Intel, 12. Nesil Alder Lake ile Masaüstünde Hibrit Teknolojisine Hazırlanıyor

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.240
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
intel 12. nesil hibrit

11. nesil Rocket Lake serisini izleyecek olan 12. nesil Alder Lake işlemciler, büyük ve küçük yapıdaki çekirdekleri bir araya getiren Hibrit Teknolojisi ile gelecek. Kısa bir zaman önce Intel’in 12. ...

Devamı: Intel, 12. Nesil Alder Lake ile Masaüstünde Hibrit Teknolojisine Hazırlanıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Çok merak ediyorum; asimetrik yapılandırma masaüstü platformunda ne işe yarayacak?
Laptoplarda yapılacak olması çok güzel ama zaten prize bağımlı bir cihaz için bunu neden yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.
Çünkü performans ve çalışma verimliliği daha da arttırılabilir. Üstelik top seviye işlemci kullanan ve günün büyük bir kısmında aktif olarak bilgisayar başında bulunan bir geliştirici ya da editör olduğunuzu düşünün. Ciddi bir verimlilik sağlayabilir.

Zira Intel, şu anki çekirdeklere 3 4 farklı karakter atıyor. Çekirdek bazen tam güçte çalışırken bazen tam güç tasarrufunda bazen de dengeli çalışması gerekiyor. Fakat tek bir çekirdeği böyle yönetebilmek için, ciddi bir kararlılık gerekiyor, çünkü her çekirdek hem düşük hem de yüksek voltajda aynı kararlılıkla çalışamayabilir.

Kısaca bir çekirdeği her komut setine ya da senaryoya uyarlamak yerine, bölüyorlar. Kim bilir, belki aynı anda iki farklı nitelikte komut setinin kullanılmasını bile sağlayabilir bu.
 
Çok merak ediyorum; asimetrik yapılandırma masaüstü platformunda ne işe yarayacak?
Laptoplarda yapılacak olması çok güzel ama zaten prize bağımlı bir cihaz için bunu neden yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.
Torvalds'ın dediği gibi, Intel, öncelikle işlemcilerini düzeltmeye baksın. Açıklarını düzeltmeli.
 
Mavi takım çok yüksek ihtimal LGA1700 tipinde yeni bir soket yapısına geçecek ve 600 serisi anakartları da göreceğiz. Geçmişteki bazı söylentiler, bu soket tipinin en az 3 nesil destekleyeceğini gösteriyor. Son olarak 12. nesil platformunun DDR5 bellek ve PCIe 4.0 desteğiyle gelebileceğini belirtelim.

12. Nesil'den umutluyum fakat AMD'de boş durmayacak. 2021 renkli bir sene olacak; ARM Mac'ler, 12. Nesil Intel, DDR5...
 

Geri
Yukarı