İnsanlar Neden İphone Alıyor?

• Konuyu başlatan T4b
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 109
  • Görüntüleme 13.046
Apple 7 kullanıcısı olarak söyleye bilirim ki Stabilite,Arayüz,performans olarak bana Android’den daha hızlı ve kullanışlı geliyor.Pahalilikta ne deseniz haklısınız ona bisey diyemem ama ben kullanmaya başladığımdan beri eski telefonumun hoparlörü cızırtılı ses geliyordu servise gönderdim sadece 1 hafta S8 kullandım ve inanin verdiğim yeri hergun aradım artık gelmedimi diye bana yavaş geliyor Android stabil değil o yüzden param yettiği kadar Apple kullanıyorum.

iPhone'un alınma sebebini kelimelerle tarif etmek zor, kullanınca daha iyi anlaşılıyor :) Tabii ki işletim sistemi en büyük etken, arayüz de öyle.
Bunlar yokken nabiyordunuz ? GM 8 var kıytırık birşey 800tl ayrıcada kullanıyorum gayet hızlı seri ve çalışır iş yapar durumda. Bir telefondan ne bekleyebilirsiniz uzaya mi gideceksiniz 8plus'la? X max'la seyahate çıkıp x max'la kendinizi başka bir telefonla yanak yanaga resim mi cekileceksiniz . Cem YILMAZ'ında dediği gibi Çin'de üretiliyor bunlar ve Çin'de adamlar hala tuşlu basmalı takoz gibi telefonları kullanıyorlar . Demekki ihtiyaçları yokken benim ülkemde ki dolar enflasyonuyla mücadele eden vatandaşımın elinde niye en son çıkan model iPhone'lar var? El oğlu kiloyla değil tane ile satıyor diye çokta tatlı geliyor tabi Apple :)

iPhone 8 Plus almadan önce Samsung Note 8 beni çok heyecanlandırmıştı. Tutuşu muhteşemdi. Almaya karar verdiğimde bir arkadaşım öneride bulundu. Sitenin birinde Samsung kullanıcılarıyla iPhone kullanıcılarının şikayet konuları vardı. Her iki konuyu incelediğimde iPhone da şu özelliği nerden kullanıyoruz bunu nerden yapıyoruz gibisinden sorular varken Samsung konusunda ise neden bu hatayı alıyorum, telefonumda ışık sızması var, telefonum kapandı açılmıyor vb.. sorunları görünce iPhone tarafını seçtim.

iPhone 8 Plus almadan önce Samsung Note 8 beni çok heyecanlandırmıştı. Tutuşu muhteşemdi. Almaya karar verdiğimde bir arkadaşım öneride bulundu. Sitenin birinde Samsung kullanıcılarıyla iPhone kullanıcılarının şikayet konuları vardı. Her iki konuyu incelediğimde iPhone da şu özelliği nerden kullanıyoruz bunu nerden yapıyoruz gibisinden sorular varken Samsung konusunda ise neden bu hatayı alıyorum, telefonumda ışık sızması var, telefonum kapandı açılmıyor vb.. sorunları görünce iPhone tarafını seçtim.

Çok güzel bir konu tamda demek istediğim işte bu.

Arkadaşlar ben hala insanların neden İPhone aldığını anlamış değilim. Sistem özelliği olarak kendisinden kat ve kat düşük bir Android cihazın altında kalıyor. Bir tek işletim sistemini beğenmişimdir İPhone'nun. Steve Jobs zamanından sonra İPhone batmıştır bence. İnsanlara sorduğumda bana sadece "Çünkü İPhone." diyebiliyorlar ve hala iyi olduğunu iddia edebiliyorlar. (ne kadar sıradanlaşmış olan İPhone dış görünüşünü ben nedense çok seviyorum)
Sağolsun Samsung gibi firmalar zamanla şişen, bazen galeri bile açarken anlık takılabilen, güncelleme alınca kafayı yiyen ve telefonu sıfırlayarak kendine gelebilen telefonlar sattığı için adamlar stabilliği ve hava atma unsuru için ihtiyacı olmadığı halde Iphone'a yöneliyor.
Zamanında Galaxy S3 ilk çıktığında almıştım. Arayüz takılmalarıyla ilgili seneye çıkaracağımız modelde düzelteceğiz diye yıllarca süründürdüler. S7 almıştı arkadaş, telefonda WhatsApp, Facebook ve Instagram dışında birşey kurulu değil. O halde bazen takılabiliyordu galeri veya kamera uygulaması açarken.
Lenovo P2 kullanıyorum. Çok stabil. Şarjı da 5100 mA sayesinde efsane gidiyor. Android 7.0'da şu an ama daha önce Nexus 4 ve Gm5 Plus kullanmış biri olarak sürekli güncelleme o kadar da iyi bir şey değil. İlle gözden kaçan bir hata oluyor. Bazı hatalar temel telefon görüşme özelliklerinde bile çıkıyor. Stabil ve çok eski olmayan bir android sürümü çok daha iyi bir deneyim sunuyor.
İlle tepe seviye almanıza gerek yok. Samsung'daki rehberde sola kaydırıp arama, sağa kaydırıp mesaj atmaya( bu şekildeydi yanlış hatırlamıyorsam) o kadar alışmıştım ki başka marka telefonlara aynı kısayolu olan rehber uygulamaları kuruyordum. Son telefonumda hiç kullanmadım.
Iphone'a alışan alışkanlıklarını bozmak istemez haliyle.
Günümüz tüketici anlayışında bir değişim var. Çok pahalı alınmaz yerine daha fazla taksitle öderim zihniyeti hakim. Firmalar da bilincinde, o yüzden arayüz veya özellikle müşterinin ucundan tutmak istiyor. Sonra istediği fiyatı koyuyor önüne.

Bataryasının bile kendisinden daha önce çıkmış olan telefonlara nazaran daha düşük olduğu, tek avantajının stabilite ve işletim sistemi olduğu, 2-3 katı fiyatına satıldığı halde delicesine rağbet gördüğü cihaz. Uzun zamana kadar depolaması sınırlı ve hafıza kartı desteklemediği, hafızası yüksek olan modelini de fahiş fiyata sattığı, yeni yeni arttırdığı özellikleriyle fiyatını 15.000 tl ye kadar çıkartıp yinede satılan markadır gözümde. Verdiği özellikleri kat kat fazla verip daha ucuza alabileceğimiz sağlam markalar var. Ben sadece ortamda elma havası olsun diye herkes bundan alıyor benim neyim eksik diye alındığını düşünüyorum (zengin arkadaşlarımız hariç). Ha son bir de gidip 4-5 bine ayfon alıp hala otobüse binen tipler var onlara zaten diyecek bişey yok [emoji23]

Sent from my D6603 using Technopat mobile app

Apple'ın fiyat ve inovasyon politikaları çok yanlış. iPhone 6'dan sonrası aynı telefonu her sene tekrar piyasaya sürmekten başka bir şey değil. Ayrıca IOS'un öyle ahım şahım bir yanı yok. 5 sene boyunca iPhone 5S kullandım, birkaç hafta öncesinde Huawei P Smart 2019'a geçiş yaptım. EMUI arayüzü IOS'dan çok daha iyi, kullanması oldukça konforlu aynı şekilde. Apple'ın kamerası iyi diyenler XS Max'ın gece çekimine bakıp öyle konuşsunlar.

Bunun yanı sıra sadece telefonda değil bilgisayar kanadında da saçmalıyor Apple. Çift çekirdek işlemcili laptopları saçma sapan fiyatlarla satıyorlar.

Bu markaya sahip çıkanlar olduğu sürece bu politikaları izlemeye devam edecekler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı