanım deneyimlerimi paylaşabilirim, şehir dışına çıktığım vakit bütün işlerimi rahatlıkla üst seviyelerde görebilecek bir cihaz olduğunu söyleyerek başlayabilirim. Beni gayet tatmin ettiğini paylaşmamda fayda var. Birçok teknolojiyi üst seviyelerde zarif bir kasaya sığdırmaları, bu olayı hiçbir performans ve ısınma problemi olmadan sunmaları gerçekten takdiri hak ediyor.

Daha öncesinde hiç laptop kullanıcısı olmadım ve yaklaşık iki aylık araştırmalarım sonucu aldığım bu cihaza haklı olarak ön yargılarım vardı, herkes gibi. İnsanlar hp'nin pavilion modellerinden dolayı epey sinirliydi ve sürekli eski serileri satın alan kişilerin ısınma problemlerini, çektikleri sorunları forumlarda okuyup durdum. İnternet üzerinden uzun süre araştırmamın sonucunda bu modeli almaya karar verdim. Bu arada bu inceleme konusunu paylaşan arkadaş büyük etken oldu, ürünü alacağımı bu konu sayesinde kesinleştirdim. Detaylı ve güzel anlatım için teşekkürler.

Genel olarak birçok alan üzerinde kullanacağım için fazla kaba durmaması gerekiyordu ve bu tercihlerimi bu laptop üzerine çeken en büyük etkendi diyebilirim.

İlk olarak sıcaklık değerleri hakkında şunları söyleyebilirim; Victus'un son çıkan modellerinde ısıtmayı çözdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz, ön yargılardan bahsetmiştim ve en büyük endişem yüksek ısı değerlerinde olan bir cihaz kullanmaktı. Bu cihazlar zaten yüksek sıcaklıklarda en iyi performansı vermek için tasarlanmış, bunları göz önünde bulundurarak yazıyorum.

Ürünü "Omen Gaming Hub" uygulaması üzerinden "Balanced" ayarında kullandım ve test ettim, "Performance" modu inanın bir değişiklik sağlamadığını söylememde fayda var. Ürün zaten dengeli mod üzerinde oyunlar için ya da yapılan render fark etmez, gücünü ayarlıyor ve buna göre tüketimleri yapıyor. Eğer ürünü alırsanız Balanced mod üzerinde çalıştırarak oyunlarınızı ya da işlerinizi fazlasıyla yapabilirsiniz. Ekran kartları üzerinde geçiş yapabiliyorsunuz, yani mux switch olayı var. Dert etmeyin. IGPU üzerinde birkaç saat deneyimim oldu. Multimedia için fazlasıyla yeterli, hatta bu IGPU ile birçok oyunu çalıştırıp oynayabilirsiniz. RTX 40 serisi bir kart gücü varken bunu tercih etmeyeceğinizi tabii ki biliyorum.

Bilgisayarda birkaç oyunu test etme şansım oldu, merak edilen bazı oyunları paylaşacağım. Paylaştığım değerlerin bütün hepsi "Balanced" modu üzerinde alındığını söylememde fayda var.

Ekran kartı ve işlemci değerleri hiçbir soğutma ya da yükseltme olmadan test ettim. Düz bir zemin üzerindeydi, değerler hala tatmin edici. Bir stand alınarak cihazın alt tarafı boş bırakılırsa yaklaşık 10 derece serinleyeceğini öğrendim, bunu bir ara deneyeceğim.

RDR2; Oyunu steam üzerinden indirdiğim gibi hiçbir ayarını ellemedim, otomatik olarak yüksek ve ultra arası kendisi ayarlamıştı ve yaptığım tek şey DLSS ayarını kaliteye çekmek oldu. Ekran kartı ve işlemci ortalama 70-75 derece aralarında seyretti, ortalama 110-130 fps arası verdiğini söyleyebilirim. Bu değerleri ekran kartı 80 watt güç tüketerek sağlayabiliyordu ve bu gayet yeterliydi benim adıma. Ekran kartı için maksimum 78 derece değerini gördüm.

Valorant; İşlemci güç tüketiminin fazla olduğu bir oyun, %36 CPU kullanımı sağladı, bu biraz düşük gelebilir fakat sistemi "Balanced" modu üzerinde kullandığımı tekrar hatırlatırım. Eğer sizde ürünü almayı düşünüyorsanız bu mod gayet yeterli çoğu iş için, en azından bu sürüm için. %36 CPU kullanımı üzerinde en yüksek ayarlarda ortalama 200-300 FPS verdi(En düşük ayarlarda test etsem de aynı değerleri alıyorum, bunu "Balanced" modu üzerinde oynamam etki ediyor fakat zaten yeterli değerler olduğunu söyleyebilirim), 144hz tazeleme oranı olan bir ekran için gayet yeterli olacağı kesin. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları 60-65 arası izledi daha yükseğini görmedim.

CS2; Ortalama FPS değerlerim 200 üzerinde ve bunu yüksek ayarlarda aldım. İşlemci ve ekran kartı bu test için 70-75 derece arası gidip geldi.

Diğer oyunlar için RDR2 testini ele alarak az çok sağlayacak FPS ve sıcaklık değerlerini anlayabilirsiniz, dengeli mod üzerinde gerçekten iyi iş çıkartan bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Umarım sorun ve problem yaşamadan uzun süreler kullanırım diye ümit ediyorum, ürün kendisini iyi ayarlıyor. Yazılımları sayesinde HP markası bu son sürüm ekran kartlı modellerinde gerçekten iyi işler çıkarttığını şüphe duymadan bu konu altında paylaşıyorum.

Bu ürün için deneyimlerimi yazmamdaki en büyük sebeplerden birisi youtube ya da forumlar üzerinde çok fazla yanlış bilginin dönmesiydi, doğru bir inceleme veya bir test bulamadığım için kendi deneyimlerimi bu forumu takip eden insanlara paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Bu arada bu inceleme konusunu paylaşan arkadaş büyük etken oldu, ürünü alacağımı bu konu sayesinde kesinleştirdim. Detaylı ve güzel anlatım için teşekkürler.
Rica ederim hocam incelemeyi yayımlarken tam olarak sizde olduğu gibi soru işaretlerini giderip faydalı olma niyetiyle yayımlamıştım. Bunun gerçekleştiğini görmek beni mutlu etti. İnşallah ikimizde yeni laptobumuzu uzun süre sorunsuz şekilde kullanırız.

Cinebench R23 testi yapabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…