İnsanlar neden sigaraya başlıyor?

Benim arkadaşım da lisede arkadaş ortamında alışmıştı teşvik ede ede bıraktırdık kendi de istemeli.
 
Meslek lisesindeyim ve her gün bir kişi sigara uzatıyor bana almıyorum bence bunun olayı sadece kafada bitiyor çevre falan değil akıllı adam bunu bile bile yapmaz.


Hocam genelleme yapmışım orada biraz parası olan insanın başlamasında bir sakinca yok ama olmayan insanın başlaması mantıksız.
 
Çevremde sigaraya başlayanların çoğu arkadaşlarının ısrarıyla başladıklarını, daha sonra bırakmadıklarına dair benzer şeyler söylüyorlar.
 
Havalı olmakla bir alakası yok. Özenti, heves ve merak üçlemesi. Birleşince bağımlı oluyorsun bu zıkkıma. Ayrıca sigaraya para vermeseler bile zaten yine zengin olamazlar, sen ne yaparsan yap o para bi yere gidiyor hep.
 
Bence akıllı olmayan insanlar sigaraya başlıyor çevremde çok var sigara içen ve bağımlı olan bağımlı olacağını bile bile başlıyor ve birkaç saat içemeyince krize giriyor benim düşüncem şöyle ki sigarayı alacak insanlar her gün ona bütçe ayıracak kadar zengin olmalı onun dışında başlamak anlamsız geliyor siz ne düşünüyorsunuz?

Güzel soru. İlk aklıma gelen özenti ve çevre faktörü.
 
Başlamayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum sakın başlamayın arkadaşlar. Havalı değil. Dert de attırmıyor. Başlayınca bırakamıyorsunuz bunu. Akciğerleri mahvediyor
 
Namus yemini gibi sigara içmeme yemini ettim beni dahil tutmayın.

Bende aynı şekilde yemin ettim hocam.

Başlamayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum sakın başlamayın arkadaşlar. Havalı değil. Dert de attırmıyor. Başlayınca bırakamıyorsunuz bunu. Akciğerleri mahvediyor.

Para israfı hocam ona harcacak parayı genelde sistemime yatırıyorum daha rahat oluyor kafam.
 

Geri
Yukarı