İmam Hatip lisesine gitmek mantıklı mı?

Ben kaliteli bir ımamhatip'de okuyorum ve diyeceklerim şu eğer ilginiz yoksa sakın arapça bölümüne girmeyin yoksa sonra acayip zorlaşıyor ve diğer dersler hakkında ise hocalar oldukça iyi fakat arapça başınıza dert olabilir(mes Aihl'de okuyorum)

Ezber de zor ona bakarsan alışık olmayan biri art arda 6 sayfa ezber verebilir mi?
 
Kardeşim benim sen geriden geliyorsun herhalde o zamanlar millattan önceydi şimdi istediğini olursun git bak bakalım imam hatiplerde ne kadar ilahiyat okumak isteyen kalmış.
İşte sorun da orada, anadolu liseleri kapatılıp yerine imam hatipler açılınca mecburen insanlar imam hatip'den mezun olmak zorunda kalıyor ve sonuç olarak insanlar imam hatip mezunu öğretmen, mühendis vb. oluyor.
 
İşte sorun da orada, Anadolu liseleri kapatılıp yerine imam hatipler açılınca mecburen insanlar imam Hatip'den mezun olmak zorunda kalıyor ve sonuç olarak insanlar imam hatip mezunu öğretmen, mühendis vb. oluyor.

Bak şimdi ben de imam hatipte okuyorum teoga son giren insanlarız biz.
Bir meslek lisesi tuttu bir ticaret tuttu bir de imam hatip tuttu ben de imam hatipi seçtim pişman mıyım imam hatipiği seçtiğimden dolayı değil.

Ama çalışmadığım için daha iyi bir lise yazmadığım için pişmanım.

Ablam da imam hatipten mezun şu an da odyometrist işi de iyi gidiyor.

Yani imamhatipleri Anadolu yapmaları bir yönden iyi oldu çünkü iyi Anadolu'ları ya da sağlık meslek liselerini kazanmayan erkekler endrüstri meslek lisesine gitmek istemiyor yarısı kızlarda kız meslek lisesine.

İroni de biraz daha geliştirmelisin kendini çok basit olmuş bu 😂
 
Okuduğum imam hatip okulunun bu yılki sonuçları. Bu okul nitelikli ama puanı normal, aşırı yüksek değil. Hatta nitelikli olarak ilk mezunları biz olacağız. Yani bu öğrenciler yüksek puanlı değildi.
E tamam da ne alaka? Ben imam-hatipten doktor çıkmaz demedim ki, Anadolu'dan, fenden doktor olması çok daha kolay olur dedim.
 
O üniversite kazananları kaçı okul sayesinde kazandı peki? Kendi çalışıp kendi kazanıyor çoğu. İmam hatipler sana bir şey katmaz. Anadolu'ya da bir fen lisesine gitmeni tavsiye ederim.

Onu mu anladın cidden? Fen liseleri en azından sana bir şeyler katıyor. İmam hatipler sana hiçbir şey katmaz.

Ne yapmaya çalışıyorsun? Okulun ile ilgili kotu deneyimlerin olmuş olabilir. Nitelikli liseye gideceğim diyor. Düşünerek yazın.
 
E tamam da ne alaka? Ben imam-hatipten doktor çıkmaz demedim ki, Anadolu'dan, fenden doktor olması çok daha kolay olur dedim.

Kişiye bağlı bence. Fen lisesinde okuyan tanıdığım, okul Denizli'nin en iyi okulu bu arada, ortalaması 99 küsur oldugu halde 60 bin siralama yaptı.
İmam hatipte Almanya yerine Arapça var. Resim yerine kuran. Müzik yerine hadis gibi. Onun dışında diğer dersler aynı, saatine kadar. Zaten son sinif olunca meslek dersleri önemsemiyor.
 
Kardeşim benim sen geriden geliyorsun herhalde o zamanlar millattan önceydi şimdi istediğini olursun git bak bakalım imam hatiplerde ne kadar ilahiyat okumak isteyen kalmış.

Benim son senem ve sayısal sınıf açtık yani abi, o kadar da kötü bir lise değil ticaret ve meslek liselerinden bin kat daha iyidir.
 

Geri
Yukarı