İmam hatip liseleri iyi mi?

Merhaba. Arkadaşım bu sene imam hatip lisesine kayıt yaptırmak istiyor. İzmir'de bir okul var "Bergamalı Kadri Anadolu imam-hatip" lisesi diye. Fen lisesi müfredatını işliyormuş. Aynı zamanda fen lisesi kitaplarını da dağıtıyorlar. Çevreden birkaç kişiye sorduk okul iyi dediler. Hem de LGS puanına bakarak alıyor öyle sokaktan gelen geçen giremiyor.

Eki Görüntüle 1913473

Biz buraya kadar her şeye olumlu bakıyorduk. Fakat ülke içinde imam hatiplerin sevildiği pek görülmüyor. Genelde çok dindar bir okullar oluyorlar. Ben puandan ötürü olaya yine de iyimser baktım ama okulun sitesinde tanıtım videosunda çekilen sınıflardaki sıralarda oturan öğrenciler hep erkek-erkek ve kız-kız gözüküyor aşağıya bağlantısını bırakacağım. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum. Ben fen lisesi müfredatını görüyor diye mutluydum ama sıralarda erkek-kız niye oturamıyor ki? Siz ne diyorsunuz, imam hatip liselerinin hepsi aynı mı yoksa bazılarının bu okul gibi farklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bahsettiğim lise tanıtım videosu.
LİSE TANITIM VİDEOSU.mp4

Hocam 2 sene fen proje imam hatip deneyimlerimi paylaşayım. İlk senemin ilk döneminin yarısı gayet gayet iyiydi hocalar iyiydi arkadaşlar iyiydi. İlk senenin ilk döneminin sonlarında bir din baskıları başladı ufaktan. Neyse işte ilk dönem bitti 2. dönem başladı. Bizim Kuran hocası çok din baskısı yapıyordu her hafta bir hadis ve anlamını veriyorduk aşırı din baskısı yapıyordu çok kötüydü 2. dönem. Ama arkadaşlar iyiydi yeterince samimiydik. Neyse sene bitti yaz tatiline girdik. Oda bitti eninde sonunda ikince seneye başladık. Her neyse ilk birkaç hafta güzeldi ondan sonra çok kötüydü. Zar zor cumaya götürmeler aşırı din baskıları okulda ezan okutmalar falan. Sanki medresedeydik. Berbat bir sene geçirdim. Arkadaşlar tarafında da çok bozulmalar oldu ipini koparan gelmişti. Yani kısaca benim deneyimler böyle. Ortamı berbat aşırı din baskısı olan okullar.
 
Hocam 2 sene fen proje imam hatip deneyimlerimi paylaşayım. İlk senemin ilk döneminin yarısı gayet gayet iyiydi hocalar iyiydi arkadaşlar iyiydi. İlk senenin ilk döneminin sonlarında bir din baskıları başladı ufaktan. Neyse işte ilk dönem bitti 2. dönem başladı. Bizim kuran hocası çok din baskısı yapıyordu her hafta bir hadis ve anlamını veriyorduk aşırı din baskısı yapıyordu çok kötüydü 2. dönem. Ama arkadaşlar iyiydi yeterince samimiydik. Neyse sene bitti yaz tatiline girdik. Oda bitti eninde sonunda ikince seneye başladık. Her neyse ilk birkaç hafta güzeldi ondan sonra çok kötüydü. Zar zor cumaya götürmeler aşırı din baskıları okulda ezan okutmalar falan. Sanki medresedeydik. Berbat bir sene geçirdim. Arkadaşlar tarafında da çok bozulmalar oldu ipini koparan gelmişti. Yani kısaca benim deneyimler böyle. Ortamı berbat aşırı din baskısı olan okullar.

Hocam bazı ihl baskıcı olmuyor. Okul İzmir'de ondan dolayi mi acaba? Bu okul iyi diyorlar anlamadım gitti. Birisine sorduğumuzda çocuğa lisede Arapça öğretmişler yazılı haftası fıkıh dersine falan giriyorum dedi. Ayrıca kuran okumayı da öğretmişler.
 
Hayır. Bir kere iyi değil çünkü arapça gibi zor dersler var bir de sadece kendi cinsinden insanlar var eğer erkeksen sadece erkekler var okulda kız olmaz. Sıkılırsın. Anadolu liseleri daha iyi.
Tanıdığım birisi bu okulda okuyor evet Arapça öğretmişler gayet biliyor. Okuyup anlayabiliyor ama fen lisesi gibi olduğundan dersleri fena iyi. Bu okul karma ve baskıcı değilmiş.

Niye hocam nedenini yazar mısınız?
 
Tanıdığım birisi bu okulda okuyor evet Arapça öğretmişler gayet biliyor. Okuyup anlayabiliyor ama fen lisesi gibi olduğundan dersleri fena iyi. Bu okul karma ve baskıcı değilmiş.
Her okul aynı değil mesela benim tanıdığımın lisesinde talimat vermişler tamamen matematik ve fen ağırılıklı gidin meslek derslerini çok sıkmayın diye. Bazı okullar tarikat gibi baskıcı olur kimisi serbest bırakır her yer aynı değil.
 
Her okul aynı değil mesela benim tanıdığımın lisesinde talimat vermişler tamamen matematik ve fen ağırılıklı gidin meslek derslerini çok sıkmayın diye. Bazı okullar tarikat gibi baskıcı olur kimisi serbest bırakır her yer aynı değil.
Hocam ben ona nasıl olduğunu sordum. Gayet iyi bizim lise baskıcı değil matematik fen şeklinde gidiyorlar dedi. Bildiğimiz fen lisesi.
 
Eğer dindar olmak, Arapça öğrenmek ve Suudi Arabistan gibi bir ülke oluşmasını istiyorsa gidebilir.

Bana kalırsa hayır.

Hocam arapçayı o bakış açısından değil de kuranın Türkçeye çevirilirken bildiğimiz gibi bazı hatalar olabiliyor. Farklı dillerden dolayı. Arapça öğrenip dinin kitabını daha iyi öğrensinler diye öğretmişler. Bana saçma geldi.
 

Geri
Yukarı