İmam hatip liseleri iyi mi?

cherie

Picopat
Katılım
17 Haziran 2023
Mesajlar
558
Çözümler
1
Merhaba. Arkadaşım bu sene imam hatip lisesine kayıt yaptırmak istiyor. İzmir'de bir okul var "Bergamalı Kadri Anadolu imam-hatip" lisesi diye. Fen lisesi müfredatını işliyormuş. Aynı zamanda fen lisesi kitaplarını da dağıtıyorlar. Çevreden birkaç kişiye sorduk okul iyi dediler. Hem de LGS puanına bakarak alıyor öyle sokaktan gelen geçen giremiyor.

1692738390887.png


Biz buraya kadar her şeye olumlu bakıyorduk. Fakat ülke içinde imam hatiplerin sevildiği pek görülmüyor. Genelde çok dindar bir okullar oluyorlar. Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki? Siz ne diyorsunuz, imam hatip liselerinin hepsi aynı mı yoksa bazılarının bu okul gibi farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bahsettiğim lise tanıtım videosu. 1:09 dakikalarını açabilirsiniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4
 
Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki?
Siz yine ayni sinifta olduklarina sevinin, bazi okullarda ikiside farkli binalarda egitim goruyorlar ve arada cit bile olabiliyor.
 
İHL'lerin imkanları falan çok iyi. Çoğunu yenilediler özellikle pansiyonu olanlar falan güzel bayağı çoğu fen lisesinde öyle pansiyon yok. Devletin müthiş (!) politikası sayesinde fen lisesi yerine İHL yeniliyorlar. Şahsen ben okurken bizim lise (fen) eskiydi ilçedeki imamhatip yenilenmişti. Bizim lise hala eski. Adamların yurtları otel gibi bizim lisenin tuvaletinde su yoktu.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı