İlaç Sevkiyatında Drone Devri

Drone teknolojisi son yıllarda önemli bir gelişim yaşadı. İlk çıktığı dönemde sadece kamera çekimleri ve eğlence amaçlı kullanılan dronelar, yaşadığı gelişmeler sonucunda kendine yeni bir kullanım alanı yarattı: Ticari taşımacılık. Ticari kargo taşımacılığı yapacağını sık sık duyduğumuz droneların sıradaki görevi ise ulaşılması zor olan bölgelere ilaç götürmek.

İngiltere’nin batısında bulunan adalara drone ile ilaç ulaştırma fikri aslında bir süredir ulusal sağlık kurullarının gündemindeydi. Deniz yoluyla taşımanın uzun vakitler alması özellikle kanser hastaları için çeşitli problemler doğurabiliyordu. Kısa sürede sevkiyat yapabilen droneların kemoterapi ilaçlarını taşıma fikriyse güvenlik sebepleriyle bir süredir askıdaydı. Çünkü doğası gereği toksik yapıda olan ilaçlar, drone denize veya karaya düştüğü takdirde doğa için kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Devamı: drone kuryeler ilaç sevkiyatında kullanılacak. Arıkovanı
Kaynak: Arıkovanı
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı