İnsanlardaki gereksiz FPS algısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf o tepkiselliği almak için ayarları düşüreceğime yüksek ayarlarda 60 FPS oynarım. Oyunun tadını çıkarmak var sadece oyunu oynamak var. Kişinin tercihine göre değişir.
Konu zaten bu, ben de ilk başta hangi tarafa girişsem diye düşündüm sonra baktım ki 2 taraf da haklı ve bu bir tercih meselesi. :D Bir tarafın dediği gibi görmen gereken kare hızını monitör sana veremiyor, diğer taraf da diyor ki oyun tepkiselliğinde gelişme oluyor. Bir taraf tepkilerin artışıyla daha akıcı bir oyun deneyimi isteyebilirken diğer taraf daha yüksek görsellik tercih edebilir.

Sırf o tepkiselliği almak için ayarları düşüreceğime yüksek ayarlarda 60 FPS oynarım. Oyunun tadını çıkarmak var sadece oyunu oynamak var. Kişinin tercihine göre değişir.
İşte bu da FPS/Rekabetçi oyunlar ile diğerlerinin farkı.
Kimse gidip RDR2 oynarken düşük ayarlarda 300FPS almak istemez.

Konu zaten bu, ben de ilk başta hangi tarafa girişsem diye düşündüm sonra baktım ki 2 taraf da haklı ve bu bir tercih meselesi. :D Bir tarafın dediği gibi görmen gereken kare hızını monitör sana veremiyor, diğer taraf da diyor ki oyun tepkiselliğinde gelişme oluyor. Bir taraf tepkilerin artışıyla daha akıcı bir oyun deneyimi isteyebilirken diğer taraf daha yüksek görsellik tercih edebilir.
Tepkisellik diyenlerin tarafında olun hocam, arkadaş CS tarzı bir oyunda 60'a kilit koysun, sonra 120'ye kilit koysun (2 senaryoda da 60 HZ monitör olacak) zaten otomatik bizim tarafımıza gelecek. Ya da gözlerinde bir sıkıntı olduğu anlaşılacak.

İşte bu da FPS/Rekabetçi oyunlar ile diğerlerinin farkı.
Kimse gidip RDR2 oynarken düşük ayarlarda 300FPS almak istemez.

Keşke o tepkisellik o kadar fazla olsa. Tercih meselesi. Bu dediğiniz fark monitörün ms değeri gibi. 5 ms ve 1ms olarak düşünün. Aradaki farkı çoğu kişi anlayamaz. Ve bu kadar fazla bir etkisi olacağını da sanmıyorum.

Tepkisellik diyenlerin tarafında olun hocam, arkadaş CS tarzı bir oyunda 60'a kilit koysun, sonra 120'ye kilit koysun (2 senaryoda da 60 Hz monitör olacak) zaten otomatik bizim tarafımıza gelecek.
Herkes rekabetçi oyun oynamıyor. RDR, GTA, Witcher gibi görselliğin de önemli olduğu oyunlarda ayar düşürmek bana da gereksiz geliyor. Bir tarafın yanında olup diğer tarafla olan kavgaya katılayım dedim de bu konuda 2 tarafın da kendine göre haklı tarafları var. Biraz eğlenecektim, olmadı. :D

Herkes rekabetçi oyun oynamıyor. RDR, GTA, Witcher gibi görselliğin de önemli olduğu oyunlarda ayar düşürmek bana da gereksiz geliyor. Bir tarafın yanında olup diğer tarafla olan kavgaya katılayım dedim de bu konuda 2 tarafın da kendine göre haklı tarafları var.

Haklısınız. E sporcu olmayanlar dışında bu tepkiselliği çok fazla etkisi olacağını sanmıyorum. Hem oyunların hepsi rekabetçi oyunlardan oluşmuyor.

Herkes rekabetçi oyun oynamıyor. RDR, GTA, Witcher gibi görselliğin de önemli olduğu oyunlarda ayar düşürmek bana da gereksiz geliyor. Bir tarafın yanında olup diğer tarafla olan kavgaya katılayım dedim de bu konuda 2 tarafın da kendine göre haklı tarafları var. Biraz eğlenecektim, olmadı. :D
Öyle bir senaryonun rekabetçi oyuncularda bile olduğunu düşünmüyorum. Kendim ayarları fulleyip 60'ın altında geziyorum yeni AAA oyunlarda. Zaten ne kadar kısarsan kıs muhtemelen 200 üstünü göremeyeceksin işlemci kaynaklı. Rekabetçi oyunlarda ise fazla FPS göz çıkarmaz, 4:3'e karşıyım ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı