İnat birine evrimi anlatmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende öyle diyorum isteyen inanır isteyen inanmaz karşıdaki kişi evrime inanmıyor diye bilgisiz olmuyor.
İsteyen inanır isteyen inanmaz mı? Şu an bunun şaka olmasını ümit ediyorum. Lütfen şaka olsun. Dediğiniz şey yerçekimine inanmamak ile eşdeğer. Bu mesajı yanıtlarsanız size cevap vermeyeceğim, tartışma başlatmak için belli bir birikiminizin olması gerekiyor. Umarım hayatınız boyunca böyle kalmazsınız. Kolay gelsin.

Zaten düşünmeye itemediğin ve sadece tek bir düşünceye inandığı için bağnaz insan diyoruz. Bence o tip insanları düşünmeye itmek çok zor.
Bir x kişisine "Neden insanlarda önemi olmadığı halde kuyruk sokumu vardır?" dediğimizde "Her şeyde bir keramet vardır." diyen x'in bunu neden sorgulamaması üzücü. Tabularını yıkmış insanlarda doğuştan öyle değil ya. Bunun üstüne nasıl gidilir merak ediyorum açıkçası.

Bir x kişisine "Neden insanlarda önemi olmadığı halde kuyruk sokumu vardır?" dediğimizde "Her şeyde bir keramet vardır." diyen x'in bunu neden sorgulamaması üzücü. Tabularını yıkmış insanlarda doğuştan öyle değil ya. Bunun üstüne nasıl gidilir merak ediyorum açıkçası.

Yetiştirilme şekli ve düşünce yapısı bence büyük faktör.

Herhangi bir düşünceye inanıp inanmama ayrı bir olay ve onu bir kenara bırakırsak eğer, zaten bu konuda araştırma yapmamış bir insana hangi görüş olursa olsun o görüşü anlatmak ve inandırmaya çalışmak boşa zaman geçirmekten başka bir şey olmadığını düşünüyorum.
Eğer böyle bir tartışmaya gireceksem önce ben, sonra da karşıdaki kişi detaylıca bir araştırma yapıp ona göre kendi fikirlerimizi karşılaştırmalıyız diye düşünüyorum. Aksi hâlde karşıdaki adam zaten bilmiyor, neyi kanıtlamaya uğraşacağım ki?

Eğer kastınız bilip de kabullenmeyen biriyse o zaman bu konu üzerinden yorum yapmak lazım. -ki bilip de inat eden kişiyi de bulması çok zordur diye düşünüyorum-

@Rosseckx

Evrim sansürleniyor ve yanlış anlatılıyor. Üstüne bir de bilimsel kültür ve tartışma kabiliyeti, yani eğitim yok. Dolaysıyla bu dediğiniz mümkün değildir. Kitlelere karşı pek bir şey yapamazsınız. Onun harici karşınızdaki kişi öğrenmek için geldiyse anlatın. Yoksa umursamanız bile hatadır. Öğrenmek isteyen insanla muhatap olunur. Öğrenmek istemeyen, bilmediği şeyi çürütmeye çalışan veya bir kuramı kendi kafasına göre değiştirmeye çalışan adam kale alınmamalıdır. Çünkü bilim karşıtı insanlara 1+1'in 2 olduğu gerçeğini anlatmak bile imkansızın ötesinde bir durumdur. Onun için boşa kendinizi yormayın. Ha bir yerden başlamak istiyorsanız öncelikle evrimi bir kenara bırakın, bilhassa bilim nedir, nasıl işler, bunları yazın-çizin veya paylaşın. Bu belki de Blog veya İnstagram ile mümkün olabilir. Şahsen felsefe ve sosyoloji için benzer girişimlerde bulunacağım inşallah.

Hadi bu konuda karşınızda inatçı ve bilgisiz birine (hayal gücünüz zorlanmayacaktır) evrimi anlatalım. Mizahsız ve iğnelemeden.
Bu dediğini kaç aydır sadece burada yapıyoruz sen biliyor musun🤣 Anlatıyorsun anlatıyorsun, sonra dönüyor diyor sana "Şimdiki maymunlar niye insan olmuyor o zaman?" diye. Daha ben ne diyeyim bu saatten sonra:)

Bu dediğini kaç aydır sadece burada yapıyoruz sen biliyor musun🤣 Anlatıyorsun anlatıyorsun, sonra dönüyor diyor sana "Şimdiki maymunlar niye insan olmuyor o zaman?" diye. Daha ben ne diyeyim bu saatten sonra:)
Artık duvarın bile anlayabileceği kanıtlar sunmalıyız.

Ahahah komik. Evrim bir inanç meselesi değildir. Evrim bir gerçektir. İnanmak veya inanmamak gibi kavramlardan bahsedilemez. Evrim maymundan geldiğinizi söylemez evrim canlının, insanın evrilişini inceler. Ortak bir atanın olduğunu söyler ve insanın şimdiki anatomisine gelme hikayesini anlatır. İnat birine evrim anlatmanızın gereği yok. Kafası basmıyordur "inanmadığını" savunur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı