İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu birazdan kapanır zatende ben yinede birkaç şey yazayım. İnanmak istediğine inanır insan. Araştırmamış, kafasında hiç birşey olmayan, islam hakkında birşey bilmeyen insana Allahın Allahı gibi belgeseli izletirsen, zaten adam "Aha bu mantıklıymış." diyip yanlış yola yada kendisine doğruymuş gibi nakledilen yola gider. Kendimiz araştırıp öğrenmeliyiz ki geçen yazdığım bi konu da yabancı insanların müslümanlığı araştırınca müslüman olduğunu ve Türkiyemizdeki insanlardan daha iyi müslüman olduğunu konuşmuştuk. Arkadaşlar da yukarı da demişler zaten birşey bilmeden müslüman olanlar yada olmayanlar diye. Bizim kutsal dinimiz zaten okumamız gerektiğini söyleyerek başlıyor. O nisa suresinden ben; kadınların kutsal olduğunu, korumamız gerektiğini, kadına biçilen değeri ve önce tesettürün önce erkeklere emredildiğini anlıyorum. Ama ben bunu Kuran'a inanmayan yada tesettürün gerekli olmadığına inanan bir insana zaten anlatamam. Adam ayete inanmıyor ki. Sadece söylüyorum mantıksız gelebilir. Herkesin kendi düşüncesidir ama doğru birtanedir. Doğru ve Allah katında hak din İslamdır.(İnneddîne ındallâhil islam) Ben baktığımda hayat kitabı Kuran olarak bakıyorum ve doğruluğu dürüstlüğü emreden olarak görüyorum. Hata ve bahane bulmaya çalışan insan sadece kendini kandırıyor kardeşim. :)

Ülkemizde dini sevdirmemek için herşeyi yaptılar hoca çocuklarını dövüyor yok yurtta kalıp ayin falan yapıyon hepsi tamamen saçmalık, islamiyeti öğrenmek isteyen gidip Kur'An'ı okusun okumadan araştırdıklarının hepsi boş iş. İbadet anlamında müslüman değilim ancak Kur'An'ı arapçayı anlayarak okumuş birisi olarak görüşlerim islamiyetten yanadır.

namazzamani.net sitesinde tüm ayetler diğer kimseler, kurumlar tarafından da tasvir edilmiş halde var. Elmalılı Hamdi Yazır vs. Hemen hemen aynısı olmaz fakat kendince yorumlayabilirsin. Ben sana "O gitmek metroya" desem yuvarlamaca anlarsın. Sizin hata dediğiniz metroya tren demek. :D
Bazi ayetler yanlis cevrildigi icin Kuran'in diger dinlere dusman oldugunu dusundum bir an ama yanlis oldugunu gordum. Bazilari ciddi anlamda yanlis cevriliyor.
Hatta Kuran'a gore seklini bulmaya calistigimizda Dunya'nin yuvarlak veya duz diye anlami olan kelimeleri ceviriyorlar.
En sagliklisi arapca ogrenmek ki bilmiyorum su anda. Ogrenecegim insallah yoksa icimde kalir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı