pelested
Decapat
Öz güven de egoistliktir bence. İkisi de olmamalı insanda.
İsminin hakkını veriyorsun.
Öz güven de egoistliktir bence. İkisi de olmamalı insanda.
Katılıyorum hocam çok doğru bi yere ayak bastınızÖzgüven de egoistliktir bence. İkisi de olmamalı insanda.
aynı olay bende de vardı, maalesef ben de iyi kalpli birini bulamıyordum. sanki ben herkese asist yapıyormuşum da onlar gol atıyormuş geliyordu. bütün iyiliklerim onlara yarıyor bana kötülük olarak geliyordu. bu yüzden annen baban hariç kimseye iyilik yapma, arkadaşların da seni sevmiyorsa ortam değiştirmeye çalış, onlara iyilik yapma. ben de eskiden çok dışlanırdım, ezik gibi hissederdim, sonunda söyledim babama sınıf değiştireceğim diye arkadaşlarıma da çektim s*ktiri şu an çok iyi arkadaş çevrem var ve mutluyum. anlatmak istediğim toplumun sorununu değil kendi sorununu kafaya tak, kafanı başka şeylerle dağıtma. yani egoist insanları da kafaya takma, yalan dolancıları da. geleceği düşünmek lazım, merhametliysen merhametlisin. karşılık beklemene gerek yok. bozuk cümle kurduysam kusura bakma aceleyle yazıyorum.Bakın ben egoist insanlardan çok nefret eden biriyim hayatım boyunca hiçbir zaman yalan dolanla veya egoist olma gibi bir yapım olmadı her zaman insanlara yardımcı oldum iyi davrandım kalbimdeki merhameti iyi kalbimi asla kötülüğe adamadım. Ama bu insanlar o kadar çok egoist ki kendilerini bir şey sanıyolar, geçen gün yine burada bir konuya göz atmıştım çocuk arkadaşları tarafından dışlanıyormuş öyle bir konu açmış ama derdini düzgün anlatamamış diye çocuğa küçük çocuksun, buraya kayıt olmaman gerekirdi, kendini anlatamamışsın bile. Deyip çocuğun kalbini kırdı yani buna ne gerek var ki? Kalp kırmaya kötü olmaya bende o yazıyı yazan malum insana çok sinirlendim çünkü hayatım boyunca herkese yardım etmeyi seven biri olarak o çocuğa bunları söylemesi çok zoruma gitti. Ben de o şahısa sinirden öfkemi kustum çünkü hiç kimsenin 13 14 yaşında bir çocuğu aşağılamaya hakkı yok şimdi ben size soruyorum arkadaşlar kardeşlerim abilerim biz neden böyle bir toplum olduk? Neden herkes kendini bu kadar çok üstün görüyor? Herkesten neden herkes bu kadar kötü kalpli vicdansız merhametsiz birileri? Ben bunları anlayamıyorum.
Hayatım boyunca insanlar beni sevsin diye uğraştım hocam bana yapılan şeylere rağmen sustum hep başkalarını düşündüm annem babam dahi kimse beni umursamadı sevmedi hep kendilerini egolarını tatmin ettiler herkesi bi köşede ben affetim kimse gönlümü almadı benim.aynı olay bende de vardı, maalesef ben de iyi kalpli birini bulamıyordum. sanki ben herkese asist yapıyormuşum da onlar gol atıyormuş geliyordu. bütün iyiliklerim onlara yarıyor bana kötülük olarak geliyordu. bu yüzden annen baban hariç kimseye iyilik yapma, arkadaşların da seni sevmiyorsa ortam değiştirmeye çalış, onlara iyilik yapma. ben de eskiden çok dışlanırdım, ezik gibi hissederdim, sonunda söyledim babama sınıf değiştireceğim diye arkadaşlarıma da çektim s*ktiri şu an çok iyi arkadaş çevrem var ve mutluyum. anlatmak istediğim toplumun sorununu değil kendi sorununu kafaya tak, kafanı başka şeylerle dağıtma. yani egoist insanları da kafaya takma, yalan dolancıları da. geleceği düşünmek lazım, merhametliysen merhametlisin. karşılık beklemene gerek yok. bozuk cümle kurduysam kusura bakma aceleyle yazıyorum.
Hayatım boyunca insanlar beni sevsin diye uğraştım hocam bana yapılan şeylere rağmen sustum hep başkalarını düşündüm annem babam dahi kimse beni umursamadı sevmedi hep kendilerini egolarını tatmin ettiler herkesi bir köşede ben affetim kimse gönlümü almadı benim.
Ego ile kibir bambaşka bir şey siz galiba onu karıştırıyorsunuz ve ego her insanda olması gerekir bence.Bakın ben egoist insanlardan çok nefret eden biriyim hayatım boyunca hiçbir zaman yalan dolanla veya egoist olma gibi bir yapım olmadı her zaman insanlara yardımcı oldum iyi davrandım kalbimdeki merhameti iyi kalbimi asla kötülüğe adamadım. Ama bu insanlar o kadar çok egoist ki kendilerini bir şey sanıyolar, geçen gün yine burada bir konuya göz atmıştım çocuk arkadaşları tarafından dışlanıyormuş öyle bir konu açmış ama derdini düzgün anlatamamış diye çocuğa küçük çocuksun, buraya kayıt olmaman gerekirdi, kendini anlatamamışsın bile. Deyip çocuğun kalbini kırdı yani buna ne gerek var ki? Kalp kırmaya kötü olmaya bende o yazıyı yazan malum insana çok sinirlendim çünkü hayatım boyunca herkese yardım etmeyi seven biri olarak o çocuğa bunları söylemesi çok zoruma gitti. Ben de o şahısa sinirden öfkemi kustum çünkü hiç kimsenin 13 14 yaşında bir çocuğu aşağılamaya hakkı yok şimdi ben size soruyorum arkadaşlar kardeşlerim abilerim biz neden böyle bir toplum olduk? Neden herkes kendini bu kadar çok üstün görüyor? Herkesten neden herkes bu kadar kötü kalpli vicdansız merhametsiz birileri? Ben bunları anlayamıyorum.
Ben asla aileme kötü davranmam veya üzmem her zaman hasta oldukları zaman ben bakıyorum onlara ama işte hiç bi zaman değerimi bilmiyolar bende içime atıyorum herşeyi sevilsem diyorum ama olmuyo.Herkesi memnun edemezsin. Kendi yoluna bakıcan yoluna çıkanı ezicen. Ancak ailene karşı kötü davranma aile her şeydir evlat.
Ben neden karıştırıyım ki ben olan şeyi söliyorum bir insanı aşağalayıp kalbini kırmak çok kötü bişeydir ego bence hiç bitürlü olmamalı bi insanda.Ego ile kibir bambaşka bir şey siz galiba onu karıştırıyorsunuz ve ego her insanda olması gerekir bence.
Ego , kibir , özgüven bunlar aynı şeyin farklı kelimelerle tanımlanması sadece. "Benim ben" diyen insandan hayır gelmez.Ego ile kibir bambaşka bir şey siz galiba onu karıştırıyorsunuz ve ego her insanda olması gerekir bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.