İnternet hizmetinden ayrılırken cayma bedeli ödememek için ne yapılmalı?

Taahhüt verildiyse para ödemeden ayrılmak diye bir şey yok hocam. Şöyle ki firmalar bizden cayma bedeli değil indirim bedeli istiyor. Mesela 100 liraya bir paket kullanıyoruz ya. Aslında o paketin fiyatı 100 lira değil. İndirimsiz fiyatı atıyorum 250 lira. Taahhüt verdiğimizde firma bize aylık 150 lira indirim sunmuş oluyor. Taahhüt süresi dolmadan ayrılmak istediğimizde de firma o indirimleri geri istiyor. Kanunen indirim bedeli talep etme hakları var. Yönetmelik 1 yıldan uzun taahhütlerde bize cezai şart ödemeksizin ayrılma hakkı sunuyor ama firmaların istediği indirim bedeli de cezai şart olarak değerlendirilmiyor. Yani kağıt üzerinde yazanların pratikte bir karşılığı yok.
Bu hususta gerekli linkleri ve görüntüleri paylaşarak detaylı bilgiler verdiğim konuyu okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız: 1 yıldan uzun süreli taahhütlerin feshi

Zaten taahhütün mantığı da bu değil midir? Müşteriye belli bir süre sabit fiyat garantisi verir, firmaya da belli bir süre müşteri garantisi verir. Taahhüt dediğimiz şey karşılıklı imzalanan bir sözleşmedir. İki taraftan biri o süre dolmadan sözleşmeyi iptal etmek isterse bir yaptırımı olur, bu kadar.
Tüketici hakem heyeti'ne başvurup ödediği miktarı geri alan birkaç istisna mevcut fakat onların durumunu da tam bilemiyoruz. "mahkemeyle de uğraşırım, avukata bir yığın para da veririm" diyenleri tutan yok.

Özetle bir bedel ödemeden ayrılamazsınız maalesef.

Dediğinizi anlıyorum fakat hiç kullanamadığım bir internet için cayma bedeli yansıtmaları ne kadar doğru.

Dediğinizi anlıyorum fakat hiç kullanamadığım bir internet için cayma bedeli yansıtmaları ne kadar doğru.
Kullanıp kullanmamanız firma için önemli değil ki. Hoş, firma için ne önemli acaba? Müşteri memnuniyetini umursamıyorlar ki.
İmzaladığınız sözleşmeye istinaden size belirli bir indirim uygulanmış, şimdi de o indirimleri geri istiyor, bu kadar basit. Kullandınız mı, kullandıysanız hangi şartlarda kullandınız vs bunların hiçbir önemi yok. Firma sadece aldığı paraya bakıyor.

Ha, hiç kullanamadığınızı ispatlarsanız firma suçlu çıkacağı için belki mahkemede lehinize karar çıkar diyeceğim ama yine indirim bedeli isteyebilirler. Neticede indirim bedelini kısıtlayan/yasaklayan herhangi bir şey yok.

Biraz sahtekarlık gibi olmaz mı peki? Zaten oturduğum yerde fiber altyapısı yok.
Oyle zaten. Cebinden hortumla para cekerlerken, turlu turlu oyunlarla ekstra para yolarken sacma sapan cayma bedelleri cikartip seni kendilerine mahkum ederken muhtemelen ayni seyi dusunmuyorlar. Tercih sizin hocam, cayma bedeli odememek icin ne yapilabilir diye sordunuz ben de bir yontem soyledim. Onun disinda odeyin bedeli gidin mahkemeye verin 1.5-2 senede mahkeme sonuclanir paranizi alirsiniz muhtemelen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı