i5 12400F %100 kullanımda 90 derece oluyor

KeremM67

Femtopat
Daha fazla  
İtopya'dan 2 gün önce aldım. Ekran kartı 4060.
GTA 5'e girdim very high ayarlarda 140 FPS alıyordum ama işlemci sıcaklığı 85'e gelmişti.
Aynı şekilde Fortnite'a girdim. Yüksek ayarlarda işlemci kullanımı 100'e çıktı ve sıcaklık 90'lara kadar çıktı. Kendi stok fanı değil Excavator markasının Q5 modeli ile geldi, ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_1610.jpeg
    268 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke soğutucuyu kule tipi bir soğutucu ile değiştirseydiniz. Eğer sistemi satın alırken seçeneklerin içerisinde Intel'in stok soğutucusu işaretli olduğu halde o soğutucu ile geldiyse durumu İtopya'ya bildirin, stok soğutucu isteyin. Ancak sistem Excavator soğutucu ile geliyorsa ve siz bu şekilde satın aldıysanız kendiniz 1000-1500 TL civarına kule tipi bir soğutucu satın alabilirsiniz.

Soğutucu dediğiniz buysa eğer stock fandan daha kötü olabilir. Üfleseniz daha çok serinletir. Alüminyum blok koymamışlar bunu sadece alü kısmından yapmışlar. O kadar ince kanatlar olmaz...

Yok sistemi alırken bu soğutucu seçiliydi sadece kasayı değiştirdim işlemci soğutucusuna pek bakmamıştım peki teşşrkkürler

Ama Fortnite yüksek ayarlarda ekran kartının neden hepsini kullanmıyor

Soğutucu bu

Gta 5 oynuyorum mesela orda ekran kartının % 98 ini kullanıyor fakat Fortnite da ekran kartının % 70 60 ını kullanıyor

Gta 5 oynuyorum mesela orda ekran kartının % 98 ini kullanıyor fakat Fortnite da ekran kartının % 70 60 ını kullanıyor

İyi bir kule tipi soğutucu önerebilir misiniz 1000 -2000 tl bandında

Dosya Ekleri

• IMG_1613.jpeg
    76,6 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1612.jpeg
    118,5 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Fortnite tarzı oyunlar yoğun olarak işlemci kullanır. Yüksek ayarlara ek olarak QHD - UHD gibi yüksek çözünürlüklerde oynasanda yine işlemci kullanımı olacaktır.
Oyun motoru etken, çoklu oyunculu bir oyun olduğu için ağ iletişimi, birçok karakter ve nesnenin hareketlerinde işlemci gücü kullanır.

Ekran kartını yeterince kullanması için sanal çözünürlük ile yükselttiğinde daha çok ekran kartı kullanacaktır.

Soğutucu için thermalright çift kule tipi hava soğutucularına bakabilirsin. F/P ürünlerdir.

Teşekkür ediyorum hocam

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili Hocam bu nasıl

Son düzenleme:
Fazlasıyla yeterli bir soğutucu. Alabilirsiniz.

Kasanıza olan uyumluluğunu kontrol edin mutlaka tabi.
onu nasıl öğrenebilirim Bu konuda çok bir bilgim yokda

Kasam bu

bu nasıl hocam https://www.amazon.com.tr/Gametech-...46c3de5a6de4324129e4706&qid=1743769037&sr=8-4

Dosya Ekleri

• IMG_1614.jpeg
    178,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Kasanız destekliyor.
Onu nasıl öğrenebilirim?
Kasanın sitesine gidip maksimum soğutucu yüksekliğini ve işlemci soğutucunun yüksekliğini kontrol etmeniz lazım. İşlemci soğutucusu 154 mm, kasa ise 165 mm'ye kadar destekliyor. Yani sorun yok. Kasanız uyumlu.

Kaynaklar:

RAM'leri de kontrol edelim. RAM modeli nedir? Bazı soğutucular çok büyük oldukları zaman RAM'ler soğutucunun montajında sıkıntı çıkarabiliyor. Bu soğutucu 42 mm uzunluğuna kadar destekliyormuş.

Yok bunu almayan. Thermalright daha iyi ve fiyat farkı yok gibi.

Bu en uygun olanı

Bu yeni modeli

Sanırım ışıklı olan ürünleri istiyorsunuz. O zaman senin attığın ARGB olanı

Dijital ekranlı, ışıklı mışıklı en lüks versiyon

Bu da ürünün performansı

Sanırım yeterli olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…