Bütçeme göre satılan işlemcileri listeleyip aralarından seçim yapardım. Alışveriş yapmadan önce illa Intel veya AMD olacak diye yola çıkmam. Sadece dizüstü alıyorsam AMD'den uzak dururum.
Bütçe sınırım yoksa ve oyunlarda alabileceğim en yüksek FPS'yi almam gerekiyorsa İntel işlemci alırdım. Örnek: i9 10900K
Render almam gerekiyorsa ya da grafik tasarım işiyle uğraşıyor olsaydım daha çok çekirdeğe sahip AMD işlemci alırdım. Örnek: Threadripper, Ryzen 9 3950X.
Onun haricinde normal bir kullanıcı için AMD gayet yeterli.
Intel mobil işlemciler ryzen 4000 mobil işlemciler karşışında f/p de çok kötü.Bütçeme göre satılan işlemcileri listeleyip aralarından seçim yapardım. Alışveriş yapmadan önce illa Intel veya AMD olacak diye yola çıkmam. Sadece dizüstü alıyorsam AMD'den uzak dururum.
Yahu mesajımda hangi markayı övüp hangi markayı yermişim?İşlemci nesillerinde dengeler sürekli değişiyor. Her ürün bandına nasıl markacı seçim yaklaşımıyla baktığınızı hala anlamıyorum.
Bana kalırsa AMD işlemci pazarında baştan beri en yenilikçi firma. Kullanıcıların ne istediğini biliyor. İşlemcilerinin çoğu f/p odaklı. İntel alacağıma aynı performansı veren AMD işlemci alırım, o parayı GPU; yada SSD'ye yatırırım.
Dengeler her zaman değişir, ufak bir e-ticaret siteleri turuyla neyin ne olduğu kolayca anlaşılabilir.
Intel mobil işlemciler ryzen 4000 mobil işlemciler karşışında f/p de çok kötü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.