İ5-*9400F Sıcaklık Dalgalanması

İ59400F işlemcim CPU-Z ile yaptığım stres testinde 63-65 derece seyrediyor.
Fakat gelelim oyundaki işlemci kullanma mantığına bir türlü sıcaklığı anlayamadım oyunda neden böyle.

1. çekirdeğe daha çok yük veriyor %80 kullanım bandın da tek işlemci bu sıcaklığa ulaşıyor görsel bırakıyorum.
Genel kullanım %30 civarında gösteriyor, bende diyorum ki sen işlemciyi %30 kullanıyorsun neden stres testindeki sıcaklığa ulaşıyorsun?
Bu mantığı öğrenmek istiyorum oyunda neden %30 kullanımda %100 lük kullanım derecesine ulaşıyor?
CPU-Z Stress.JPG

Oyun İçi.png

Ekran, 4:3 1280:1024 bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Yaklaşık bir CM'lik yerin içinde duruyor o çekirdek hocam. Birisi boşta duruyor diye soğuk olması saçma olurdu. Beraber ısınıyorlar çünkü. Birde soğutucu çok önemli. Arctic 34 duo ile tüm çekirdekler nerdeyse aynı sıcaklıkta çalışıyor bende. 60'ı hiç geçtiğini görmedim(stres testi dahil).

1600720001990.png

Yaklaşık bir CM'lik yerin içinde duruyor o çekirdek hocam. Birisi boşta duruyor diye soğuk olması saçma olurdu. Beraber ısınıyorlar çünkü. Birde soğutucu çok önemli. Arctic 34 duo ile tüm çekirdekler nerdeyse aynı sıcaklıkta çalışıyor bende. 60'ı hiç geçtiğini görmedim(stres testi dahil).

Eki Görüntüle 676394
6 adet çekirdeğin işlemcide dizilimi hangi kısım oluyor? detaylı bilgim yokta.

Bazı oyunlarda çekirdeklerin kullanımı aynı değer de olmayabiliyor. Mesela ben de 8600K kullanıyorum. CS:GO girdiğim zaman mesela 3. çekirdek %80 iken, geri kalan çekirdek değerleri daha düşük ve farklı değerler de oluyor. Ama daha ağır bir oyun girdiğim de ise bu değerler birbirine çok yakın oluyor, sıcaklıklar dahil...

6 adet çekirdeğin işlemcide dizilimi hangi kısım oluyor? detaylı bilgim yokta.
O kadarını bilmiyorum ama ortada duran dikdörtgen işlemci oluyor. Kalan kısım ise işlemcinin bacaklarının anakarta temas etmesini sağlayan PCB. Yani dizüstü bilgisayar gibi anakarta gömülü olsaydı işlemci o kadar ufak olacaktı.

Ayrıca oynadığınız oyun tek çekirdeğe yüklenen nadir oyunlardan. Başka oyunlarda diğer çekirdeklerin bu kadar az kullanıldığını görmezsiniz. Hepsini eşit olacak şekilde kullanır.

Son düzenleme:
O kadarını bilmiyorum ama ortada duran dikdörtgen işlemci oluyor. Kalan kısım ise işlemcinin bacaklarının anakarta temas etmesini sağlayan PCB. Yani dizüstü bilgisayar gibi anakarta gömülü olsaydı işlemci o kadar ufak olacaktı.

Ayrıca oynadığınız oyun tek çekirdeğe yüklenen nadir oyunlardan. Başka oyunlarda diğer çekirdeklerin bu kadar az kullanıldığını görmezsiniz. Hepsini eşit olacak şekilde kullanır.
Rust için de gözlem yapayım onu da paylaşabilirim.
CS:GO da var fakat son güncellemeler ile MSI Afterburner programının gösterilmesine izin verilmiyor.

Oyunda ve stres testinde fan aynı devirde mi çalışıyor? 65 dereceler gayet iyi sıcaklıklar, fanı işlemci bu sıcaklıkta kalacak şekilde çalıştırıyor olabilir.
Biostan fan ayarı yapabiliyorum anakartımda özellik mevcut.
%100 RPM deviri 70 dereceye bırakmamıştım sanırsam, 60 civarında fullenmesini istiyordum.
Arada neredeyse hiç fan deviri farkı olmaması gerekli.

Rust için de gözlem yapayım onu da paylaşabilirim.
CS:GO da var fakat son güncellemeler ile MSI Afterburner programının gösterilmesine izin verilmiyor.

MSI Afterburner programını CS:GO da çalıştırmak için CS:GO başlatma seçenekleri kısmına "-allow_third_party_software" bu komutu girmen gerek, daha sonra oyun içindeyken atolye map'ine gir. Normal sunuculara girersen oyunu baştan başlatman için sana güvenlik uyarısı verecektir, istersen devam edip girebilirsin...

Eki Görüntüle 676394
O soğutucunun yanında kullandığınız termal macunu öğrenebilir miyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı