Instagram hikayem yüzünden okul hakkımda soruşturma başlatacağını söyledi

Normal bir ülkede yaşasaydın disipline verilmezdin

Doğru, normal bir ülkede yaşasaydı bu hakaretlerin hesabı sorulurdu. Disiplin cezasıyla da kalınmazdı.
 
Kendini hiç savunma. Haksızlığa uğradığında küfüre sarılan bir insansın. Davranışlarının sorumluluğunu alamayacak kadar da korkaksın

Dava edilirse okulun açtığı dava düşmez. Çünkü kendi okuluna küfür ettiği gayet açık. Düştüğünü varsayalım. Kamu dava açar. Çünkü aleni bir biçimde devlet memuruna ve kurumuna hakaret söz konusu

Neden bir şey olmasın ki? 18 yaşından küçük insanlar hakaret suçundan muaf mı?

Başımdan bir polislik olay geçti 15 yaşında. Çocuk şubeye almışlardı bir şey yapmadılar. Hakaret büyük suç olmuyor bu yaşlarda. En fazla tazminat öder onu da pek sanmıyorum.
 
Bu arada arkadaş 24 yaşında değil muhtemelen liseye giden bir çocuk moderatör'e ilettilsin uyarı sonucu gerçek yaşı girilsin. Ayrıyeten konuya gelecek olursak ceza alıp almaman önemli değil bu ne biçim bir ağızdır insan buraya bile atarken utanır postunu nizam o yaşlarda saçma geliyor olabilir lakin olgunlaştığın zaman bazı şeyleri daha iyi anlarsın ceza alma konusunda anca davalık olursun sonuçlanmaz.
 
Metin küfür içeriyor. Buraya tıklayarak aşağıda anlattığım hikayeye ulaşabilirsiniz.


18 Eylül'de ben storye böyle bir yazı attım. 10 kişiye yakın öğrenci bu hikayemi hocalara şikayet etmiş. Bugün rehberliğe gittim bu hikayeyi A4 kağıdına basıp gösterdiler bana. Disiplin falan diyorlardı. Okul hakkında bir şey olması umurumda değil ama hukuka vb taşıyacaklarını söylüyorlar.

Ben de şöyle bir savunma yaptım.

Bu yazıda asla bir okul ismi geçmiyor, bu yazıda herhangi bir şahıs ismi geçmiyor. Dışarıdan kaçak girmesin sebebi bizim okulda söylenen bir sebep dediler fakat ben bu sebebi birkaç okulda daha olduğunu öğrendim. Son olarak da 80-100 TL'lik formanızı alarak okula giremeyecek mi yazmışım. Fakat bizim okul kıyafetleri 150 TL'den aşağı değil.

Bana ne olur ve siz ne yapmamı önerirsiniz? Bugün gittim özür diledim annem falan geldi ama hocalar kararında sabit.

Umarım okulun az bir şey olsun sözünün eri olup seni şikayet eder :D Sert bir ergenlik geçirdiğin konuşma tarzından ve bunu story atabiliyor oluşundan belli gerçekten.
 

Geri
Yukarı