İnceleme Huawei Matebook 14 2024 ilk deneyimlerim

Herkese merhaba, Matebook 14 2024 modelini inceleyeceğiz bu ürünü kullanma deneyimim 1 gün oldu ve bu 1 günde bu cihazla neler yaşadım onları bahsedeceğim.
İlk tasarım:

20240630_104340.jpg

20240630_104326.jpg

Tasarımını gayet iyi buldum çok hafif ve inceliği gayet iyi 2 adet rengi var uzay grisi ve yeşil rengi bende yeşil rengi bulunmakta.
Genişlik 312.6mm
Derinlik 226.8 mm.
Kalınlık 14.5 mm.
Ağırlık 1.31 kg.
Güç tuşunda parmak izi okuyucu var.
Ekran:
14.2 inç.
2880×1920 pixel 2.8k çözünürlük verebiliyor.
450 nit parlaklık.
Ekranın OLED olması gayet iyi olmuş.
Ekran en boy oranı 3:2
Ve en güzeli bu ekran dokunmatik.
Performans:

20240630_104756.jpg

SSD performansı beni üzmedi ben normalde 6-7 GB boyutu olan dosyaları ayıklıyorum mükemmel bir şekilde en hızlı olarak ayıklamayı yapıyor.
İşlemciyi konuşmaya gerek yok Intel Core Ultra 7 155h Intel Arc grafik.
Oyun performansı.
PUBG emülatör 1080 de açıyor.
Fan sesi zorlandığında duyulabiliyor.
Eksiler:
Ekran tek elle açılmıyor iki elle açmanız gerek.
NumLock yeri yok(bana göre)
Performans konusunda hiçbir sorun yaşamadım alınabilecek bir cihaz bu arada yanında FreeBuds 5 veriliyor alınabilecek bir cihaz.

Ben de İ5-1240P 16 GB RAM ve 512 SSD'li versiyonunu kullanıyorum. Cihaz hakkında sorularınızı bana da sorabilirsiniz, yanıtlamaya çalışırım.

Bende bulunan versiyon şu an 27.000 TL ve stoklarda bulunuyor. Sizin incelediğiniz güncellenmiş versiyonu olan 2024 ve piyasada ortalama 38.000 TL.
Bence arada bulunan 10.000 TL civarı farka değecek bir fark yok. Farkları sıralamak gerekirse;

• Ekran 60 Hz'den 120 Hz'ye yükseltildi.
  • İşlemciler 2024 olarak güncellendi. ( Gündelik kullanıcı için kayda değer fark yok )
  • Ekran dokunmatik ve IPS idi artık OLED oldu. ( Ama OLED ekranlarda ekranda yanma ve leke sorunu olabiliyor ) Uzun kullanımda belli olur.
  • Kamera klavyedeydi artık ekranın üstünde.
  • Kamera 720P yerine artık 1080P.
  • Parlaklık bir tık arttırılmış.
  • Çözünürlük 2160x1440 yerine artık 2880x1920.
  • Batarya 56Wh yerine artık 70Wh.
  • Cihaz 100 gram hafifledi.
  • Uzay grisi rengine ek olarak yeşil renk de eklendi.
  • Huawei 3.nesil Pencil desteği geldi.

Tabii, en yenisini alayım ve 10.000 TL daha fazla vereyim diyorsanız alabilirsiniz lakin bütçeyi zorlamak istemiyorsanız aynı serinin 2022/2023 modelini alabilirsiniz.

Peki 2024 Matebook 14'ün bir önceki modele göre eksi yönü neler?

- Çoğu kullanıcı bir önceki nesil Matebook 14'ün keskin düz çerçevesinden memnunken yenilenen modelde bulunan yuvarlatılmış çerçevelerden o kadar memnun değil çünkü yuvarlatılmış çerçeveler Windows ile bazı uyumluluk sorunları oluşturabiliyor.

- Ayrıca 2022/2023 Matebook 14'de klavyede bulunan kamera vardı artık ekranın ortasında ve bu yüzden üst çerçeve önceki nesile göre biraz daha kalın.

Ek olarak bu cihazlar parlak ekrana sahip yani mat olmadığından dışarıda kullanacaksanız yansımalara alışın.

Sonuç olarak fiyatına göre alınabilir. Uygun fiyatlı bir Macbook alternatifi.

Ayrıca cihazda dokunmatik ekran var ama 180 derece katlanıp tablet moduna geçiş yok bu yüzden dokunmatik ekranın gerekli olup olmadığı tartışılır ve bence de pek gerek yok. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ama dokunmatik ekranı çok nadir kullandım.

Son düzenleme:
Ben de i5-1240p 16 GB RAM ve 512 SSD'li versiyonunu kullanıyorum. Cihaz hakkında sorularınızı bana da sorabilirsiniz, yanıtlamaya çalışırım.

Bende bulunan versiyon şu an 27.000 TL ve stoklarda bulunuyor. Sizin incelediğiniz güncellenmiş versiyonu olan 2024 ve piyasada ortalama 38.000 TL.
Bence arada bulunan 10.000 TL civarı farka değecek bir fark yok. Farkları sıralamak gerekirse;

• Ekran 60 Hz'den 120 Hz'ye yükseltildi.
  • İşlemciler 2024 olarak güncellendi. ( gündelik kullanıcı için kayda değer fark yok )
  • Ekran dokunmatik ve IPS idi artık OLED oldu. ( ama OLED ekranlarda ekranda yanma ve leke sorunu olabiliyor ) uzun kullanımda belli olur.
  • Kamera klavyedeydi artık ekranın üstünde.
  • Kamera 720p yerine artık 1080p.
  • Parlaklık bir tık arttırılmış.
  • Çözünürlük 2160x1440 yerine artık 2880X1920.
  • Batarya 56wh yerine artık 70wh.
  • Cihaz 100 gram hafifledi.
  • Uzay grisi rengine ek olarak yeşil renk de eklendi.
  • Huawei 3.nesil pencil desteği geldi.

Tabii, en yenisini alayım ve 10.000 TL daha fazla vereyim diyorsanız alabilirsiniz lakin bütçeyi zorlamak istemiyorsanız aynı serinin 2022/2023 modelini alabilirsiniz.

Peki 2024 Matebook 14'ün bir önceki modele göre eksi yönü neler?

- Çoğu kullanıcı bir önceki nesil Matebook 14'ün keskin düz çerçevesinden memnunken yenilenen modelde bulunan yuvarlatılmış çerçevelerden o kadar memnun değil çünkü yuvarlatılmış çerçeveler Windows ile bazı uyumluluk sorunları oluşturabiliyor.

- Ayrıca 2022/2023 Matebook 14'te klavyede bulunan kamera vardı artık ekranın ortasında ve bu yüzden üst çerçeve önceki nesile göre biraz daha kalın.

Ek olarak bu cihazlar parlak ekrana sahip yani mat olmadığından dışarıda kullanacaksanız yansımalara alışın.

Sonuç olarak fiyatına göre alınabilir. Uygun fiyatlı bir MacBook alternatifi.

Ayrıca cihazda dokunmatik ekran var ama 180 derece katlanıp tablet moduna geçiş yok bu yüzden dokunmatik ekranın gerekli olup olmadığı tartışılır ve bence de pek gerek yok. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ama dokunmatik ekranı çok nadir kullandım.

Dokunmatik bana göre çok işe yarıyor tabii kullanıma bağlı.

Bir sonraki değerlendirmenizde batarya performansı hakkında da deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok iyi olur.

Ben ağır işler yaptığım için 4-5 saat sürüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı