Intel vs AMD CPU tercihi

Hangisini Marka İşlemciyi Tercih Edersiniz ?

• Oy verenlerin toplamı
    95
Yüksek fiyat olsun düşük fiyat olsun. AMD işlemcilerinin her türlü f/p olduğunu düşünüyorum.

intel 7-8-9. nesil işlemciler AMD kadar performanslı değil ve fiyatları malum 10. nesiller güzel ama çok pahalı o kadar para verdikten sonra amd tarafında daha da yüksek performans veren bir işlemci almak daha mantıklı

GamersNexus, Jayz2Cents, Linus Tech Tips, Bitwit, Hardware Unboxed, Kit Guru kanallarının herhangi birisinde oyun ve render için tavsiyeleri görebilirsiniz.

Çoklu çekirdek testinde ya da çoklu çekirdek performansı gerektiren uygulamalarda intelin tepe modeli 14NM ile üretilen, 18 çekirdek 36 thread i9 9980XE ile AMD tepe modeli 7NM teknolojisi ile üretilen 64 çekirdek 128 threade sahip Threadripper 3990X işlemcisi nasıl aynı sonuçları versin?
Eki Görüntüle 591830 Eki Görüntüle 591831
Kaldı ki benim sitem ettiğim nokta ilk mesajımda ne İntel'i övmüşüm ne de AMD işim neyi gerektiriyorsa onu alırım demişim. Siz neden anlamamakta ısrarcısınız?

@JusTaUseR Söyledikleriniz komik de ondan kahkaha emojisi attım.
@Jonathan North Hocam güzelce açıklamış.

Neredeyse bütün yazılım ortamları ve oyunlar her geçen yıl Multicore'a doğru kayıyor. Ben şu anki intel işlemcileri alırsam hangi bakımdan avantajlı olacağım ? Bir sonraki sene belki en çok oynadığım oyun tek güncelleme ile Multicore'da daha iyi performans vermeye başlayacak. Birkaç seneye de Singlecore performansı önemini yitirmeye başlayacak. O zamanda aldığın işlemci için İntel oyun; Amd render için iyidir yasası geçerli olacak mı ? Dikkat edersen AMD Zen işlemcili sistemlerde, yeni nesil ve sürekli güncel tutulan oyunlar daha iyi performans veriyor. Amd Ryzen işlemciler ilk çıktığında da oyunlar güncelleme alana kadar beklenilen performansı vermiyordu.

Zaten İntel'in şu anki işlemcilerini OC yapmak için neredeyse üstüne bir işlemci parası daha ekliyorsun. İntel yavaş yavaş şu fiyat stratejisinin işe yaramadığını anladı.

Bütçenle e-ticaret sitelerinde arama yaptığın zaman karşına belirli seçenekler çıkar arasından seçimini yaparsın sık kullandığın yazılımlara göre. O hiç bir zaman karşılaşmadığım bütçe sıkıntısı olmayan kişi bile f/p ürün almak ister emin ol. O kişide her sene anakartla birlikte işlemci değiştirmek istemez.

Markacı yaklaşımın tuhaf sınıflandırmanla alakalı, markaları övüp övmediğini söylemedim. Güvenlik istiyorsam iPhone alırım. Android çok RAM yiyor. AMD çok ısınıyor. Cümleleri ile benzer cümleleri markacı yaklaşım olarak adlandırıyorum. İstediği kadar doğru yada yanlış olsun parametreler çok fazla, insanlar tatmin olmayacağı bir şey alsın istemiyorum. İntel Pentium G4560'tan AMD Ryzen 1700'e bile geçerken özlediğim özellikler oldu ancak yazılım teknolojileri bakımından İntel AMD'ye göre daha çok patent barındırıyor şu anda ve bunlara illa ki bir yerde rastlıyorsun. Bunlar her ürün modelinde performans dengelerini sürekli değiştiriyor. Ayrıca sadece sana değil üstüne alınmak isteyen herkese söylüyorum bunları.

Umarım anlamışsındır.

B350 anakart ile 3900X CPB+PBO açılabilir anakartın VRM'lerine kalmış bir durum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paran varsa da Ryzen yoksa da Ryzen. Paran varsa Intel al diyen arkadaşlar Ryzen 3950X'e rakip gösterebilir mi? 3990X'e? Intel üst seviyede Ryzen'a rakip bile olamıyor.

Paran varsa da Ryzen yoksa da Ryzen. Paran varsa Intel al diyen arkadaşlar Ryzen 3950X'e rakip gösterebilir mi? 3990X'e? Intel üst seviyede Ryzen'a rakip bile olamıyor.

Bununla ilgili gerekli açıklamayı yukarıda yaptım, anlayan anladı neyin ne olduğunu zaten 🙂.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı