İbadetlerin amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah "Ben bilinmek istedim" buyuruyor. Seni yarattı, sen kafana göre yaşayacaksın. Olur mu? Birisine bir iyilikte bulunsak en azından bir güler yüz bekleriz karşılığında. Bize her şeyi sunan Yüce Allah'ta kendi belirlediği ritüellerde O'nu anmamızı istiyor. Zikr, ibadet vs bunun için.
Ya peki Allah'ın (Tanrı'nın) bize neden ihtiyacı olsun? Biz onun yanında neyiz ki?

@kapadık_41
Sen etrafında bulunan insanların ne düşündüğünü onlara sormadan bilemezken her şeyin yaratıcısı olan, zamanın ötesinde varlığını sürdüren tanrının neyi neden istediğini nereden bileceksin? Sorduğun soru dini sorgularken sorulacak sorulardan değil bence.

Ya peki Allah'ın (Tanrı'nın) bize neden ihtiyacı olsun? Biz onun yanında neyiz ki?
İhtiyacı yok zaten. Ama "ben cinleri, melekleri ve insanları beni tespih etsinler diye yarattım." buyuruyor.
Bak şu anda Allah'ı konuşuyoruz.
Eğer bizi yaratmasaydı, Allah'ın sıfatlarının bir anlamı kalmayacaktı.
Allah bizimle bilinmek istedi ve biliniyor.

@kapadık_41
Sen etrafında bulunan insanların ne düşündüğünü onlara sormadan bilemezken her şeyin yaratıcısı olan, zamanın ötesinde varlığını sürdüren tanrının neyi neden istediğini nereden bileceksin? Sorduğun soru dini sorgularken sorulacak sorulardan değil bence.
Bu bir sorgulama sorusu neden olmasın? Biz Allah'a inanıyorsak, onun bizden ne istediğini açıkça belirtmesi lazım.

Namazın amacını merak ediyorum. İslam iyi ve güzel bir insan olmamız için bize gönderilen din değil mi? Peki o zaman neden namaz kılıyoruz? Namaz kılmak bizim daha iyi bir insan olmamız sağlıyor mu? Eğer sağlıyorsa nasıl? Sağlamıyorsa neden? Diğer ibadetleri bir mantık çerçevesine sokabilirken en çok gözümüze sokulan ibadeti anlayamıyorum. Anlatabilirseniz sevinirim.
Tanrı ile aranı iyi tutuyorsun. En sonra kimin arası iyi ise o ise ödüllendirilmiş bölgeye gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı