İ5 9600K RTX 2060 Düşük FPS

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 7.116
S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Hocam ben oyunlarda internetteki benchmark testlerine oranla düşük FPS alıyorum. 144 Hz monitor sahibiyim, bazı insanlar Youtube'de aynı sistem ile BF 5'de 144+ FPS alırken ben 80-90'ları zor görüyorum. Oyun içinde degerleri kontrol ettim, CPU sıcaklıgı 80-85 derece arası oluyor. Stok fan olmasından dolayı sıcaklıktansa sıvı soğutma alacağım ama gerçekten beni çok üzdü, oyun içinde CPU kullanımı 100 seyrederken GPU kullanımı 60-70 arası aslında her şey normal. FPS neden düşük anlamadım. Format ile çözüm sağlamaya çalıştım, ilginiz için sağ olun.

Sistem :
PSU: FSP 700 WATT 80 PLUS
EKRAN KARTI : ASUS ROG STRIX RTX 2060 6G
İŞLEMCİ:İ5 9600K (OVERCLOCKSUZ)
RAM : 16 GB TEK KANAL
ANAKART: Asus Prime Z370 P İİ
SSD : 240 GB NVME M2
HDD : 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de önceden kendi sıcaklığı da var 3-4 derece daha düşer gibi geliyor bana. RAM'inizi de 2x8 şeklinde yaparsanız performansınız çok daha artar. Birde RAM'iniz kaç mhz?
Hocam yeniden merhaba şuan testleri ultra ayarlarda gerçekleştirdim ve dediginiz gibi ön kapagı çıkarttım ciddi bir sıcaklık artışı sağladı.
buyrun: bf
hocam küçümseme degil bu arada 5 - 6 derece iyi bir degişim.

Bir de ekstradan sizin şuan 84 fps aldığınız görünüyor bahsettiğiniz videoya baktım youtube'dan 120-106 fps arası aldığını gördüm sizinle aynı donanımı kullanan kişinin. Sizin fpsinizle onun fps arasındaki bu fark daha önce söylediğim gibi çift kanal RAM kullanmamanızdan kaynaklanıyor. En kısa sürede çift kanal 2x8 RAM'e geçtiğinizde probleminiz ortadan kalkacaktır.
Hocam yeniden merhaba şuan testleri ultra ayarlarda gerçekleştirdim ve dediginiz gibi ön kapagı çıkarttım ciddi bir sıcaklık artışı sağladı.
buyrun: bf
hocam küçümseme degil bu arada 5 - 6 derece iyi bir degişim.

Hocam RAM'iniz MHZ'sinden de kaynaklanan bir fps eksikliğiniz var. 3000 MHZ RAM ile arasında 17-18 fps'lik bir fark söz konusu. RAM'inizi 2x8 3000 MHZ DDR4 belleklerle değiştirirseniz sorununuz ortadan kalkacaktır bundan emin olabilirsiniz. MHZ ile ilgili olan videoyu da şöyle bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam 2400 mhz ddr 4 şuan tek kanal degerleri kontrol ettinizmi ilginç bir durum mevcutmudur

hocam ultra ayarlarda %85-90 arası hocam haklısınız evet mhz önemli size katılıyorum malesef şuanlık 2400 mhz ram ile devam etmek durumundayım fakat çift kanala geçip sonucu sizlerle paylaşacağım

Çift kanala geçtiğinizde ve 3000mhz ye geçtiğinizde performansınız istediğiniz gibi olacaktır. Umarım en kısa zamanda geçersiniz malum bu devirde zor. Sorununuza çözüm bulabildiysem ne mutlu bana hocam iyi sabahlar iyi forumlar.
hocam ultra ayarlarda %85-90 arası hocam haklısınız evet mhz önemli size katılıyorum malesef şuanlık 2400 mhz ram ile devam etmek durumundayım fakat çift kanala geçip sonucu sizlerle paylaşacağım

Hocam ben oyunlarda internetteki benchmark testlerine oranla düşük FPS alıyorum. 144 Hz monitor sahibiyim, bazı insanlar Youtube'de aynı sistem ile BF 5'de 144+ FPS alırken ben 80-90'ları zor görüyorum. Oyun içinde degerleri kontrol ettim, CPU sıcaklıgı 80-85 derece arası oluyor. Stok fan olmasından dolayı sıcaklıktansa sıvı soğutma alacağım ama gerçekten beni çok üzdü, oyun içinde CPU kullanımı 100 seyrederken GPU kullanımı 60-70 arası aslında her şey normal. FPS neden düşük anlamadım. Format ile çözüm sağlamaya çalıştım, ilginiz için sağ olun.

Sistem :
PSU: FSP 700 WATT 80 PLUS
EKRAN KARTI : ASUS ROG STRIX RTX 2060 6G
İŞLEMCİ:İ5 9600K (OVERCLOCKSUZ)
RAM : 16 GB TEK KANAL
ANAKART: Asus Prime Z370 P İİ
SSD : 240 GB NVME M2
HDD : 1TB
Hocam sistem özelliklerin çok iyi , ama işlemcin sistemin yanında biraz küçük kalmış onun yerine i7 9700K çok daha iyi olurdu

Silinen üye 266150, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı