3.7 kilo verdim

Tebrik ederim dostum seni. Burada kim ne derse desin burada çoğu insan kilo ile mücadele etmeden, zorluklarının neler olduğunu bilmeden ahkam keserek konuşuyor. 171 boy, 120 kilodan, 1 yıl içerisinde 85 kiloya düşmüş biri olarak söylüyorum; Kilo vermenin tek yolu yaptığın gibi düşük kalori ve hareket etmektir. Hala daha diyet sürecim devam ediyor ara ara da kan değerlerimi kontrol ettiririm düzenli olarak herhangi bir eksiklikle de karşılaşmadım şimdiye kadar. He bu sende de eksiklik olmayacağı anlamına gelmez ama burada hayatı boyunca kilo derdi olmamış, kilo ile uğraşmayan insanların ahkam kesmelerine de kulak asma. En iyi bildiğin yol kendi bildiğin yoldur. Her şey senin kafanda bitecek. Düşük kalorili beslen ama olabildiğince her şeyden yemeye çalış. Benim yaptığım yöntemle günde 1 öğün beslenerek (Sadece akşam yemeği) o öğünde de yok pilav tavuk gibi çok üzerine düşerek değil, ailen ile yaşıyorsan annen ne yemek yaptıysa onu ye ama makarna, pilav, hamur işi ve şekeri komple hayatından çıkarman gerekiyor. Evimle işim arası 3 km mesafe var her akşam iş çıkışında eve yürüyerek gittim 5. ayda da belediyenin spor salonuna başladım. Yakınında belediye spor salonu varsa tavsiye ederim hem uygun fiyatlı hem de her alet var. Dediğim gibi senin adına çok sevindim. Kilo gerçekten berbat bir şey insan bunu kilo verdiği zaman anlıyor asıl o yüzden kendi bildiğinden şaşma sen. Aşağıya da inanmayanlar için before/after fotoğrafımı da bırakıyorum. Kimsenin bilip bilmeden ahkam kesmemesi dileğiyle... Aklına takılan herhangi bir şey olursa seve seve cevap veririm

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.15.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.15.jpeg
    119,2 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.29.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.29.jpeg
    49,8 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.58.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.29.58.jpeg
    86,5 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.30.31.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-04 at 09.30.31.jpeg
    106,1 KB · Görüntüleme: 34
Tebrik ederim dostum seni. Burada kim ne derse desin burada çoğu insan kilo ile mücadele etmeden, zorluklarının neler olduğunu bilmeden ahkam keserek konuşuyor. 171 boy, 120 kilodan, 1 yıl içerisinde 85 kiloya düşmüş biri olarak söylüyorum; Kilo vermenin tek yolu yaptığın gibi düşük kalori ve hareket etmektir. Hala daha diyet sürecim devam ediyor ara ara da kan değerlerimi kontrol ettiririm düzenli olarak herhangi bir eksiklikle de karşılaşmadım şimdiye kadar. He bu sende de eksiklik olmayacağı anlamına gelmez ama burada hayatı boyunca kilo derdi olmamış, kilo ile uğraşmayan insanların ahkam kesmelerine de kulak asma. En iyi bildiğin yol kendi bildiğin yoldur. Her şey senin kafanda bitecek. Düşük kalorili beslen ama olabildiğince her şeyden yemeye çalış. Benim yaptığım yöntemle günde 1 öğün beslenerek (Sadece akşam yemeği) o öğünde de yok pilav tavuk gibi çok üzerine düşerek değil, ailen ile yaşıyorsan annen ne yemek yaptıysa onu ye ama makarna, pilav, hamur işi ve şekeri komple hayatından çıkarman gerekiyor. Evimle işim arası 3 km mesafe var her akşam iş çıkışında eve yürüyerek gittim 5. ayda da belediyenin spor salonuna başladım. Yakınında belediye spor salonu varsa tavsiye ederim hem uygun fiyatlı hem de her alet var. Dediğim gibi senin adına çok sevindim. Kilo gerçekten berbat bir şey insan bunu kilo verdiği zaman anlıyor asıl o yüzden kendi bildiğinden şaşma sen. Aşağıya da inanmayanlar için before/after fotoğrafımı da bırakıyorum. Kimsenin bilip bilmeden ahkam kesmemesi dileğiyle... Aklına takılan herhangi bir şey olursa seve seve cevap veririm
Şekeri hayatımdan komple çıkarmam ama azaltır ve sağlıklı alternatiflerini kullanmaya çalışırım ki başladım.

Şekeri hayatımdan komple çıkarmam ama azaltır ve sağlıklı alternatiflerini kullanmaya çalışırım ki başladım.
Zaten bunlar bir anda yapabileceğin şeyler değil. Köklü değişiklikler çünkü. Yavaş yavaş, azalta azalta göreceksin ki zaten hayatından çıkarmışsın. Şekeri azaltman/hayatından çıkarman sana her açıdan fayda sağlayacak. Sabahları uyanırken bile hissedebileceksin. Her şey kafanda bitiyor. Bir söz vardır; İnsan vücudu hemen hemen her şeyi yapabilecek potansiyele sahiptir. Tek ikna etmen gereken zihnindir. İstikrarını bozmadan devam edersin umarım. He bir de şu ödül günü mevzuları var, onlarda da çok abartma ve araları açık olsun ki cidden ödül olsun. Yemeyi seven insanlar olarak ipin ucu bir sefer kaçtı mı geri yakalamak çok zor oluyor :D

Bu nasıl bir küstahlık hayatında kilo derdi olmamış diyetisyenlerden neden yardım istiyor o zaman kilolu insanlar? Biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşte kimseden yardım almadığın günde 1 öğün beslenip mantıklı ve doğru sanmana yol açmış. Günde bir öğün tüketmek vücudun karbonhidrat ve şeker alma isteğini arttırır, vücut besinleri yağ deposuna yönlendirir, gün içinde aç ve üşüyormuş gibi hissettirir, vücutta enerji kaynağı olmadığı için elini hareket ettiresi gelmez, sıcak havada bile üşür. Kilo vermek değil mevzu sağlıklı kilo vermez. Yoksa 3 gün yemek yemesende ölmezsin.

Bu nasıl bir küstahlık hayatında kilo derdi olmamış diyetisyenlerden neden yardım istiyor o zaman kilolu insanlar? Biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşte kimseden yardım almadığın günde 1 öğün beslenip mantıklı ve doğru sanmana yol açmış. Günde bir öğün tüketmek vücudun karbonhidrat ve şeker alma isteğini arttırır, vücut besinleri yağ deposuna yönlendirir, gün içinde aç ve üşüyormuş gibi hissettirir, vücutta enerji kaynağı olmadığı için elini hareket ettiresi gelmez, sıcak havada bile üşür. Kilo vermek değil mevzu sağlıklı kilo vermez. Yoksa 3 gün yemek yemesende ölmezsin.
Asıl senin şu yaptığın yorum küstahlıktan başka bir şey değil. Kilo derdi olmamış diyetisyenlerden yardım alınmasının sebebi, o insanlar okulunu okumuş, işin bilimsel kısmını bilen ve kalori hesaplarını en ince ayrıntısına kadar yapabildiği için yardım alınıyor. GOOGLE DİYETİSYENİ DEĞİLLER YANİ !! Okuduğunu idrak edebildiğinden de emin değilim açıkçası. Ben yaptığım şeyin mantıklı veya doğru olduğunu söylemedim veya benim yaptığımı yap demedim. Ben kendim bu şekilde bir yol geliştirdim ve sonuç olarak da faydasını görüp tecrübelerimi yazdım. Yazdıklarımı idrak edilseydin EN İYİ YOL KENDİ BİLDİĞİN YOLDUR dedim. Bir yılda şu kadar kilo veremezsin, öyle olmaz veya bu şekilde yapamazsın demek kilolu bir insan için ne kadar motive kırıcı ve hevesini keseceğini, kilo problemi yaşamayan bir insan tahmin bile edemez. Mevzu sağlıklı kilo vermek diyorsun, yazımda düzenli olarak kan değerlerimi kontrol ettirdiğimi de söyledim. Sağlıksız bir durum olsa zaten devam etmem. Yazılanları daha dikkatli okuman ve okuduğunu doğru bir şekilde idrak edebilmen dileğiyle.

Ayrıca kuruyemiş hiç yemeyin derim çok kalori içeriyor.

Cahilsen bu konuda adama boşa tavsiye verme kuruyemişler zeytinyağı gibi sağlıklı yağ içerir Omega 3 bulundurur içinde ve günde 4-5 badem 2-3 ceviz faydalı olur diyette başka bir yazında da yağları kasa çevir demişsin yağ hücreleri küçülür kaslar büyür ama asla yağ kasa dönüşmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı