Bahsettiğimde biraz zorbalık da var ama. Tam olarak öyle diyemeyizKendini tanrı olarak göstermek de bir nevi inancı kullanmak diyebiliriz bence![]()
Bahsettiğimde biraz zorbalık da var ama. Tam olarak öyle diyemeyizKendini tanrı olarak göstermek de bir nevi inancı kullanmak diyebiliriz bence![]()
Dünyadaki savaşların, çatışmaların sebebi de malesef. Mezhepler bile kendi dini içinde savaşıyor ki mezhep kadar saçma bir şey olabilir mi. İki imam kuranı farklı yorumluyor insanlar iki imamın birinin yorumlarına göre dinini yaşıyor ve birbirlerini öldürüyor. Sanki bir tek imamda beyin varda o yorumluyor.Bir yandan da bu inançlar insanoğlunun güçlenmesinde büyük rol oynamıştır aslında1.000'lerce, 10.000'lerce insanı bir araya toplayıp tek yumruk yapmanın tek yolu dini/milli inançları kullanmaktır. Eski dönemlerde bu tek çatı altında birleşme çok önemli olmuştur diye düşünüyorum.
Sen de gelip ortalığı alevlendirme o zaman. Fikrini belirtebilirsin. Ona kimse laf söylemez zaten. Ama ahkam kesmeye gerek yok.
Düzeltiriz sorun değil![]()
İnek gibi mı?
İnek tanrı değil de kutsal diye biliyorum ben de aynenKutsal inek diye bir deyim var,
Teşekkürler.Amacım ahkam kesmek değildi, kusura bakmayın.
Azınlık olmak toplumlarda zordur haklısın.ir toplum içinde yalnız kalmaktan da çok korkar.
Oooo çok var saymakla bitmez. Her şey gayet duygusal. Bilgiden yoksun insan davranışı budur bence. Sorgusuz teslimiyet. Ve en önemlisi de kişisel hırslar. Bence senin dediğin şeyler en son sırada olabilir@FCLivorno hocam biraz daha farklı düşünürsek bir insanın hiç tanımadığı bir kralı için, şehrinin/ülkesinin devamı için, hiç tanımadığı insanları korumak, kurtarmak için, hiç tanımayacağı gelecek nesil için kendini feda etmesi, sevdiklerini arkada bırakması için inançtan başka bir etmen bulamadım![]()
Ecdad olarak kimi baz alacağız? Homo Sapiens'leri mi? Yoksa Neanderthalleri mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.