İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi amacı yok, namaz kılacağın vaktini başka bir şeye ayırsan profesör olursun.

örneğin; 5 vakit fransızca bir kelime ezberle.Sonuçları sen düşün.
Günlük farzları toplasan 1 saat bile yapmıyor. Günde 8 saat çalışıp hala olmuyor diyen tıpçı arkadaşlarım varken, profesör olmayı namaz vakitlerine sığdırman da komik olmuş. Dünya imtihanı bittiğinde men rabbüke? Diyecekler sende J'ai travaillé pendant une heure, que s'est-il passé? Suis-je devenu professeur? Deme sonra

Günlük farzları toplasan 1 saat bile yapmıyor. Günde 8 saat çalışıp hala olmuyor diyen tıpçı arkadaşlarım varken, profesör olmayı namaz vakitlerine sığdırman da komik olmuş. Dünya imtihanı bittiğinde men rabbüke? Diyecekler sende j'AI travaillé pendant une heure, que s'est-il passé? Suis-je devenu professeur? Deme sonra.

Vallahi öyle dese ahirette fena bir havası olur. Bana şu an Fransızca çalışmak daha cazip geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani Allah gibi yüce bir varlığın bizden namaz oruç vs. istemesi bana saçma geliyolar. İhtiyacımı var ? , hayır o insan değil sonuçta duyguları yok bunada ihtiyaç duymaz.

Yani Allah gibi yüce bir varlığın bizden namaz oruç vs. istemesi bana saçma geliyolar. İhtiyacımı var ? , hayır o insan değil sonuçta duyguları yok bunada ihtiyaç duymaz.
Kur'an-ı Kerim'in Yüce Allah'ın kelamı olduğunu kimse reddetmez herhalde, her yerde böyle söylenir. Peki o zaman niye Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed'in cinsel hayatını düzenleyen ayetler var. Sözde Yüce Tanrı peygamberinin cinsel hayatıyla niye ilgileniyor. Bknz. Ahzap 51. ayet

İbadetlerin bir faydası da, her gün ibadet yapan kişi dinden uzaklaşmıyor. Yani her gün iş kontrolü yapan bir patron ile sadece ayda 1 kere iş kontrolü yapan patron arasında verim farkı olması gibi.

Dinini sadece bayramdan bayrama yaşayan bir insan dinden uzaklaşabiliyor.

Günlük farzları toplasan 1 saat bile yapmıyor. Günde 8 saat çalışıp hala olmuyor diyen tıpçı arkadaşlarım varken, profesör olmayı namaz vakitlerine sığdırman da komik olmuş. Dünya imtihanı bittiğinde men rabbüke? Diyecekler sende J'ai travaillé pendant une heure, que s'est-il passé? Suis-je devenu professeur? Deme sonra
Burada bi yanlışlık var sana göre dünya bitti mi öyle diyecekler bana göre doğmadan önce neysen öldüğünde de o.

Farzlar+abdest+ yaptığın işi yaparken dikkatinin dağılıp işinin bölünmesi...vs

Sonuç olarak ne yaparsan yap daha faydalı.

Not: laf sokmaya çalışmışsın ama bende zaten 3 dil var :D

Allah "Ben bilinmek istedim" buyuruyor. Seni yarattı, sen kafana göre yaşayacaksın. Olur mu? Birisine bir iyilikte bulunsak en azından bir güler yüz bekleriz karşılığında. Bize her şeyi sunan Yüce Allah'ta kendi belirlediği ritüellerde O'nu anmamızı istiyor. Zikr, ibadet vs bunun için.
Kur'an-ı Kerim'in Yüce Allah'ın kelamı olduğunu kimse reddetmez herhalde, her yerde böyle söylenir. Peki o zaman niye Kur'an-ı Kerim'de Hz. Muhammed'in cinsel hayatını düzenleyen ayetler var. Sözde Yüce Tanrı peygamberinin cinsel hayatıyla niye ilgileniyor. Bknz. Ahzap 51. ayet
İslam’da birden fazla eşli olanların vaktini onlara eşit olarak paylaşması farzdır. Hz. Peygamber (asm) ise böyle bir zorunluluktan muaf tutulmuştur. Bunun sebebi de topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmesine ailevi sorunları neden olmasın diye.

Bizde bu ayetten hareketle, topluma karşı olan ödev ve görevlerimizin önüne ailevi sorunlarımızı geçirmememiz gerektiğini anlıyoruz.

Niye reddedemesin :D Eden eder. İnanan da inanır. Ha, bana sorsan saçmalık.
Bir kitap 6000 yıldır hep mi yanlış anlaşılıyor? Arkadaş şunu düzgün yazaydınızda herkes aynı şeyi anlasaydı.
Bir de tabii Allah'ın kelamı olduğunu kanıtlama mevzusu, değiştirilmemiş olması meselesini kanıtlama var. Onlara hiç girmeyeceğim.
Ben de uzaylılara inanıyorum, varlar mı bilmiyorum. Kanıtlayabilirm iyim bilmiyorum ama benim inanmam oldukları anlamına gelmez.

Böyle uzar yani.

Benim için yaranmaktır. İbadet ederseniz Cennet var desen, elin Deist'i de ibadet eder. İbadet etmediğinizde problem yok deseler, biri bile namaz kılmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı