i5 4690K şimdi almalı mı yoksa beklemeli miyim?

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim saat hızını yakalamak işlemci gücünü yakalamak anlamına gelmiyor. Eğer öyle olsaydı 8Ghz overclock edilebilen fx9590 en sağlam işlemci olurdu.
4790K için su soğutma ve anakart lazım diyorsunuz 4690k ile 4790k için Gaming 5 anakart gayet yeterli soğutucu meselesinde ise eğer overclock edeceksen 4690k içinde sağlam bi soğutucu gerekli 4790k içinde sistemde hiç bir parçayı değiştirmeden 4790k alabilirsiniz yani eğer 4690k'ya uygun bir sistem topladıysanız.
Şuan otomatik O.C. edilmiş 4690k ile stok haldeki 4790k arasında performans farkı var buna Hyperthreadin ve O.C. 4790k eklenince ne olur sizce? :)
Öyle yorumlar yazmışsınız ki sanki 4690k manuel overclock edilebiliyor ama 4790k sadece otomatik overclock edilebiliyor zanneder bilmeyen biri. :)
Birde bunun render tarafı var oralara girmeye hiç gerek duymuyorum zaten.

4690k bu. Laptoplardakı i5 lerden konuşmuyoruz.
Evet laptoplardaki i5'lerden konuşmuyoruz (y):)

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim saat hızını yakalamak işlemci gücünü yakalamak anlamına gelmiyor. Eğer öyle olsaydı 8Ghz overclock edilebilen fx9590 en sağlam işlemci olurdu.
4790K için su soğutma ve anakart lazım diyorsunuz 4690k ile 4790k için Gaming 5 anakart gayet yeterli soğutucu meselesinde ise eğer overclock edeceksen 4690k içinde sağlam bi soğutucu gerekli 4790k içinde sistemde hiç bir parçayı değiştirmeden 4790k alabilirsiniz yani eğer 4690k'ya uygun bir sistem topladıysanız.
Şuan otomatik O.C. edilmiş 4690k ile stok haldeki 4790k arasında performans farkı var buna Hyperthreadin ve O.C. 4790k eklenince ne olur sizce? :)
Öyle yorumlar yazmışsınız ki sanki 4690k manuel overclock edilebiliyor ama 4790k sadece otomatik overclock edilebiliyor zanneder bilmeyen biri. :)
Birde bunun render tarafı var oralara girmeye hiç gerek duymuyorum zaten.

1.'si fx9590 32nm teknolojisi ile üretilmiş bir işlemci amd karıştırmayın bu değer 9.0GHz değil 10.0 bile olsa 32nm teknolojisi olduğu için intel 22nm teknolojisine eşit değildir.
2.'si i7 4790K su soğutma sistemi olmadan manuel overclock yapamassın halen lafımın arkasındayım.
3.'sü Otomatik overclock edilmiş i5 4690K i7 4790K'nın stok frekansına yine yetişememiş olur evet bakın burda sonuna kadar haklısınız ama unuttuğunuz birşey var i5 4690K'yı biz neden alıyoruz çarpan kilidi açık manuel overclock yapılıyor. Şimdi i5 4690K alıp otomatik overclock yapılmaz bilmiyorsanız öğretiyim otomatik overclock yapılıcaksa neden i5 4690K alınıyor i5 4690 alınsın otomatik 3.9 GHz'ye çıkıyor. i5 4690K'nın otomatik overclock değeri ile karşılaştırmak yaparak i7 4790K ile göz boyamaya çalışıyorsunuz.
4.'sü Ben i7 4790K sadece otomatik overclock yapılıyor diye birşey demedim tam tersi yapılır dedim.

@Silinen üye
1-) İşlemcileri saat hızı ile karşılaştıran sizsiniz ben değilim.
2-) Bu yazınız zaten işlemciler hakkında hiç bir şey bilmediğinizin kanıtı.
3-) Frekans demiyorum performans diyorum ayrıca otomatik overclock ile turbocore teknolojisini aynı sayarak bilgisizliğinizi tekrar ispatladınız.

Son olarak göz boyamaya çalışan ben değilim sizsiniz 4690k işlemcisini 4790k'dan üstün göstermek için havada takla ata ata taklacı güvercine döndünüz. :)

@Silinen üye
1-) İşlemcileri saat hızı ile karşılaştıran sizsiniz ben değilim.
2-) Bu yazınız zaten işlemciler hakkında hiç bir şey bilmediğinizin kanıtı.
3-) Frekans demiyorum performans diyorum ayrıca otomatik overclock ile turbocore teknolojisini aynı sayarak bilgisizliğinizi tekrar ispatladınız.

Son olarak göz boyamaya çalışan ben değilim sizsiniz 4690k işlemcisini 4790k'dan üstün göstermek için havada takla ata ata taklacı güvercine döndünüz. :)

1 Evet işlemcilerin hızlarını karşılaştırdım ama intelin i5,i7 işlemcilerini karşılaştırdım bilgisiz olup fx9590 araya katan sizsiniz.
2 Siz teknolojiden anladığınızı sanıyorsunuz turbocore'den bahsetmedim bile i5 4690K işlemcisi i7 4790K'dan daha iyi demiyorum fiyattan'da bahsediyorum burada. Fiyat açısından i5 4690K alınmalı i5 4690K'yı msı gaming 3 anakart ve cooler master tpc 612 soğutucusuylan 4.8 GHz'ye çıkarmak mümkün 3.5'iden. Ancak i5 4690K 3.5'den 4.8 çıkıyorsan birde i7 4790'ı düşünün 4.0 GHz'den kaç GHz'ye çıkar çok daha iyi bir işlemci ancak çok daha iyi bir işlemci olduğu için bakın bunu anlatmaya çalışıyorum size siz sadece beni kötülemeye bilgisiz biri olduğumu kanıtlamaya çalışıyorsunuz benim size anlatmak istediğim daha iyi bir işlemci olduğu için 4.0 GHz'den i5 4690K'nın 3.5'den 4.8'e çıktığı gibi bir overclock yapılırsa eğer i7 4790K üst düzey bir anakarta ihtiyaç duyar ve fazla ısınır bunu anlatmaya çalışıyorum size umarım anlamışsınızdır.

Hava soğutmayla 4790k OC yapılmaz mı dedin? 212 evo, TPC 612, 812, Noctua NH D14 gibi soğutucularla gayet güzel manuel OC yapılır.

Evet çok iyi soğutmalar ancak i7 4790K yukarda belirttiğim gibi i5 4690K'nın 3.5'den 4.8'e çıkarıldığı gibi bir overclock yapılırsa i7 4790K çok ısınır hava soğutma yetmez okadar para veriyorsun i7 4790K'ya 1000TL fazla ısınıp ömrünün azalmasını kim ister ?

@Silinen üye Hala saat hızından bahsediyorsunuz ayrıca turbocore teknolojisinin ne olduğunu bilmediğiniz için söylemediğinizi sanıyor olabilirsiniz çünkü 4690 3.9'a turbocore ile çıkıyor otomatik overclock değil. :)
4690K işlemcisine yeten sistem 4790k işlemcisinede yetecektir 4690k işlemcisinin potansiyeli ve 4790k'nın potansiyeli farklı bu işlemcileri ne kadar zorlarsan o kadar çok ısınır senin verdiğin örenekten gideyim iki işlemciyide 4.8Ghz overclock edersen 4690k daha çok zorlanmış ve daha çok ısınmış olur ayrıca performans olarak 4790k her zaman önde olacaktır çünkü performans saat hızından veya nanometreden ibaret değildir bunların aynı olması çekirdek performansınında aynı olduğu anlamaına gelmez.

@Silinen üye Hala saat hızından bahsediyorsunuz ayrıca turbocore teknolojisinin ne olduğunu bilmediğiniz için söylemediğinizi sanıyor olabilirsiniz çünkü 4690 3.9'a turbocore ile çıkıyor otomatik overclock değil. :)
4690K işlemcisine yeten sistem 4790k işlemcisinede yetecektir 4690k işlemcisinin potansiyeli ve 4790k'nın potansiyeli farklı bu işlemcileri ne kadar zorlarsan o kadar çok ısınır senin verdiğin örenekten gideyim iki işlemciyide 4.8Ghz overclock edersen 4690k daha çok zorlanmış ve daha çok ısınmış olur ayrıca performans olarak 4790k her zaman önde olacaktır çünkü performans saat hızından veya nanometreden ibaret değildir bunların aynı olması çekirdek performansınında aynı olduğu anlamaına gelmez.

Nanometreden ibaret değil dediğiniz an beni bitirdiniz gerçekten bukadar'da olmaz. Evet i5 4690K 4.8 GHz'ye çıkartıldığında i7 4790K'dan daha fazla zorlanır faha fazla ısınır bunu biliyorum ama ya gerçekten anlamıyorsunuz beni en basitinde örnek vereyim size Pentium g3258 4.5 GHz'ye çıkması için mini soğutma kullanıyor technopat ama i5 4690K'da öyle değil cooler master tpc 612 şimdi anlıyabildinizmi i7 4790K daha üstün olduğu için daha fazla ısınır. Lütfen anlayın artık son yazdığım cevap olucak cevabınızı yazın ve konuyu kapatın.

Nanometreden ibaret değil dediğiniz an beni bitirdiniz gerçekten bukadar'da olmaz. Evet i5 4690K 4.8 GHz'ye çıkartıldığında i7 4790K'dan daha fazla zorlanır faha fazla ısınır bunu biliyorum ama ya gerçekten anlamıyorsunuz beni en basitinde örnek vereyim size Pentium g3258 4.5 GHz'ye çıkması için mini soğutma kullanıyor technopat ama i5 4690K'da öyle değil cooler master tpc 612 şimdi anlıyabildinizmi i7 4790K daha üstün olduğu için daha fazla ısınır. Lütfen anlayın artık son yazdığım cevap olucak cevabınızı yazın ve konuyu kapatın.
:D Bakın 4690k ve 4790k ısınma konusunda çok büyük farklara sahip değil Hyper 212 EVO ikisinede yetecektir.
Bu arada sadece bakmayın aynı zamanda görün lütfen nanometreden ibaret değil dedim nanometre önemsiz demedim. :)

Bunların aynı olması çekirdek performansının aynı olduğu anlamına gelir demiyorum işte anlamıyorsunuzki çıldırdım burda :lanet: Aynı olduğu anlamına tabikide gelmez ama Amd 32 nm üretiyor işlemcilerini hayır birşey söylüycem ban yiyicem ondan korkuyorum.

:D Bakın 4690k ve 4790k ısınma konusunda çok büyük farklara sahip değil Hyper 212 EVO ikisinede yetecektir.
Bu arada sadece bakmayın aynı zamanda görün lütfen nanometreden ibaret değil dedim nanometre önemsiz demedim. :)

Peki siz alın hyper 212 evo ile overclock yapın i7 4790K'ya ben fiyat açısından konuşuyoruz.

Siz halen i5 4690K vs i7 4790K'da kalmışsınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı