İlk Bench Press için tavsiye

Bozulacaksa bozulsun. Yeri geldiğinde senin 6 ayda zorla geldiğin ağırlıkları 3-4 ayda kaldırabilenler olacak ona takılmayın. Tabi sadece genetik değil kreatin gibi şeyler de bunu destekler. Doğal olarak yapıyorsan maalesef bu spor biraz genetik işi. Tabi en berbat genetik ile bile estetik olunur ama diğerlerine göre daha çok çalışman gerekir.
Ayrıca bozulması bence kötü olur sonuçta spora teşvik edilmesi gerekiliyor.
Genetik hakkında ise ben şu ana kadar kötü genetik görmedim.

Arkadaşlar ben başlayalı 2 hafta falan oluyor. Bazı arkadaşları görüyorum, 60 KG falan kaldırıyor. Yeni başlayan normal bir insanın kaç kaldırması gerek? Tam olarak söylerseniz sevinirim. Ona göre kendimizi yorumlamış oluruz.
İlk başladığımda 40 kiloyla 4x8 yapabiliyordum ve 46 kiloydum. Şu an 59 um pr 90, 70 kilo 5x5 yapıyorum.

Arkadaşlar ben başlayalı 2 hafta falan oluyor. Bazı arkadaşları görüyorum, 60 KG falan kaldırıyor. Yeni başlayan normal bir insanın kaç kaldırması gerek? Tam olarak söylerseniz sevinirim. Ona göre kendimizi yorumlamış oluruz.

Hocam ksiifen kişiye kilodan kiloya boydan boya değişir ama başlangıç için genel olarak 15-25 kg normal diyebiliriz.

Hocam ilk butter flyden sonra bench giriyorum ya da önce bench mi gireyim?
İlk önce press haraketleri sonra sıkıştırma haraketlerini yapmalısın.
Bench Press
İncline Dumbell
Cable Crossover mesela örnek program.

Sıkıştırma için en iyisi bence kablo ile yapılandır. Sen hangisinde daha iyi hissediyorsan onu yap ben kablo ile yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı