İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şahsen ben içimde oluşan kötü hisler sonucu araştırma yaptım çok olmasa da yaptım. Ama araştırmadan çok kendim cevap verdim ve cevaplarımın dinimle yani İslam ile aynı olduklarını anladım. Bence en doğru kararı ordan burdan değilde kalbiniz ve aklınızla cevaplayarak bulun. Şeytanın vesveselerinden kaçmak yerine kendim cevap aradım bir zaman sonra ve bu bana gerçekten özgüven verdi. Artık dinimle kesişen birşey gördüğüm de yada farkettiğim de ilk kendim cevaplamaya çalışıyorum ve sonra İslamın o olaya yaklaşımına bakıyorum.

Aslında bu karmaşanın, coğrafyamızdaki en büyük kaynağı ne biliyor musunuz? Çekinmeden soracağımız tarafsız bir kurum yok. Bakıyorum mesela Hristiyanlar'a, adam kiliseye gidiyor "Peder, inancımı kaybettim." diyor ve Rahip başlıyor açıklamaya hak vermeye izah etmeye. Şimdi bizde bir cami hocasına gitsen "Hacı ben inancımı kaybettim." desen sanırım ilk taşı zındık diye o atardı🤣

Yani bazı konuları konuşmaya çekiniyoruz ve bu da bilgi kirliliğinin asıl sebebi bence.

Müslümanım fakat mevcut yönetim sayesinde dini zerre merak etmiyorum ve iğreniyorum, üzücü fakat en ufak dini bir şey açıldığında (ilahi tv'de Kur'an okunması vs) o ortamdan uzaklaşıyorum.
Ek bilgi: Dine fazla düşkün olan insanlara karşı önyargılıyım.

Dine fazla düşkün olan insanlara karşı önyargılıyım.
Günümüz şartlarında hak veriyorum. Ama bunun sebebi din değil. Maalesef dini siyasete alet edenler yüzünden kutuplaşma artıyor.

Müslümanım fakat mevcut yönetim sayesinde dini zerre merak etmiyorum ve iğreniyorum, üzücü fakat en ufak dini bir şey açıldığında (ilahi tv'de Kur'an okunması vs) o ortamdan uzaklaşıyorum.
Ek bilgi: Dine fazla düşkün olan insanlara karşı önyargılıyım.

Bende bir zamanlar senin gibiydim yanlış düşündüğünü sana kimsenin bir şey söylemesine gerek kalmadan zamanla kendin idrak edeceksin.

Bence insanların siyaset veya çevresi yüzünden dinden soğuması saçma. Sonuçta din, seninle tanrı arasında. Eğer din varsa ve hesap günü varsa, bu geçerli bir sebep olmayacaktır.

Konu birazdan kapanır zatende ben yinede birkaç şey yazayım. İnanmak istediğine inanır insan. Araştırmamış, kafasında hiç birşey olmayan, islam hakkında birşey bilmeyen insana Allahın Allahı gibi belgeseli izletirsen, zaten adam "Aha bu mantıklıymış." diyip yanlış yola yada kendisine doğruymuş gibi nakledilen yola gider. Kendimiz araştırıp öğrenmeliyiz ki geçen yazdığım bi konu da yabancı insanların müslümanlığı araştırınca müslüman olduğunu ve Türkiyemizdeki insanlardan daha iyi müslüman olduğunu konuşmuştuk. Arkadaşlar da yukarı da demişler zaten birşey bilmeden müslüman olanlar yada olmayanlar diye. Bizim kutsal dinimiz zaten okumamız gerektiğini söyleyerek başlıyor. O nisa suresinden ben; kadınların kutsal olduğunu, korumamız gerektiğini, kadına biçilen değeri ve önce tesettürün önce erkeklere emredildiğini anlıyorum. Ama ben bunu Kuran'a inanmayan yada tesettürün gerekli olmadığına inanan bir insana zaten anlatamam. Adam ayete inanmıyor ki. Sadece söylüyorum mantıksız gelebilir. Herkesin kendi düşüncesidir ama doğru birtanedir. Doğru ve Allah katında hak din İslamdır.(İnneddîne ındallâhil islam) Ben baktığımda hayat kitabı Kuran olarak bakıyorum ve doğruluğu dürüstlüğü emreden olarak görüyorum. Hata ve bahane bulmaya çalışan insan sadece kendini kandırıyor kardeşim. :)
Bu yorum gözümden kaçmış. Nisa suresinde kadınları yücelttiğini savunmak körlükten başka bir şey değildir. Bu ayetleri topluca "kadınları aşağılayan ayetler" şeklinde bulabilirsin. 4 taneye kadar alabildiğini, erkeğin tarlası olduğunu, erkeğin dövebildiğini, bakara 228de erkeğin net daha üstün olduğu, cehenneme girince kadınların daha çok cehennemde olduğunu gördüm ayeti de vardır. İşin garibi kimse cehennemde değil ve verilen cevap "kocalarının sözlerini dinlememekmiş."

Allah'ın Allah'ı belgeselini izleyene yanlış yol demişsin. Öncelikle kendinin doğru yol olduğundan emin olmak için somut kanıtlar sunmak gerek. Sen tanrıyı kanıtlayamazsın ama ben sana İslamı yalanlayabilirim.

Teseddür önce erkeklere gelmiş demişin. Hay Allah! Geleceği gören Allah kararından vazgeçmiş olmalı.

Kuran, Peygamberimiz Arapça konuştuğu için Arapça indirilmiştir. Yabancı bir dilde indirilseydi, nasıl tebliğ edilecekti? İlahi kitaplar, aynı zamanda tüm ülkelerin dilinde indirilemeyeceğine göre ve bir peygamber, aynı zamanda tüm ülkelerden çıkamayacağına göre bir dilin ve bir ülkenin seçilmesi, mantıken mutabıktır. Peygamberimizin, Araplar içinde çıkmasının ve Kuran'ın, Arapça olmasının ırkçılık, milliyetçilikle bir ilişkisi yoktur. Çünkü İslam dininde ırkçılık, açık bir şekilde Kuran'da ve hadislerde yasaklanmıştır. Zaten dini İslam olan bir insan dualarında, Rabb'ine anladığı bir dilden dua etmesi yasak değildir. Saygılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı