İnat birine evrimi anlatmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her ne kadar teori destekte artık neredeyse kantılanmş bir şeyi yok sayıp buna görüş demek saçma geliyor bana.
Kanıtlanmış olup olmaması önemli değil adam inanmak istemiyordur Aziz Sancar'da Müslümandır o adam bilmiyor mu evrim teorisini ? yani kanıtlanmış olabilir kişiden kişiye değişir bu size karşıdaki kişiye "bilgisi" diyebilme imkanını sunmaz.

Öncelikle karşı taraftaki kişiye evrim teorisine göre insanların maymunlardan değil, insanların ve maymunların ortak atadan geldiği anlatılmalı. Maymunlarla ortak atadan gelmeyi yediremiyorsa ve bu kişi de Müslümansa "Hitler'le, Stalin'le, Ebu Cahil'le, Yezid'le, Cengiz Han'la, kısacası dünyadaki tüm kötü insanlarla aynı türden gelmeyi kabullenebiliyorsan; günahsız, suçsuz maymunlarla ortak atadan gelmeyi neden kendine yediremiyorsun?" de.

Eğer bu teoriyi anlattığın kişi Müslümansa Caner Taslaman'ın "Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?" kitabını ve Mustafa İslamoğlu'nun "Kur'an ve Tabiat Ayetleri Işığında Yaratılış ve Evrim" kitaplarını önerebilirsin.

Kanıtlanmış olup olmaması önemli değil adam inanmak istemiyordur Aziz Sancar'da Müslümandır o adam bilmiyor mu evrim teorisini ? yani kanıtlanmış olabilir kişiden kişiye değişir bu size karşıdaki kişiye "bilgisi" diyebilme imkanını sunmaz.

Aziz Sancar evrimi reddetmiyor. Evrim teorisi ile ilgili açıklama yaptığında "Isteyen inanır." dedi sadece.

Öncelikle karşı taraftaki kişiye evrim teorisine göre insanların maymunlardan değil, insanların ve maymunların ortak atadan geldiği anlatılmalı. Maymunlarla ortak atadan gelmeyi yediremiyorsa ve bu kişi de Müslümansa "Hitler'le, Stalin'le, Ebu Cahil'le, Yezid'le, Cengiz Han'la, kısacası dünyadaki tüm kötü insanlarla aynı türden gelmeyi kabullenebiliyorsan; günahsız, suçsuz maymunlarla ortak atadan gelmeyi neden kendine yediremiyorsun?" de.

Aziz Sancar evrimi reddetmiyor. Evrim teorisi ile ilgili açıklama yaptığında "Isteyen inanır." dedi sadece.
Bende öyle diyorum isteyen inanır isteyen inanmaz karşıdaki kişi evrime inanmıyor diye bilgisiz olmuyor.

İsteyen inanır isteyen inanmaz. Fatih, İbni Sina, Timur, Attila, Bilge Kağan, Yavuz bunlar bilgisiz miydi?
sizin görüşünüze inanmayanlar bilgisiz mi oluyor?

Ne görüşü, ne inancı yahu! Katlettin bilimi. Allah aşkına şu memlekette okumadığınız, bilmediğiniz konu hakkında müdahalede bulunmayın.

Hayal edelim dedim gerçeğe döndü. Başka bir şey mi dileseydim acaba? 🤔

Düzeltme: Evrim teorisini kanıtlarıyla inanmayanlara açıklayalım.
Inandırmak zorunda olmadan. Sorgulatmaya iterek.
İsteyen inanır isteyen inanmaz Fatih, İbni Sina,Timur,Attila,Bilge Kağan,Yavuz bunlar bilgisiz miydi?
sizin görüşünüze inanmayanlar bilgisiz mi oluyor?
Daha o zaman teori atılmamıştı ortaya. Yani evet, bilgisizlerdi. Her şeyi bilmek zorunda değiller ya.

Ayrıca arkadaşlar bilim kategorisinde açtım konuyu. Din ile çelişiyor (yaradılış). Hassas olanlar bakmasa daha iyi olur.

Ben bu konuda bunun cevabını arıyorum aslında. İnsanların dogmalarını aşarak insanları evrimi sorgulatmaya nasıl itebiliriz? Hangi dille?

Zaten düşünmeye itemediğin ve sadece tek bir düşünceye inandığı için bağnaz insan diyoruz. Bence o tip insanları düşünmeye itmek çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı