Hristiyan olmaya karar verdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elimle seçmediğim dinin mensubuyum demişsin, lakin herhangi bir okuma yapmamışsın. Forumdaki 13 yaş ergen kompleksi çocukların r/ateisttürk'ten okuyup buraya yazdığı 3-5 bilgi ile yetinmişsin. Kaldı ki kullandığın kelimelerden ve argümanlardan sağlıklı bir dini bilgi birikiminin olmadığı da aşikar. Sen hangi dine bağlı olduğunu kabul etsen de, ya da direkt ben tanrıya inanmıyorum desen de bu sahip olduğun müthiş araştırma azmi ile, herhangi bir dinin sana fayda getireceğini sanmıyorum.
*Gerçekten sağlıklı araştırmalar ile ve objektif mantık ile seçimini yapanlar baş tacı.
Bu arada, kilisenin latinceden başka bir dinde incil okuyanları idam ettiği, zaten kiliseden başka kimsenin okuma yazması olmadığı dönemde türkistan'da insanlar insan anatomisi üzerine çalışmalar yapıyor, astronomi ve geometri ile ilgileniyordu. Bakış açısı önemli.

Bilim ve sanata önem verme konusunda da bu sebeple sana katılmıyorum. Dediğim gibi, araştırma niyetin yok. Bu zihniyet ile ne Hristiyan'lık sana fayda getirir, ne pastafaryanizm.

Hocam her yerdesiniz.

Dostum yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz üçünüz'de yorumu yapıp kaçmayın kaynak verin o zaman sen kaynakları nereden alıyorsun kutsal bir yerden mi?
Hocam 1. elden bir kaynak vermemem gidin İlber Ortaylı dinleyin kitaplarını okuyun bu durum şeye benziyor. Güneşin ısı verdiğine dair kaynak gösterin demek gibi bir şey.

Türkiye'de değilim ama ben.
Yurtdışına da servis sağlıyormuş hocam şimdi baktım ben de. Bir sürü ülke var. Ama almayacaksanız zaten PDF'i var attığım linkte.
1685901609566.png

İşte buna mizah derim.
Normalde wikipedia'yı referans vermem ama zaten okumaya yüzün yok bunlarla idare et.
Avrupa'nın unuttuğu Yunan filozoflarının eserlerini çevirerek dünyaya tanıtan İslam düşünürlerini unutmamak gerek.
Ortaçağ İslam Bilimi, çalışmalarını ilk çağ Yunan düşünürlerine borçlu, günümüz batı biliminin temelleri ise Ortaçağ İslam coğrafyasına bağlı.
Rönesans hareketlerinde bir çok eser Ortadoğu kütüphanelerinden çevrilerek Avrupa'ya getirilmiş ve Avrupa'da aydınlanma yaşanmıştır.

Hocam her yerdesiniz.
Çalışmaya devam hocam saygılar.

İşte buna mizah derim.
Normalde Wikipedia'yı referans vermem ama zaten okumaya yüzün yok bunlarla idare et.

Engizisyon mahkeme sistemi tamamen adalete dayalı. Aynı şekilde Arap Yarımadası'na bakarsan adalet-ceza sistemi daha geç geliyor yani farklı dinlerdeki sistemleri kendilerine geçirmeye çabalıyorlar. Tabii herkes kendi kafasına göre sistemi şekillendiriyor acı şekilde ölümler ortaya çıkıyor.

Ör:

Birçoğu açlık sınırında yaşayan bu insanlar erkekten daha az işe yaradığını düşündükleri kızları, aileleri için yük olarak kabul ediyor ve uğursuz kabul ettikleri fakirlik korkusu ve aç kalma endişesiyle kız çocuklarını gömüyorlardı.

Hristiyanların adalet-cezalandırma sisteminin bu Cahiliye Dönemi'ndeki Araplara göre daha başarılı olduğunu görüyorum.

Şu an skolastik felsefe kaynağını okuyorum yorum yazacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hristiyanlığa geçiş yapan bazı arkadaşlarım oldu. Onlara söylediğim gibi, inançlar hiçbir zaman insanlığınızı etkilemesin.

Avrupa'nın unuttuğu Yunan filozoflarının eserlerini çevirerek dünyaya tanıtan İslam düşünürlerini unutmamak gerek.
Ortaçağ İslam Bilimi, çalışmalarını ilk çağ Yunan düşünürlerine borçlu, günümüz batı biliminin temelleri ise Ortaçağ İslam coğrafyasına bağlı.
Rönesans hareketlerinde bir çok eser Ortadoğu kütüphanelerinden çevrilerek Avrupa'ya getirilmiş ve Avrupa'da aydınlanma yaşanmıştır.
Önce bir sürü bilim insanını öldürdüler, sonra Hristiyanların eserlerine özendiler. Orta Çağ döneminde Müslümanlar bunları yaparken Orta Çağ Avrupası çoktan bu işin içindeydi.

Bkz:
Roger Bacon, Thomas Aquinas ve Nicolaus Copernicus gibi isimler, bilimsel yöntemlerin gelişmesine ve astronomi, fizik ve biyoloji gibi alanlarda ilerlemelere öncülük etmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı