İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Meslek
ben mezun oldum la
Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.

Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.
Namaz kılma isteğine karşı çıkan şeytan var ve sen nefsini kontrol etmek zorundasın. Hepsi sınavın bir parçası.

İnsanda nefis vardır yani gurur, kibir. İşte secde etmek bunu kırmak için yapılıyor.
Sosyolojik olarak aslen namaz cemaatle kılındığı için birlik beraberliği geliştiriyor.
Fiziksel olarak bedene namaz hareketleri iyi geliyor.
Ayrıca namaz insanı disipline de ediyor.

Tabi bu dediklerim hakkı verilerek kılınan namazlar için.

Sevgi, saygı ve itaatkar olma simgesi olan eğilmekten (bowing galiba eylemin tam adı) geliyor olabilir namaz sırasında yapılan hareketler. Dinlerin çoğunda hareketler benzer zaten, amaç duygularını aktarmak, minnetini göstermek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı