İ5 9600K RTX 2060 Düşük FPS

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 7.090
S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Hocam ben oyunlarda internetteki benchmark testlerine oranla düşük FPS alıyorum. 144 Hz monitor sahibiyim, bazı insanlar Youtube'de aynı sistem ile BF 5'de 144+ FPS alırken ben 80-90'ları zor görüyorum. Oyun içinde degerleri kontrol ettim, CPU sıcaklıgı 80-85 derece arası oluyor. Stok fan olmasından dolayı sıcaklıktansa sıvı soğutma alacağım ama gerçekten beni çok üzdü, oyun içinde CPU kullanımı 100 seyrederken GPU kullanımı 60-70 arası aslında her şey normal. FPS neden düşük anlamadım. Format ile çözüm sağlamaya çalıştım, ilginiz için sağ olun.

Sistem :
PSU: FSP 700 WATT 80 PLUS
EKRAN KARTI : ASUS ROG STRIX RTX 2060 6G
İŞLEMCİ:İ5 9600K (OVERCLOCKSUZ)
RAM : 16 GB TEK KANAL
ANAKART: Asus Prime Z370 P İİ
SSD : 240 GB NVME M2
HDD : 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam bir iki saat içerisinde verileri paylaşıcam hocam ekran kartının çalışma frekansı 1900mhzlere kadar çıkmakta işlemcide 3700 civarı
Hocam on kapağı çikaricam ama on kısıma takilmasa bile üst kısıma kesin takılır değil mi

Tamamdır hocam bir iki saat içerisinde verileri paylaşıcam hocam ekran kartının çalışma frekansı 1900mhzlere kadar çıkmakta işlemcide 3700 civarı
Hocam on kapağı çikaricam ama on kısıma takilmasa bile üst kısıma kesin takılır değil mi
Bu arada intel işlemcilerin stok fanları gerçekten iyi soğutma sağlayamıyor. Ön kapağı açtığınızda 20 derece oynamayabilir arada fakat eminim bir sıcaklık düşüşü sağlayacaksınız.

Bu arada intel işlemcilerin stok fanları gerçekten iyi soğutma sağlayamıyor. Ön kapağı açtığınızda 20 derece oynamayabilir arada fakat eminim bir sıcaklık düşüşü sağlayacaksınız.
Tamamdır hocam ne düşünüyorsunuz peki sizinle değerleri paylaşıcam ram frekansı 7000mhzlere çıkıyor ram kullanımı 11 GB civarı son olarak hocam şu işlemci soğutucusunu kasaya sigdirirmiyim ekran kartı 3 fanli soğutmasinda sorun yok oc edition zaten

Gerekirse eldekini satmaya çalışıp 2x8 geçin hocam. Yoksa düzelmeyecek sorununuz. :(
Hocam aldığım yer faturaya normalde 8x2 dahil etti gidip hallettiricem bu sorunu
Hocam sıcaklık sorun yaratiyormudur
Hocam değerleri az sonra paylaşacağım

Tamamdır hocam ne düşünüyorsunuz peki sizinle değerleri paylaşıcam ram frekansı 7000mhzlere çıkıyor ram kullanımı 11 GB civarı son olarak hocam şu işlemci soğutucusunu kasaya sigdirirmiyim ekran kartı 3 fanli soğutmasinda sorun yok oc edition zaten
Hocam radyatörü kasanın üstüne takarsanız sığdırırsınız gibi gözüküyor ama kasayı tam net görmeden net bir şey söyleyemem dediğim gibi. İnternette sizin kasanızla ilgili sıvı soğutma takma videoları vardır diye düşünüyorum bir göz atabilirsiniz. Ekran kartınızın ısınmasının da kasanın hava akışı artınca geçeceğini düşünüyorum.
Çare çift kanal. Çok net.
Çift kanalın farkını ben de geç anladım pazartesi günü geliyor hocam çok haklısınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklık tabii ki performansı düşürebilir. 80-85 de biraz çok. 3700 MHz falan demişsiniz. i5 8400 bile 3.8 GHz sabit çalışan bir işlemci. Ciddi bir sıcaklık sorununuz da mevcut. Dalgalı bir işlemci hızı, düşüp çıkma sebebiyle de düşüşlere sebebiyet verebilir.

Hocam radyatörü kasanın üstüne takarsanız sığdırırsınız gibi gözüküyor ama kasayı tam net görmeden net bir şey söyleyemem dediğim gibi. İnternette sizin kasanızla ilgili sıvı soğutma takma videoları vardır diye düşünüyorum bir göz atabilirsiniz. Ekran kartınızın ısınmasının da kasanın hava akışı artınca geçeceğini düşünüyorum.

Çift kanalın farkını ben de geç anladım pazartesi günü geliyor hocam çok haklısınız.
Hocam yeniden merhaba şuan testleri ultra ayarlarda gerçekleştirdim ve dediginiz gibi ön kapagı çıkarttım ciddi bir sıcaklık artışı sağladı.
buyrun: bf
hocam küçümseme degil bu arada 5 - 6 derece iyi bir degişim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Silinen üye 266150, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı