Çözüldü i7-10870h undervolt ayarları nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam çok teşekkür ederim işlemcim şu an çok iyi bir durumda bundan sonra Turbo'da kullanmaya özen gösteririm isterseniz undervolt ayarlarını tek bir metinde toplayın ben çözüm olarak işaretleyeyim.
Ben hemen özet geçeyim:
Sistemimizi Undervolt ettik. Bu sayede sıcaklıkları düşürüp sistemin paketleri işlemesi için gerekli olan gücü de azalttık. Ayarlar:
CPU Cache: -125
CPU Core: -144.5
İntel GPU ve İGPU Unslice: -100
System Agent: -40

Tüm birimlerin IccMax değerini maksimuma çıkarttık. Bu sayede belirli limitlerden kurtulduk.

Sistemin Turbo Power Limitleri zaten yüksek ayarlanmıştı ancak PL1 kelepçelenmişti. Kelepçeyi kaldırdık. (Clamp)

Power Limit 4 zaten 0 ayarlıydı ancak ayarlı olmasaydı da biz 0 ayarlayacaktık.

Turbo Time Limit'i 28 ayarladık.

SpeedShift kutusunu tikledik.

ThrottleStop Ana Ekranında BD PROCHOT tikini her ihtimale karşı kaldırdık.

Bu şekilde ayarlamaları yaptık ve sistemi soğuttuk.

Bunu çözüm olarak raporlayabilirsiniz.
Gayet iyi. Fıvr sekmesinin sağ en alt köşesinde 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.
@Bunnys tpl sekmesi ve ThrottleStop ana ekranını atar mısınız bir de? En iyi şekilde ayarlayalım.

İşaretledim reset atıp geleyim mi?
1626881871772.png

Şu an DGPU'da kullanıyorum iGPU unslice ve Intel GPU voltaj ayarlarının bir etkisi olur mu?

Eki Görüntüle 1114405
Şimdilik reset atmayın.

TPL sekmesinde:
PL1'deki Clamp tikini kaldırın.
Turbo Time Limit'i 28 ayarlayın.
SpeedShift kutusunu tikleyin.
Ve Apply'a basın.

ThrottleStop Ana Ekranında:
BD PROCHOT tikini kaldırın.
Turn On butonuna tıklayın.
Save butonuna tıklayın.

FIVR sekmesinde CPU Core'u -144,5 olarak güncelleştirin. CPU Cache'i -125 olarak güncelleştirin.
Eki Görüntüle 1114405
Şu an DGPU'da kullanıyorum iGPU unslice ve Intel GPU voltaj ayarlarının bir etkisi olur mu?
Kötü anlamda etkisi olmaz.

Şimdilik reset atmayın.

Tpl sekmesinde:
PL1'deki clamp tikini kaldırın.
Turbo time Limit'i 28 ayarlayın.
Speedshift kutusunu tikleyin.
Ve Apply'a basın.

ThrottleStop ana ekranında:
Bd prochot tikini kaldırın.
Turn on butonuna tıklayın.
Save butonuna tıklayın.

Fıvr sekmesinde CPU Core'u -144, 5 olarak güncelleştirin. CPU Cache'i -125 olarak güncelleştirin.

Kötü anlamda etkisi olmaz.

Turn on butonunu göremedim.
Buldum pardon.
Şu anlık bir sıkıntı yok.

Turn on butonunu göremedim.
Buldum pardon.
Şu anlık bir sıkıntı yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video ile ThrottleStop'u başlangıçta çalışacak şekilde ayarlayın.

Save voltages immediately seçeneğini işaretlememe rağmen fıvr ayarlarını kaydetmemiş neden olabilir?
Save voltages immediately seçeneğini işaretlememe rağmen fıvr ayarlarını kaydetmemiş neden olabilir?

Halletim şu an başka bir ayar yapmayacaksak gerekli testleri yapayım mı?

Halletim şu an başka bir ayar yapmayacaksak gerekli testleri yapayım mı?
Evet yapabilirsiniz. Oyunlarda özellikle test edin. Olası limit problemleri vb. bir çok şeyi giderdik.

Tavsiyem sisteminizi tamamen kapatın. Ardından açın. ThrottleStop çalışmış mı diye bakın. Çalışmışsa voltaj ayarlarını uygulamış mı bir bakın. Uygulamış ise testlerinizi yapın. Kolay gelsin. 😃

Evet yapabilirsiniz. Oyunlarda özellikle test edin. Olası limit problemleri vb. birçok şeyi giderdik.

Tavsiyem sisteminizi tamamen kapatın. Ardından açın. ThrottleStop çalışmış mı diye bakın. Çalışmışsa voltaj ayarlarını uygulamış mı bir bakın. Uygulamış ise testlerinizi yapın. Kolay gelsin. 😃

Merhaba stabil olup olmadığını anlamak için hangi test programlarını önerirsiniz ve bu test programlarında veya oyunda mavi ekran ya da kilitlenme olursa ne yapmam gerekiyor?

Merhaba stabil olup olmadığını anlamak için hangi test programlarını önerirsiniz ve bu test programlarında veya oyunda mavi ekran ya da kilitlenme olursa ne yapmam gerekiyor?

Ben CPU-Z ve Cinebench R23 denedim bir sıkıntı çıkmadı.
Evet yapabilirsiniz. Oyunlarda özellikle test edin. Olası limit problemleri vb. birçok şeyi giderdik.

Çok teşekkür ederim testleri yapıyorum şu an.

Prime95'i tek geçerim. Bir de Rainbow 6 iyi olabilir. Oyunlar ile Stres testi arasında çok fark var. İkisinde de test edin.
Ben CPU-Z ve Cinebench R23 denedim bir sıkıntı çıkmadı.

Çok teşekkür ederim testleri yapıyorum şu an.
İşlemcinizi çok iyi bir hale getirdim. Oyunlarda özellikle test edin. Eğer halinden memnun iseniz Undervolt ayarlarınızı belirttiğim mesajı çözüm olarak raporlayıp başkalarının işini kolaylaştırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı