Intel bu 14 nm ve soket değiştirme sevdasından vazgeçene kadar AMD.
Bu tip şeyler genellikle orta bütçedeki performansına göre değerlendirir. R7 3700X'e bakıyorsunuz B350 bir anakartla ve stok soğutucuyla bile OC yapılabiliyor. Ama onunla aynı fiyatta olan i5 10600KF'e Z490 anakart ve 360mm sıvı soğutma gerekiyor OC için. Anlayacağınız sadece bu örnekten bile olay patladı. Bu örnekler 10700K ve 10400 için de verilebilir. Bir de 9. nesil alınmayacak bir nesil fiyatı ve rakibi göz önünde bulundurulunca. Ama şu an AMD'nin 1. nesili bile alınabilir durumda. Yani anlayacağınız AMD çok önde. Bir de kimse para sıkıntısı yoksa Intel demesin. Çünkü i9 alan adam gidip de oyun için almaz. İş konusunda da AMD her işlemcide önde. Bir de o kadar para verip renderde rakibine göre vasat bir işlemci almaz.
Ya yeter şu konuların ardı ardına kesilmiyor, marka değil model önemli, model model.
Birbirini kırmayın bu gereksiz tartışma için lütfen.@AlgoritMa Hocam galiba sizin adam akıllı yazmaya niyetiniz yok. Siz bakın dalganıza. Ben de sizin acınası halinize gülmek isterdim ama maalesef öyle bir buton yok...
Yahu mesajımda hangi markayı övüp hangi markayı yermişim?
Bütçe sıkıntım yoksa Intelin tekli çekirdek performansı daha iyi olduğu için oyun içi performansı AMD Ryzen'lere göre daha yüksek. Bu yüzden bunu alırım demişim.
Eğer çoklu çekirdek performansına ihtiyacım olsaydı AMD Ryzen alırım demişim.
Normal bir kullanıcıysam F\P açısından AMD Ryzen alırım demişim.
Neden okuduğunuzu anlamadan yazdıklarıma cevap verip bir de bana "markacı" diyorsunuz?
Yahu mesajımda hangi markayı övüp hangi markayı yermişim?
Bütçe sıkıntım yoksa Intelin tekli çekirdek performansı daha iyi olduğu için oyun içi performansı AMD Ryzen'lere göre daha yüksek. Bu yüzden bunu alırım demişim.
Eğer çoklu çekirdek performansına ihtiyacım olsaydı AMD Ryzen alırım demişim.
Normal bir kullanıcıysam F\P açısından AMD Ryzen alırım demişim.
Neden okuduğunuzu anlamadan yazdıklarıma cevap verip bir de bana "markacı" diyorsunuz?
GamersNexus, Jayz2Cents, Linus Tech Tips, Bitwit, Hardware Unboxed, Kit Guru kanallarının herhangi birisinde oyun ve render için tavsiyeleri görebilirsiniz."Render" dediğiniz zaman işin rengi değişir. Hangi programı kullandığınız performansı tamamen zıt yönde etkileyebilir. Bu yüzden Cinebench gibi testlerin çoklu ve tek çekirdek sınıfları farklıdır. Almadan önce hangi programı kullanacaksan performans testlerini inceleyip karar verirsin. Ayrıca İntel'in bir çok HAXM Hardware Accelator gibi patentli teknolojileri var. Bunları AMD'de kullanmak istersen yolun bir hayli uzuyor ve bazen kullandığın yazılım İntel Pentium performansı bile veremeyebiliyor. Unity, Unreal Engine gibi oyun motorlar; Python'da derin öğrenme projeler üstünde çalışıyorum. CPU, GPU Single Thread, Multi Thread inan bana derin öğrenmede kafa yorulması gereken konular.
Hangi CPU/GPU sitesinde bunun Render'ı; bunun oyunu iyidir, gidin bunu alın diye ayrım gördün ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.