İnsanların OC konusunda bilgisiz olması

Yaptığım rehberler mevcut, daha da devam ederim ancak tutulmuyorlar maalesef.

İşte sıkıntı da bu. Forumda en çok tanınan veya bilgisi en iyi sayılan biri dahi olsanız bu konular tutmuyor. İnsanlar çekiniyor. İşin komik tarafı Türk inceleme kanalları incelemelerinde OC bile yapmıyor. Cidden bir kartın OC performansını hiçe sayıp kartı inceliyorlar. Genelde bahaneleri de herkes OC yapamıyor oluyor. Eğer bu kanallar OC konusunda insanları doğru bilgilendirirse bu konular muhtemelen tutacak. Örneğin yakın zamanda çıkan RSR teknolojisinden sonra çekilen videolar sebebiyle forumlardaki gözle görülür konu artışı buna bir örnek. İnsanlar ne kadar mesajın olsa da bu kanallara güveniyor bize veya sana değil. O yüzden bu kanalların acilen bir adım atması lazım.

İşte sıkıntı da bu. Forumda en çok tanınan veya bilgisi en iyi sayılan biri dahi olsanız bu konular tutmuyor. İnsanlar çekiniyor. İşin komik tarafı Türk inceleme kanalları incelemelerinde OC bile yapmıyor. Cidden bir kartın OC performansını hiçe sayıp kartı inceliyorlar. Genelde bahaneleri de herkes OC yapamıyor oluyor. Eğer bu kanallar OC konusunda insanları doğru bilgilendirirse bu konular muhtemelen tutacak. Örneğin yakın zamanda çıkan RSR teknolojisinden sonra çekilen videolar sebebiyle forumlardaki gözle görülür konu artışı buna bir örnek. İnsanlar ne kadar mesajın olsa da bu kanallara güveniyor bize veya sana değil. O yüzden bu kanalların acilen bir adım atması lazım.
Ya da bizim kanal olmamız lazım :)

Türk inceleme kanalları incelemelerinde OC bile yapmıyor. Cidden bir kartın OC performansını hiçe sayıp kartı inceliyorlar. Genelde bahaneleri de herkes OC yapamıyor oluyor.

Çünkü kendileri de bilmiyor hocam. Geliştirmemişler kendilerini. 🥀🤏🏼

Hocam forumda teknik bilgisine güvendiğim nadir insanlardan birisiniz fakat bazen kağıt üzerinde ki veriye fazla bağlı kalıyorsunuz. Konu açma sebebinizin az önce anlaşamadığımız "skylake" konusu olduğunu düşünüyorum. Hazırlamış olduğunuz yazıda haklısınız fakat o "skylake" konusunda arkadaşın işlemcisine 1.42v vermesinden kaynaklı yapmış olduğum yorumdu benimkisi. Arkadaşın durumunda 1.42v verilen bir "skylake" işlemcinin degrade olabilmesi için tüm yılını prime95'testinde geçirmesi gerekiyor. Ayrıca artık işlemcilerin boşta, yükte ve tam yükte çektiği voltaj değeri epey değişti. Bahsi geçen konuda ki voltaj değeri kağıt üstünde riskli dursada, oyunlarda adam akıllı 1.42v dolaylarında gezmeyecekti ve işlemci ne günlük kullanımda ne arkadaşın durumunda degrade yemeyecekti ya da minimal yiyecekti. Düşük voltaj ömür arttırır doğru fakat, doğru sıcaklıklarda 1.42v ofset verilen bir işlemci kolay kolay degrade olmaz. Ama ben hala sizin bilginize güvendiğim için sizden akıl alıp, bilginizden faydalanmak istediğim konulara etiketlemeye devam edeceğim. İyi forumlar 👍

@BerkayZ87

Hiçbir kanalda detaylı OC videosu görmedim. Adam "şu işlemciye OC yaptık sonuçlar uçuyor" yazmış videoda olması gereken OC yapılışı ve test için 20dklık yer yok. direkt oyun ve renderle testler var. Maalesef bilgisiz olan bende sizin aracılığınızla sonuç almıştım yakın zamanda.

Overclock ve soğutmadan bir bildirim geldi, mutlu oldum ne yalan söyleyeyim bu konuyu görünce. :) Eline koluna klavyene sağlık hoca.

Ben 3600'ümü sırf zevkine (birazcık da darboğaz sorunum vardı) OC yaptım, All-Core 4.4GHz 1.225v değerinde stabil şekilde kullanıyorum. Silikonum iyi geldi, ancak tutup da bunun gibi bir OC'ye kalkmayın silikon piyangonuzu bilmeden. Sonra Prime95 veya Cinebench R23 gibi testlerde "niye siyah ekran alıyorum ya?" diye konu açmayın diye söylüyorum bunu. Anakartınızın, işlemcinizin, termal çözümünüzün ve PSU'nuzun kapasitesini bilin OC yaparken.

Konuyu doğru okuduğunuza emin misiniz?
Güzel bilgiler vermişsiniz yanlış anlaşılmasın. Demek istediğim şey birçok kişinin bunu yapma ihtiyacı hissetmesi, yapılması zorunluymuş gibi davranmak. Ekran kartlarının bazıları OC yapılarak satılıyor zaten. Bunu alıp hemen OC yapayım düşüncesi, işlemci aldım 5.0 GHz yapayım düşüncesi var. Sonra burada konular görüyoruz ekran kartı yandı. İşlemci 95 derece oldu gibi başlıklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı