İnternet kafe mi, PS cafe mi açmalı?

Herkese merhaba, dayım ile beraber bir internet kafe açmayı düşünüyoruz. 70 metre kare bir dükkanımız var bu dükkan bulunduğum ilin saygın bir iş hanında. Kuaför, muhasebe gibi dükkanlar var genellikle yan tarafında ise emniyet müdürlüğü :sinsi:. 4. katta dükkan, asansör mevcut, akınlarında kurslar var. Dayım işi gereği başka bir ilde durmak zorunda, benim de okulum nedeni ile 2017 yılının haziran ayında açmayı düşünüyoruz. İkimizin de borçları tabiri caizse boyumuzu aştı. Dayımın internet kafe tecrübesi var, teklifi kendisi sundu bana playstation kafe düşünüyor.

  1. Playstation kafe mi yoksa internet kafe açmak mı daha mantıklı olur? (Bu civarda R9 380-390 kullanan kafeler var) alan dar olduğu için 2 seçenekten birisi olmak zorunda.
  2. Kafeyi 3 ay tek başıma işleteceğim lakin her şey dayımın üzerine olacak 18 yaşımı doldurmadım bir sorun olur mu?
  3. Nezih bir mekan olmasını düşünüyorum lakin sorun çıkartan müşteriler her zaman olacaktır. Masanın altında herhangi bir alet bulundurmamda herhangi bir sorun olur mu?
  4. Vergiler hakkında bir bilgim yok vergi olarak ne kadar ödemem gerekir tahmini olarak?
  5. Playstation, televizyon ve PES(PS kafelerde başka oyun oynandığını nadir gördüm) minimum 3.500-4.000 TL aralığında olacaktır, 4000 TL'lik sistem yerine AMD 4xx serisi ekran kartına bilgisayarlar daha mı mantıklı olacaktır?
  6. Tabiri caizse bakkal adi verilen kişilere karşı biriyim ve böyle bir yerde aynı zamanda kendi küçük bilgisayar dükkanımı kurmak istiyorum, arkadaşlarım arasında yaptığım sistem toplama format işlerini de buradan yürütmek istiyorum.
  7. Bilgisayar ile ne kadar uğraşan birisi olsam dahi benim de canımı sıkabiliyorlar bazen orada sadece internet kafe açarsak 1 adet bilgisayar olmayacak kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkçası.
  8. 70 metrekare bir alana tahminen kaç bilgisayar veya playstation sığacaktır?
  9. Kâr olarak tahmini ne kadar bir kazancım olacaktır?
Tecrübeli kişiler elbet vardır, bu işte sonuna kadar ciddiyim,ilk değil ama en iyisi olmayı duşunuyorum.
Ps mi internet kafe mi sorusuna cevabım internet kafe. İnternet kafelerde genelde moba oyunlar oynanıyor. Yani rx 460 la toplarsan sistemleri yeterli olur. Klavye, mouse, ping kafenin kaderini belirler. Lol kafe yaparsan müşteriyi kesinlersin.
 
Donanımı güzel olan birer olursa tabi bos olmaz ve Klima olursa.

Assassin Creed, witcher felan korsan at bilgisayarlara ve bir de GTA 5 orjinal, kurarsan tam olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de internet kafe derim. CSGO Lol gibi oyunlar PS'de oynanmadığı için ve en çok da bu oyunlar oynandığı için internet kafe. Ben daha hiç PS kafeye gitmedim. Yurtta PS ile birkaç oyun oynadım ve bunların arasında GTA 5 de vardı. Tabi hem oynayamadım hem de hoşuma gitmedi. Internet kafe açarsan en önemli şey donanım fakat bunun yanında internet. İnternetinizin fiber olmasını öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda biz de VR kafe açmayı planlıyorduk eniştem ile :) Çalıştırılacak oyunlar - ne kadar oynandığı - ne oynandığı - günlük ciro hesaplaması ve bin bin türlü bilgilendirme ve uzaktan kontrol sisteminin olduğu bir yazılımı da ben geliştirmiştim bizzat, hani dükkana olur da yabancı birisi bakarsa diye.

Ancak dükkan seçimi konusunda çok gel git yaşıyoruz. Kalabalık yerlerde senden önce PS Cafe açmış tonla kişi çıkıyor karşına. Mahalle ortamında okula yakın yerlere de ruhsat verilmiyor.
Yani öyle bir yer bul ki ; İnsanlar PC veya PS Cafe için uzakta bir yere gidiyor olsun.

Biz PC Cafe işine girmeyi düşünmüyoruz, sen gireceksen sağlam oyuncu ekipmanları ve düzgün bir mekan ile girmelisin. İnsanların ulaşamayacağı lükste bir mekan dizayn et ki milletin geldiğine değsin.

Hatta VR PS Cafe fikirleri de var, yayılmaya başladı bile iş yapan kafelere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı