Hristiyanlıkta ve Yahudilikte hadis var mı?

402318

Hectopat
Yer
Rusya/Moskow
Daha fazla  
Soru oldukça açık, fakat ben yinede beyan edeyim. İslam'da hadis gibi bir kaynak çeşidi var, peki bu diğer semavi dinlerde öyle bir kaynak şekli var mı?

Hristiyanlıkta farklı farklı inciller var zaten. Sayfa çok Muhabbet bol. O yüzden hadise gerek yok. Ben okudum beğenmedim.
Evet kanonik incilde yeterli bir surette bahsediyor, lakin tanah vb. kitaplara gerekli olabilir. Aslına bakarsan tanah gibi bir kitap zaten başlıbaşına çok uzun.

Hristiyan olarak cevap veriyorum. Hristiyan olmayan, Hristiyanlık hakkında bir Kitap dahi okumamış kişilerin iddialarını ciddiye almayın.

Hristiyanlıkta İslam'daki hadis kavramına tam olarak karşılık gelen bir yapı bulunmamaktadır.

Kutsal Kitap'tan sonra Hristiyanlık için en önemli kaynaklar Kilise Babaları ve Konsiller'dir. Kilise Babaları, ilk yüzyıllarda yaşamış ve Hristiyan inancını sistematize etmiş, yorumlamış ve savunmuş olan önemli teologlardır. Onların yazıları, Kutsal Kitap'ı anlamamızda ve Hristiyan doktrinin gelişmesinde büyük rol oynamıştır.

Hristiyanlıkta hadis gibi tek bir kaynaktan ziyade, Kutsal Kitap, Kilise Babaları, Konsiller ve kutsal gelenek gibi birden çok kaynak ve gelenek bulunmaktadır.

Hristiyan olarak cevap veriyorum. Hristiyan olmayan, Hristiyan'lık hakkında bir kitap dahi okumamış kişilerin iddialarını ciddiye almayın.

Hristiyanlıkta İslam'daki hadis kavramına tam olarak karşılık gelen bir yapı bulunmamaktadır.

Kutsal Kitap'tan sonra Hristiyan'lık için en önemli kaynaklar Kilis'e babaları ve Konsiller'dir. Kilis'e babaları, ilk yüzyıllarda yaşamış ve Hristiyan inancını sistematize etmiş, yorumlamış ve savunmuş olan önemli teologlardır. Onların yazıları, kutsal Kitap'ı anlamamızda ve Hristiyan doktrinin gelişmesinde büyük rol oynamıştır.

Hristiyanlıkta hadis gibi tek bir kaynaktan ziyade, kutsal kitap, Kilis'e babaları, konsiller ve kutsal gelenek gibi birden çok kaynak ve gelenek bulunmaktadır.

Kimse bir iddiada bulunmamış ki zaten olabilir ya da sanırım diyenler var niye bu kadar saldırgansınız anlamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı